Bu kursu almamı tavsiye eder misiniz

BeoWulf007

Kıdemli Üye
19 Haz 2013
2,763
508
24
Praise The Fool
Hayır çok toplama bir eğitim, saçma sapan her şeyden biraz var hiçbir şey öğrenmezsin. Eğitmen kim geçmişi ne belli değil, başlıklar iç karartıcı ve inanılmaz spesifik konular. Açıklaması da inanılmaz komik. Bana güzel bir izlenim vermedi. 7z crack nedir, tool falan öğretiyordur muhtemelen. Böyle bir şey için eğitime ihtiyacın olmaz. Şifreli bir arşivin varsa google'a yazdığın tek bir sorguda bir sürü araç bulursun zaten, hepsinin de nasıl kullanacağı yayım sayfasında yazar bazen gerek bile olmayacak kadar basittir.

Bir şey öğrenmek istiyorsan işin kökenine girip öğrenmeye başla. Web sitesine nasıl index atarım değil, nasıl web site yayınlarımı düşün. Front-end nedir, back-end nedir öğren iki tarafın da mantığını kavra. Uzmanlaşma ama öğren. İçselleştirecek kadar SQL nedir veritabanı nedir farklı veritabanları nedir gibi konulara giriş. Sonra SQL injection'ı biri sana dediği an anlarsın zaten, nasıl yapılır anlatmasına bile gerek kalmaz, tek gereken farkındalık kalır. Ancak sen hiçbir dediğimi çalışmaz direkt aksiyona geçersen tek yapacağın şey ezber olur.

Daha sonra farkındalıkları nereden kapacağım diyeceksen araştırma yapacaksın. Belirli bir konuyu anlayana kadar çalışacaksın. Nasıl uygulanır kısmını ezber değil, exploit neden çalışıyor arkasındaki mantık nedir buradaki zafiyet nediri iyi kavrayacaksın zaten aklına binbir türlü senaryo gelmeye başlayacak.

MDI-SEC'ın geçmiş yayınlarını izleyebilirsin.
Güvenlik haberleri ve makalelerini okuyabilirsin. Bunlardan anahtar kelime kapıp kendine yeni bilgiler edinebilirsin.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.