SSL Sertifikası Nedir, Ne işe yarar?

art3m1s

Yeni üye
24 Şub 2023
6
3
bir web sitesinin ssl servisine bakarak güvenliğini az çok tahmin edebilirsin ssl hizmeti almamış bir web sitesinden alışveriş yapamazsın %100 dolandırıcıdır çünkü bankalar online posları ssl hizmetlinin seviyelerine göre websitelerine vermektedir
 

'Anka

Basın&Medya Ekibi Kıdemli
8 Eyl 2021
3,385
118
2,578
Merhaba, SSL (Secure Sockets Layer), internet üzerindeki veri iletişimini güvence altına alan bir güvenlik protokolüdür. SSL, verileri şifreleyerek iletim sırasında korur ve üçüncü şahısların müdahalesini engeller. Bu sayede, kullanıcılar kredi kartı bilgileri, kişisel veriler gibi hassas bilgileri güvenli bir şekilde paylaşabilirler.
 

DOKTR1N

Moderatör
Öncelikle merhaba değerli üye;

SSL sertifikası, bir web sitesinin kimliğini doğrulayan ve şifreli bir bağlantı sağlayan dijital bir sertifikadır. Bir web sunucusu ve web tarayıcısı arasında şifreli bağlantı oluşturan bir güvenlik protokolü olan SSL'nin açılımı Güvenli Yuva Katmanıdır.


İyi forumlar dilerim...
 

SinyorProfesorS

Kıdemli Üye
3 Nis 2020
2,265
4
288
Londra
Merhaba! SSL, "Secure Sockets Layer" (Güvenli Giriş Katmanı) kısaltmasıdır. Daha güvenli bir internet iletişimi sağlamak amacıyla kullanılan bir şifreleme protokolüdür. SSL, veri iletimini şifreleyerek, bu verilerin üçüncü şahıslar tarafından okunmasını veya değiştirilmesini önler.
SSL'nin temel işlevleri şunlardır:
  1. Şifreleme:
    • SSL, internet üzerinden gönderilen verilerin şifrelenmesini sağlar. Bu, bilgilerin transfer sırasında güvenli bir şekilde iletilmesini ve üçüncü şahısların bu verilere erişmesini zorlaştırır.
  2. Kimlik Doğrulama:
    • SSL, web sitelerinin kimlik doğrulamasını sağlar. Bu, kullanıcıların bir web sitesine güvenli bir bağlantı kurduklarında, o sitenin gerçekten bekledikleri site olduğunu bilmelerini sağlar. Bu, kötü niyetli saldırılara karşı koruma sağlar.
  3. Veri Bütünlüğü:
    • SSL, veri bütünlüğünü korur. İletilen verilerin transfer sırasında değiştirilip değiştirilmediğini kontrol eder. Eğer verilerde bir değişiklik algılanırsa, bağlantı kesilebilir veya kullanıcı uyarılabilir.
SSL'nin kullanıldığı en yaygın senaryolar web siteleridir. Bir web sitesi SSL sertifikasına sahipse, kullanıcılar web sitesine güvenli bir şekilde bağlanabilirler ve siteye giriş yaparken veya kişisel bilgileri iletim sırasında bu bilgilerin güvenliğinden emin olabilirler. SSL protokolü, web tarayıcıları ve web sunucuları arasında güvenli bir bağlantı kurulmasını sağlamak için kullanılır.
SSL, günümüzde "Transport Layer Security" (TLS) adı altında daha güçlü ve güncellenmiş bir versiyonuyla kullanılmaktadır. Bu nedenle, artık "TLS" terimi daha yaygın olarak kullanılmaktadır, ancak hala genel olarak SSL terimi de kullanılmaktadır.
 

0AESIR0

Üye
10 Şub 2019
129
1
94
<meta charset="UTF-8" />
Merhaba LordSUCCESS
SSL Sertifikası Secure Sockets Layer'ın kısaltması olmak ile beraber, Web sitelerinin kimliğini doğrulayan ve şifreli bir bağlantı sağlayan bir dijital sertifikadır.

SSL Sertifikası kısa ve öz anlatmak gerekirse Şifreli bir bağlantı oluşturarak, Web Sitede ki verileri daha güvenli bir şekilde korumaktadır. Verilerin üçüncü bir taraflar tarafından okunmasını veya değiştirilmesini önler.

İyi Forumlar Dilerim...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.