sokak lambasi hacklenir mi

N1nja63

Yeni üye
11 Ocak 2023
38
5
Merak ettigim bir konu filmler cokca goruyorum sokak lambalarini hackliyorlar bu gercek hayatta da mumkunmu dur
 

WHITERUBY

Uzman üye
20 Şub 2023
1,680
1,569
🔱
Evet birader, ben yapiyom. RGB falan da taktıralım mahalleyi disko alanına çevirelim...

Ne yapacaksın, güç bende diyip mahalleye gövde gösterisi mi yapacaksın; yoksa ışıkların kapanması soygununuzun bir parçası mı?(!)
 

DarkS0LDIER

Deneyimli Moderatör
5 Ara 2019
1,693
388
Sydney
Kendin de demişsin filmlerde diye ama çok istiyorsan hacklemekten çok lambanın içindeki kabloları sökerek söndürülebilir ama ekip gelmediği müddeçte geri yakamazsın :d işin kısası filmlerde olur
 

ferhat end

Üye
28 Haz 2016
71
10
Evet mümkündür yalnız hiç kimseye bir faydası olmayacaktır. Tekrardan bilgilendirme amaçlı yazacağım. Güvenlik önlemlerini aşman zor ama imkansız değil.
Sokak lambaları genellikle bir kontrol merkezi ile bağlantılıdır. Bu kontrol merkezi genellikle belediyeler veya şehir yönetimleri tarafından işletilir. Sokak lambalarının kontrol sistemlerine erişim, genellikle bir ağ aracılığıyla gerçekleştirilir.
Bu kontrol sistemleri genellikle,
1. Merkezi Kontrol Üniteleri(MCU)
2. Ağ Bağlantısı
3. Kablosuz Bağlantılar
4. Veri Toplama Cihazları(Data Collectors)
Kısacası ilk etapta ağ bağlantısını gerçekleştirmen gerekiyor.
Ağa bağlandıktan sonra ağ taraması yapıyorsun programlarla ve sokak lambalarını kontrol eden ağı bulmaya çalışıyorsun bulmak için de genelde port taraması TCP SYN, TCP Connect, UDP, NULL,FIN, XMAS gibi taramaları yapıp açık portları buluyorsun eğer açık portlar bulunursa bağlantı sağlanmış demektir.Zmap veya Metasploitte kullanılabilir. Daha sonra ise SSH, RDP, Telnet veya Exploit Frameworks gibi uygulamalar kullanılarak hedef sistemlere erişim sağlanabilir. Bunlar sadece örneklerdir. Çoğaltılabilir. Daha sonra Uzaktan Yönetim Araçları yüklenebilir, Zararlı Yazılım Yüklenebilir, Veri İhlali yapılabilir en sonda da Zararlı Faaliyetler Gizlenebilir. Bu aşamaları eğer doğru yönetirseniz sokak lambaları sizin için çalışabilir ama bunu yapmak yerine bence yanmayan lambaları belediyeye bildirin değiştirsinler. Kazaların önüne geçmiş olursun. Bu diğer amaçtan daha önemlidir. En azından insanların hayatını kurtarabilirsiniz.

Değerli THT Üyelerine saygılarımı sunar, herkese çalışmalarında başarılar dilerim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.