İngilizcede Gramer Mi Yoksa Kelime Mi Öğrenmeliyim?

  • Konbuyu başlatan Maltego
  • Başlangıç tarihi
M

Maltego

Ziyaretçi
Gerçekten biri yardım etsin İngilizce öğrenmek istiyorum önce gramer mi öğrenmeliyim yoksa kelime mi lütfen yardım edin
 

DarkS0LDIER

Deneyimli Moderatör
5 Ara 2019
1,677
377
Sydney
İkisi birden öğrenmelisin. Kelime olmadan grammer ile bir şey anlatamazsın grammer olmadan kelime ile de çat pat konusursun karsıdaki kisi seni %70 yanlıs anlar
 

Rebelkan

Blue Team Lider Yrd.
12 Şub 2019
1,847
924
Bol bol kelime öğren ki ilk etapta konuşmaların içeriğinin ne üzerine döndüğünü anla. Ingilizce haber ve alt yazılı film izle.

Bu şekilde otomatikman kulak dolgunluğu sayesinde gramere de üç aşağı beş yukarı hakim olacaksındır. Ayrıca düzgün telaffuz etmeyi öğreneceksindir.

Daha sonra da ileri seviye gramere eğil derim. Elbette de ''Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır'' Bu benim kendi şahsi fikrim.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
 

BeoWulf007

Kıdemli Üye
19 Haz 2013
2,762
507
24
Praise The Fool
Kesinlikle önce vocabulary. Özellikle başlangıçta sadece buna odaklanmanı tavsiye ederim. Dil bilgisinden sınava girmedikçe şahsen gramer bilgisini geriye atmanı öneririm. Benim mesela Türkçe dil bilgim zayıftır(ana dilim evet) çok da ders dinlediğim söylenemez ama kendimi gayet güzel ifade edebildiğimi düşünüyorum. Kaç kişi fiilde çatı konusunu hatırlıyor, Türkçe cümle kurarken zarf, edat gibi konulara kafa yoruyor ki? Aynı pratiğin başka dil öğrenirken de uygulanabileceğine inanıyorum. İngilizcede de özel bir sınava çalışmıyorsan, bir testi geçmeyeceksen IELTS gibi absürt zor sınavlara girmeyeceksen dil bilgisi kuralları derslerini en arkaya atmanı öneririm.
Bol bol kelime ve deyim öğren. Konuşan insanları dinle ve yer yer kafanda eşleştirme yap bak orada şöyleydi ama burada böyle bu tarz durumlarda şöyle söylüyoruz diye daha ezberci yaklaş. Okuduğunu ve dinlediğini anlar hale geliyorsun. Bir de aktif konuşma pratiği yaptın mı tamamsın. Bunların üstüne gramer çalışmak isteyen elbette gerek ara ara gerek sonunda çalışabilir.

Dinleme pratikleri için de AJ Hoge'un bir kursu var, internette kaçacak bulabilirsin indirip onları dinlemeni tavsiye ederim. Kelime öğrenimine çok faydası var.
 

vancoondehni

Moderatör
12 Nis 2020
186
328
22
-
Kelime dağarcığın eksikse grammar öğrenmen pek işe yaramaz.
Şöyle bir örnek vereyim: Üniversite başlangıcında İngilizce kursuna gidiyordum. Kurs dışında kelime dağarcığımı baya geliştirmiştim. B1-B2 seviyelerinde sınıf arkadaşlarım grammar bilmelerine rağmen cümle kurmakta ve kendilerini ifade etmekte zorlanıyorlardı. Çünkü kurs hocasının verdiği kelimelerle yetiniyorlardı. Ben kelime öğrenmeye önem verdiğim için çoğu koşulda kendimi ifade edebiliyordum.
Grammar ve kelime birbirini tamamlayan 2 parça. Fakat başlangıçta kelime dağarcığını geliştirmen bence daha değerli.
 
C

Concerta

Ziyaretçi
Aç ytden bi kurs başla bro ne düşünüyon bunu kafaya mı takıyon. Kurstan ilerlersin işte. Udemy kurs alıyım mı dersen de alma. Sana al diyen birisi olursa da alma para verme. Herşeyin ücretsizi internette var. Udemy ingilizce kursu hack forum diye aratsan bile bi ton pub paylaşılmış ücretli udemy kurslarının ücretsizini bulursun.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.