yapay zeka ilerde siber güvenlikçilerin işini elinden alırmı

Hammurabi1

Üye
1 Haz 2023
120
10
bazıları burada yapay zeka şunu bunu yapamaz diyor ama yapay zekanın asıl var oluş amacı insanlar gibi bir şey üretip yapması bazıları yapay zeka yapamaz diyor ama bana kalırsa bu yapay zekanın asıl varoluşuna ters geliyor bana sizce yakın zamanda yapay zeka hackerların işini elinden alabilirmi çünkü diyelim sürekli iyi öğrenen ve hata payı insanlardan kat ve kat az olan yapay zeka sürekli sistemleri koruyor veya saldırıyor bunun karşısında insanlar ne yapabilirki artık zaten bazıları son 3 seneye kadar yapay zeka tamamiylen yazılımcıların işini elinden alacak diye zengin iş adamları ve bilim adamları söylüyor gelecekte bu durum sizce ne olur çünkü bu olay beni çok korkutuyor

belki sümerlilerin icat ettiği yazıdan sonra en büyük buluş bu yapay zeka.

çünkü şu anki en ilkel yapay zeka bilene hackergpt vb yapay zeka platformları bilene en ilkel hali bilene 3 veya 4 senelik siber güvenlikçinin bilgilerine ve tecrübesine sahip şu anki bu en ilkel haliyse gelecekte ne olur hiç düşünemiyorum bu beni bir nevi korkutuyor bu hacking olaylarına 2015 veya 2016 lise zamanlarımda başlasaydım o zamanlar php javascript filan öğrenip web sitesi yapıyordum sonra 2016 yılının ağustos ayında mal gibi bıraktım ailevi ve arkadaş ortamı yüzünden depresyona girmiştim o zamanlar web geliştirmenin yanında bu web hacking ve sisteme sızma gibi işlerde uğraşsaydım hiç hevesim kırılmaz aksine sürekli mutlu mutlu bir şekilde bu işleri öğrenirdim

şu an hacking ile uğraşıyorum ama ileride yapay zeka yüzünden artık hacking yapamayacağım aklıma geliyor çünkü çoğu sistemde belki 1 veya 2 sene sonra yapay zeka destekli waf sistemleri olacak veya yapay zekalı antivirüs veya yapay zekalı exploit önleme olacak gibimi geliyor yani hackerların alanını baya önünü kesecekmiş gibi geliyor bu yapay zeka bana.

ilerleyen zamanlarda yapay zekalı waf sistemleri olursa baya sıkıntı olur çünkü şu anki waflar o zamandaki yapay zekalı wafların yanında analog sistem gibi kalırlar şu anki waflar bilene ter döktürüyor hackerlara ilerleyen yıllardaki wafları hiç düşünemiyorum düşünsenize sisteminizi 7/24 koruyan ucuz ve kendi kendine koruyan bir sistemin olduğuna sürekli kendini güncelleyen ve sürekli yeni şeyler öğrenen yapay zekalı waf antivirüs ve exploit engelleyen sistemleri.
 

kazeko

Yeni üye
10 Haz 2016
15
0
Yapay zekanın gelişiminin akıl almaz olduğu doğru. Hatta şu an bile Google, Microsoft gibi şirketler ai iş gücü dolayısıyla işten çıkarmalar yaptı. Ama kaçırdığımız şu; mesele yapay zekanın potansiyeli değil, compute gücü. Bu kadar karmaşık sinir ağlarını kabul edilebilir maliyetlerde deploy etmek henüz imkansız. Bir gün gerçek bir yazılımcı gibi çalışacak olsa bile bunun önüzmüzdeki 30(bu farazi değil bir makaledeki öngörü) yıl boyunca zor gibi. Bence gerilmen gereken bir konu yok. İşini elinden alacak kişi muhtemelen yapay zeka değil yapay zeka toollarını çok iyi kullanan diğer yazılımcılar olacak.
 

'Anka

Basın&Medya Ekibi Kıdemli
8 Eyl 2021
3,340
2,519
Yapay zeka, siber güvenlikte hem avantajları hem de dezavantajları var. Bir yandan, yapay zeka sistemleri büyük miktarda veriyi analiz ederek siber saldırıları insanlardan daha hızlı tespit edebilir ve önleyebilir. Sonuç olarak, yapay zeka'nın siber güvenlikte yakın zamanda insanları tamamen yer değiştirmesi pek olası değil.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.