TurkHackTeam

H
Helmsys
İyiyim teşekkür ederim. Siz?
Ç
Çokgen
Bende iyiyim saolun hocam.
H
Helmsys
Assembly macerası nasıl gidiyor?
Ya da birçok dilden tek bir proje çıkartacağınız çalışma, nasıl gidiyor?
Ç
Çokgen
Kusura bakmayın hocam Dersteydim.

Valla hocam Assemblyde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Syscall ve exedebsonrasinda kamera görüntüsünü. Hocam zamanında dediğinizi düşündüm o zamanlar kendi bilgi birikimim daha azdı, şimdi sadece pythonda ve assemblyde düşünüyorum. Metasploit gibi bir araç planlıyorum hocam. Tek kişi ilerliyebildiğim kadar ilerliyeceğim sonrasında bir ekip ararım.


Hocam pythonda rdp gibi paketler nasıl oluşturabilirim?
Ç
Çokgen
Brute force veya kriptolanmış veri çözme aracıda düşünüyorum ileriki zamanlarda.

Pc sattığım için şuanlık öğrrnmeye verdim, sonrasında yazıcağım İnşALLAH.
H
Helmsys
Umarım dilediğinizi yapacak gücü kendinizde bulabilirsiniz. Bilgisayarınızı sattığınız için bence öğrenmeye ara verin, çünkü bilgilerinizi sınama(deneme) fırsatınız olmayacağından geçici olacak. Haliyle boşa kürek çekmekle eşdeğer. Bence bilgisayar edindikten sonra baştan başlayın.
Ç
Çokgen
Evvet hocam şuan tamamen öğrenmeye yöneldim. Herşeye en baştan başladim. Network, siber güvenlik, sistem ve yazılım dilleri şuan öğrenme molası hocam.

Hocam sorularım olunca size geliceğim : D .

Birde hocam pythonda rdp, client data gibi paketler nasıl oluşturabilirm, scapy ve spacy ile mi?
H
Helmsys
RDP benim bildiğim kadarıyla bir protokol. Zaten açılımı da uzak masaüstü protokolü. Bunun için bazı dillerde yazılmış kütüphaneler olsa dahi kendimiz de çeşitli uzaktan masaüstü kontrol protokolü yazabiliriz. Yazdığımız bir kütüphane olmazda bir proje olur ama yine de yazabiliriz. Fakat yazmak için bolca araştırma gerekeceğini düşünüyorum.
H
Helmsys
Öncelikle masaüstü görüntüsünü sürekli olarak bir akışta bizlere ulaşması için bir çalışma ardından yaptığımız mouse hareketlerini de birebir karşı tarafta uygulamamız gerekebilir. Bunun dışında ekran çözünürlüğü de bir sorun olabilir. (şuan sadece varsayımlarla konuşuyorum gerçek bir rdp yazmadım)
H
Helmsys
Scapy böyle protokoller için değilde daha çok siber güvenlik taraflı o paketle çalışıldığını ve paketlerin manüpilasyonları ile ilgili işlemler yapılabildiğini biliyorum bunun dışında kendisiyle hiç haşır neşir olmadım. Ama kabataslak bir rdp yazılacaksa hatta buna protokol gibi bir kavram yüklemeyip sadece uzaktaki bilgisayara bağlantı ve kontrol olarak bakacaksak soket programlama ile yapılabilir.
H
Helmsys
"öğrenme molası hocam"
Bence öğrenmeyi bir mola olarak görmeyin, iş başına geçtiğiniz vakit (yazmaya başladığınızda) anlamsız kelimelerle karşılaşma olasılığınız artabilir, zaman bu noktada sizin en büyük düşmanınız. Ya uğraşmıyorken de öğrenmeyi bırakacaksınız ya da uğraşırken öğrenmeye devam edeceksiniz. Yoksa pişman olabilirsiniz.
Ç
Çokgen
Hocam mola derken şuan sadece öğrenmeye yöneliyorum bilgisiyarım olmadığından öğrenerek kendimi geliştirmek anlamında söyledim.
H
Helmsys
İşte bende onu söylüyorum, şuan öğrendikleriniz bilgisayarınız olduğunda hiçbir anlam ifade etmeyecek çünkü unutacaksınız. Şuan öğrendiklerinizi bir noktaya kadar yazarak dahi devam etseniz bunları deneyecek bir araca sahip olmadığınızdan başta söylediğim noktaya geleceksiniz.
H
Helmsys
Öğrenmeye devam edecekseniz en azından derinlemesine fazla girmeden genel geçer tadında öğrenirseniz zamanı gelip bilgisayar başına oturduğunuzda "bunu bir yerlerden hatırlıyordum" diyerek o an için fırsat kazanırsınız.
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.