"2023 Teknolojileri"

314Kachu

Üye
8 Eyl 2009
228
1
167
Seni seçtim 3.14Kachu
lus97yy.jpg


Herkese merhaba THT ailesi. Bugün sizlere ileri yıllarda karşılaşacağımız muhtemel teknoloji gelişmelerinden bahsedeceğim.


1) Yapay Zeka

Yapay zeka son on yılda çok yol kat etti. Yine de, nasıl yaşadığımız ve çalıştığımız gibi davranışlarımız üzerindeki önemli etkileri henüz emekleme aşamasında olduğundan, gelişmekte olan teknolojilerden biri olmaya devam ediyor. Bugün, en çok görüntü ve konuşma tanıma, araç paylaşım uygulamaları, mobil kişisel asistanlar, navigasyon uygulamaları ve diğer çeşitli uygulamalardaki varlığıyla tanınmaktadır. Ek olarak yapay zeka, daha önce tespit edilmemiş bağlantıları keşfetmek için kaynaklar ve tüketiciler arasındaki etkileşimleri keşfetmek ve dinamik kalıpları belirlemek için gerçek zamanlı olarak kullanılabilir. Yapay zekanın bir alt kümesi olan makine öğrenimi, çok çeşitli endüstrilerde kullanılmakta ve bu da vasıflı çalışanların artmasına neden olmaktadır.

cqfovka.jpg



2) 5G ve Gelişmiş Bağlantı

Daha hızlı ve daha kararlı internet, web sayfalarının daha hızlı yüklenmesini ve YouTube videolarının yüklenmesini beklemek için daha az zaman harcamaktan daha fazlası anlamına gelir. 3G ile başlayarak, mobil bağlantıdaki her gelişme, interneti kullanmanın yeni yollarını doğurdu. Bant genişlikleri arttıkça 3G, mobil cihazlarda çevrimiçi erişimi ve veri odaklı hizmetleri etkinleştirdi. 4G, video ve müzik platformlarının yükselişini sağladı. 5G de aynı şekilde yeni gelişmeleri olabildiğince destekleyecektir.
5G, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik dahil olmak üzere en son teknolojiyi kullanan ağları ifade eder. Özetle, 5G ve diğer gelişmiş, yüksek hızlı ağlar, tartıştığımız diğer tüm trendlere her yerden, her zaman erişilebilmesini sağla
r.

c7ubv20.jpg



3) Uç Bilişim

Uç bilişim, düşük gecikme süresi ve yüksek hızda veri işleme sağlayan yeni bir teknolojidir. Veri depolama sistemlerine daha yakın hesaplamalar yaparak uygulama performansını artırır. Teknoloji, bulutta daha az işlem çalıştırmayı ve bunları kullanıcının bilgisayarı veya uç sunucusu gibi yerlere aktarmayı hedefliyor.
Veri ve hesaplama arasındaki boşluğu kapatmak, sunucu ile istemci arasındaki uzun mesafeli iletişimi ortadan kaldırarak işlem hızının artmasına neden olur. Bu nedenle uç bilgi işlem, merkezi konuma minimum erişimle uzak bölgelerde depolanan zamana duyarlı verileri işlemek için kullanılır. Bulut bilişim ve IoT uygulamaları da bu teknolojiden faydalanacaktır.


j36uc39.jpg



4) Davranışların İnterneti (IoB)

Nesnelerin İnterneti'ni (IoT) duyduysanız, IoT'nin aynı zamanda Davranışların İnterneti'ni (IoB) de kapsadığını bilirsiniz. Nesnelerin İnterneti, davranışı etkilemek için verileri ve içgörüleri kullanmakla ilgilenir. IoT cihazları, davranış İnterneti (IoB) paradigmalarının devasa veritabanlarını sunar.
İşletmeler müşteri davranışını takip edebilecek ve IoT'nin yardımıyla kanallarından yararlanmak için IoB'yi kullanabilecek. Örneğin, bir sağlık izleme uygulaması fiziksel aktivite rutininiz, diyetiniz, uykunuz ve diğer alışkanlıklarınız hakkında bilgi toplayabilir. Bu bilgi, kişiselleştirilmiş sağlık planları oluşturmak gibi daha fazla davranışsal iyileştirme için kullanılabilir.


q6u40vq.jpg



5) Kuantum Hesaplama

Kuantum hesaplama ve kuantum hesaplama, bir sonraki dikkate değer teknoloji trendidir.
Kaynağından bağımsız olarak verileri anında sorgulama, izleme, yorumlama ve bunlara göre hareket etme yeteneği sayesinde bu inanılmaz teknoloji trendi, koronavirüsün yayılmasını önlemek ve potansiyel aşılar geliştirmek için de kullanılıyor. Kuantum bilişim artık bankacılık ve finansta kredi riskini, yüksek frekanslı ticareti izlemek ve dolandırıcılığı tespit etmek için kullanılıyor. Kuantum bilgisayarlar geleneksel bilgisayarlardan çok çok daha hızlıdır.



h192phv.jpg





6) Blockchain

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, bir bütün olarak Blockchain teknolojisinin sadece bir parçasıdır. Kripto para birimleri dışında sağlık, tedarik zinciri ve lojistik, reklamcılık gibi alanlarda da faaliyet göstermektedir.
Küresel bir bilgisayar ağı aracılığıyla herhangi bir işlemi izleyen merkezi olmayan bir dijital defterdir. Çeşitli işletmeler, blockchain teknolojisi pazarının daha da gelişmesine yardımcı olan üst düzey iş stratejileri oluşturmak için Blockchain platformları arıyor. Blockchain'in koruma miktarı ve şeffaflığı, popülaritesindeki büyük artışın birincil açıklaması olabilir.



17e8lfw.jpg




7) Siber Güvenlik

Siber güvenlik en son teknoloji gibi görünmese de, en az diğer teknolojiler kadar hızlı ilerliyor. Bu genellikle yeni tehditlerin sürekli olarak ortaya çıkmasından kaynaklanır.
Verilere yetkisiz erişim elde etmeye çalışan kötü niyetli bilgisayar korsanları, hemen pes etmeyecek ve en katı koruma önlemlerinden bile kaçınma ihtiyacı duymaya devam edecektir. Siber güvenlik, sistemleri bilgisayar korsanlığına karşı korumaya devam edeceğinden, siber güvenlik popüler bir teknoloji olmaya devam edecektir.



maye9vc.jpg




8) İnsani Gelişme

İnsan Büyütme, insan yeteneklerini ve üretkenliğini artırmayı amaçlayan yenilikleri kapsayan geniş bir terimdir. İnsanlara aşılanan protezler, AR lensler ve RFID etiketleri gibi fiziksel güçlendirme, insani gelişme alanının bir parçasıdır. Bu, kişinin biliş, algı ve eylem yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olabilir. Algılama ve çalıştırma teknolojisi, bilgi füzyonu ve yapay zeka ile gerçekleştirilir.


k15c0z5.jpg



9) Dağıtılmış Bulut

Dağıtılmış Bulut teknolojisi, bulut bilişimi yeni zirvelere taşıyacak gibi görünüyor. Merkezi bir çözüm sağlamak yerine, ayrı bulut konumlarının hizmet ihtiyaçlarını ayrı ayrı karşılamasına yardımcı olmaya odaklanır. Bu arada, şirketler şüphesiz gecikmeyi azaltarak, veri kaybı riskini azaltarak ve maliyetleri düşürerek bu teknolojik trendden yararlanmaya devam edecekler.
Yapay Zeka (AI), Nesnelerin İnterneti (IoT) ve büyük miktarda verinin gerçek zamanlı olarak işlenmesini içeren diğer teknolojiler, Dağıtılmış Bulut teknolojisinden faydalanacaktır.


k93ow11.jpg



10) Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik

Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik, son yıllarda popülaritesini artıran ve önümüzdeki yıllarda da patlamaya devam etmesi beklenen iki popüler teknoloji trendidir. Sanal Gerçeklik (VR), bilgisayar teknolojilerini kullanarak fiziksel dünyanın gerçekçi bir ortamını yaratmakla ilgilenirken, Artırılmış Gerçeklik (AR), bilgisayar tarafından üretilen öğeleri kullanarak ortamı geliştirmekle ilgilenir. Oyun, ulaşım, eğitim, sağlık ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösterirler. Örneğin Ed-Tech platformları, öğrencilerin öğrenme deneyimlerini geliştirmek için Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçekliği giderek daha fazla tercih ediyor.

86rzbl7.jpg






Gelecek Yılların Teknoloji Trendleri Ne Olacak?



1) Sesli Arama


Önümüzdeki yılların trend teknolojileri ses getirmeden eksik kalacaktır. Ses ve teknoloji arasındaki tek ilişkinin mobil cihazlarımızı kullanarak konuşmak olduğu zamanlar çoktan geride kaldı. Sesli aramanın önemi göz ardı edilemez, çünkü ortaya çıkan bu teknoloji eğilimleri, bir kullanıcının ne söylediğini yüksek doğrulukla belirlemek için konuşma tanımayı kullanır. Günlük işleri yaparken Google Asistan ve Siri'nin sesin gücüyle uygulamalara entegre edilmesi bizi çoktan ele geçirdi.
Yakın gelecekte, bir dizi yeni teknoloji trendinin ortaya çıkmasıyla birlikte, kendisini sesli komutla daha fazla işlem yürütürken bulacak.




2) Doğal Dil İşleme

Bir veya iki yıl içinde, Chatbot'lar pazar potansiyellerine ulaşacak ve çoğu işletme, müşteri etkileşimi politikalarını yeniden tanımlamak için bunları kullanıyor olacaktı. Ancak yazılım geliştirmedeki yeni teknoloji, Doğal Dil İşleme (NLP) entegrasyonu ile bambaşka bir boyuta ulaşacaktır. E-ticaret endüstrisi, müşteri etkileşimi oluşturmak ve göz atma kalıplarını ve alışveriş trendlerini analiz etmek için NLP ve makine öğrenimini giderek daha fazla kullanacak. Business Insider tarafından hazırlanan bir rapora göre 2019 yılında 2,6 milyar dolar değerinde olan chatbot pazarının 2024 yılında 9,4 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.



3) Prediktif ve Kişiselleştirilmiş Tıp

Yeni teknolojik yenilikler, sağlık sektörünü artan bir hızla ileriye taşıyor. Bir akıllı saatten bir bireyin yaşam tarzını öğrenme potansiyeli, sağlık uzmanlarına hasta herhangi bir semptom göstermeden önce potansiyel tıbbi sorunları tahmin etme ve hatta tedavi etme yeteneği verir. Bu teknoloji trendi, doktorların, hasta tedavisi söz konusu olduğunda, genellikle kestirimci tıp olarak adlandırılan, daha kişiselleştirilmiş ilaçlar yazmasına yardımcı olacaktır.
Juniper Research'ün raporlarına göre, sağlık izleyicileri ve uzaktan hasta izleme cihazları da dahil olmak üzere giyilebilir sağlık cihazları, 2023 yılına kadar tahmini yıllık 20 milyar dolarlık harcama ile sağlık hizmeti sağlamanın temelleri arasında olacak.




4) Yüz Tanıma

Yüzlerimiz artık teknoloji için iyi bir ortak haline geliyor. Yüz tanıma sistemleriyle başlayan hikaye, şimdi yüzlerimizi bir dizi farklı uygulama için kullanacak çok sayıda endüstri tarafından geliştiriliyor. Sadece bakarak telefonunuzun kilidini açabilmemiz, internete bağlı evimizin ve arabamızın kilidini açmamıza da yardımcı olacaktır. Yakın gelecekte bir kişinin sadece yüzünü tanıtarak binalara girmesi, resmi işlerini daha rahat halletmesi, ATM'leri kullanması mümkün olacak.





5) Otomasyon

Otomasyon, üretim hatlarına dahil edilmenin çok ötesine geçti. Bu yeni teknoloji, meyve suyu kutularının paketlenmesinden sürücüsüz arabalarda pizza dağıtımına kadar gıda zincirindeki rutin görevlerden çok daha karmaşık karar verme görevlerini çözmek için şimdiden çalışıyor. Robotik, makine öğrenimi ve yapay zeka ile harmanlanan otomasyon süreçleri, yiyecek/içecek, medikal ve müşteri hizmetleri gibi birden fazla sektörden hizmet veya hizmetleri daha kolay ve otomatik olarak kapımıza getirecek.



6) Büyük Veri

Makineler ve insanlar arasındaki etkileşimin giderek artmasıyla, her saat başımızda taşıdığımız cihazlar devasa bir veri ambarı haline geldi. Bu büyük veri, işletmelerin daha iyi hizmet verebilmesi için anlamlı bilgi ve içgörülere dönüştürülmeyi bekleyen verilerdir. Her geçen saniye artan bu kaynak gelecekte daha fazla sektör tarafından daha yaygın olarak kullanılmaya devam edecektir.





7) Chatbot'lar

Chatbot'ların, işletmeyi haftanın yedi günü, günde 24 saat kullanılabilir hale getirerek işletmelerin büyüme hikayelerini şekillendirdiği iyi bilinen bir bulgudur. Gelecek en yeni teknolojilerden biri, makine öğrenimi ve tahmine dayalı analitik teknolojilerinden güç alan sohbet robotlarının müşteri iletişimini daha kişisel ve akıllı hale getirerek yepyeni deneyimler sunacak olmasıdır.



Faydalı olması dileği ile.
Saygılar.






 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.