ACCESS POİNT VE ROUTER Nedir ?

LEVRED

Yeni üye
24 May 2020
20
0
TR
Merhaba Arkadaşlar ,

Bugun sizlere ofisinizde ,evlerde ve/ya bahçenizde ihtiyacınız olabilecegini düşündügüm bir konudan bahsetmek istiyorum.Çoğu insanın çok takıldıgı ve aralarındaki

farklı bilmedigi iki adet cihaz.

ACCESS POİNT VE ROUTER

Access Point Nedir ? (Erişim Noktası)

Access Pointler Kablolu baglantıları kablosuz baglantılara cevirmek için kullanılır.Diger bir özellikleride "Repeater"(Tekrarlayıcı) olarak tanımlayabiliriz.
access-point.png


Repeater'e örnek vermek gerekirse ; Yayılan kablosuz baglantının çekim gücü düştügünde,yayını yükselterek bir ve/ya birden fazla tekrarlayıcı cihaz konmasıdır.AP ler
iç kısım ve dış kısım olarak iki farklı ortam şartına göre özel üretilmektedir. Dış kısım için üretilen cihazlar iç kısım için üretilene göre daha dayanıklıdır.
repeater.png


Router Nedir ? (Yönlendirici)


Router iki ağ arasında iletişim kurup bu ileşimi yönlendirmeyi saglıyor.Ağda bulunan ip paketlerini bir ağdan başka bir aga saglıklı bir şekilde taşına işlemi yapan donanım.
router.png


İhtiyaca Göre Hangilerini Tercih Etmeli ?

Evler ve küçük işletmeler için Router ,Orta ve büyük işetmeler için ise Accesspoint tercih edilmelidir.

fark.png


Elimde Access Point Modelleri Var.İnceleme video isterseniz sizlere yapı ve Modelini gösterebilirim.
 

Rainshy

Uzman üye
10 Tem 2013
1,896
3
Aynı zaman da kısaca iki modemi olan birisiyle köprüleme sağlayarak birincisini köprü ikincisini ise ana modem yaparak çok kolaylık sağlıyor.
Forumda son zamanlar da gördüğüm faydalı güzel bir konu emeğine sağlık.
 

LEVRED

Yeni üye
24 May 2020
20
0
TR
Aynı zaman da kısaca iki modemi olan birisiyle köprüleme sağlayarak birincisini köprü ikincisini ise ana modem yaparak çok kolaylık sağlıyor.
Forumda son zamanlar da gördüğüm faydalı güzel bir konu emeğine sağlık.

Sizleri bilgilendirebildiysek ne mutlu :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.