Açık kaynak anti-virüs ve anti-malware

'Marksman

Kadim Üye
8 Ocak 2013
5,400
2
1.ClamAv
ClamAV, Clam Antivirüs motoru dayalı bir açık kaynak üründür. Özellikle e-posta ağ geçitleri korumak için tasarlanmıştır. ClamAV komut satırı tarayıcılar, otomatik güncellemeler gibi özelliklere sahiptir. Linux, Unix ve BSD platformları üzerinde çalışır.

2.Rootkit Hunter
Rootkit ve istenmeyen araçlar için tarama sistemi için kullanılan bir açık kaynak kodlu bir araçtır. Planlanmış veya canlı tarama için bunu kullanamaz ama hala günlük olarak Rootkit hunter çalıştırabilirsiniz. Bu Linux ve Unix platformları üzerinde çalışır.

3.AMaVis
Amavis A Mail Virüs Tarayıcı için kısa adtır.Adından da anlaşılacağı gibi, bu uygulama gelen e-postaları tarayarak virüslü e-postaları bulur, anti-virüs yazılımı ve e-posta istemcisi arasında durur. Bu, tüm platformlar ile uyumludur.

4.ClamMail
Bu Thunderbird, Outlook, Eudora ve diğer POP3 tabanlı uygulamalar aldığınız mesajlar koruyan ücretsiz bir antivirüs yazılımıdır. POP3 e-posta proxy ve ClamAV motoru üzerine yapılandırılmıştır.

5.P3Scan
Bir e-posta proxy hizmeti her iki gelen ve giden mesajları taramak için kullanılabilir . Malware, trojan, virüs, spam ve solucanlar vb için kullanılır. Bu Linux platformu üzerinde çalışır ve de ClamAV motoru üzerine kuruludur.

6.Viralator
Bu anti-virüs yanında çalışır ve size bilgisayarınızın korumasını tamamlar açık kaynak kodlu bir uygulama. Anti virüs yapamadığı malware engeller re,. Bu Linux ve Unix platformları ile uyumludur.

7.Nixory
Firefox kullanıcıları için koruma geliştirmek için tasarlanmış bir açık kaynak uygulaması. Bu istenmeyen casus ve çerezleri vb diğer anti spyware programları birlikte çalışır.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.