Anonimlik hakkında küçük bilgiler

Wout

Yeni üye
26 Ara 2015
14
0
Merhaba arkadaşlar, İnternet aleminde her şey monitörize edilmekte.Yapılan her sorgu, tıkladığınız her link, yazdığınız her mesaj belli filtrelerden geçirilerek sizin profilinizin oluşturulması, reklam önerileri ya da daha korkutucu olanı güvenlik güçleri tarafından olası durumlarda alehinize kullanılacak şekilde işlenmekte.İnternette yaptığınız her harekette çok dikkatli olmalısınız. Bu size biraz paranoyakça geliyorsa söylediklerimi göz ardı edebilirsiniz. Ama bir hakikatten bahsediyorum sizlere.Bu alemde paranoyak olmazsanız, birçok kötü niyetli insanların sizi kullanması işten bile değil.

1- İşletim sisteminiz(Anonimlikle ilgili değil ama çok önemli) Dünyadaki bilgisayarların %80 i Windows işletim sistemi kullanmakta.Dolayısıyla hackerlar da windows exploitleri geliştirmekte.Dolayısıyla Windows kullanmayın! Eğer windowstan vazgeçemiyorsanız stabil olarak çalışan en son windows sürümünü kullanın ve güncelleştirmeleri kesinkle göz ardı etmeyin. Windows yerine linux kullanın.Eğer offensive bir işletim sistemi istiyorsanız, pentesterların kullandığı işletim sistemlerini tercih edebilrsiniz. Ya da Tails işletim sistemi kullanarak her hareketinizin şifrelendiği güvenli bir ortam oluşturabilirsiniz.

2-İnternet bağlantısı Dediğim gibi her hareketiniz izleniyor. Bunu anlamamazlık etmeyin. Bir bilişim uzmanı IP adresiniz ile amcanızın borçlarını dahi görebilir. IP gizlemek için proxy KULLANMAYIN!! VPN kullanın. Bedava VPN de kullanmayın. Düşünsenize sizin kötü niyetlerinizi daha kolay gerçekleştirmeniz için bir şirket bedava VPN hizmeti sunuyor. Ne kadar güzel. Saf olmayın. Güvende olmak için VPN e para verin. VPN hizmeti alacağınız şirketin TR ve US de olmamasına özen gösterin.Bilgi gizliliğine önem veren İsviçre,Finlandiya vb. baltık ülkelerini tercih edin. Şirketin Serverları kesinlikle Amerikada olmamalı. Ayrıca Terms of Service i okuyunuz. VPN e gücüm yetmiyor daha ucuz bir şey önersene derseniz. Tor derim. Ne kadar NSA tarafından Tor un işlevsizliği gösterilmiş olsa bile ülkemizde Tor'un güvenliğini aşacak bir birimin sizi bulması için size kafayı takmış olması gerekir. Tor'u kullanırken de open relaylere bel bağlamayın. Özel Relay talep edin. Aynı zamanda MAC adresiniz de sizi ele verir. MAC adresinizi kötü niyetli hareketler yapacaksanız mutlaka değiştirin.

3- E-mail sağlayıcıları Arkadaşlar Google,Live,Yahoo gibi büyük kurumlar çoğu zaman ülkenizdeki kolluk kuvetleriyle anlaşma yapar. Gerekli yasal koşullar sağlandığında sizin kimliğinizi,emaillerinizi, ip adreslerinizi güvenlik güçlerine verir. Akıllı olun. Sizin bilgilerinizi güvenlik güçlerine vermeyecek iddası olan bir e-mail sağlayıcısıyla iş yapın.Protonmail,riseup gibi.

4- Arama motorları Yaptığınız sorguların hepsi filtrelerden geçiriliyor. Tutup arama yaparken google kullanmayın. Sorgu paketlerinizi şifrelenmiş olarak gönderen arama motorları bulun. Tor otomatik olarak disconnect.me ile arama yapıyor örneğin.

Bu temel adımları takip ederseniz %100 güvenli olmasanız bile sizi bulmaya çalışanların işini oldukça zorlaştıracağınız kesin. Her hangi bir soru olursa cevaplandırmaya çalışacağım. Katkılarınızı da isteğiniz dahilinde yazıma ekleyebilirim. İyi günler.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.