ASUS Z170 Maximus VIII Ranger İncelemesi

kenzai

Özel Üye
22 Ara 2010
8,560
29
Trondheim
asus-z170-maximus-viii-ranger-incelemesi-705x290.jpg

İlk Skylake incelememizi i7 6700K ile yapmıştık. O incelemede kullandığımız Z170 yongalı anakart olan ROG serisinin giriş modeli Maximus VIII Ranger incelememizin konuğu oluyor.

ASUS'un Rebublic of Gamers yani ROG ürünleri denilince aklimiza ilk gelen siyah-kırmızı temayla donatılmış oyuncuları mest eden anakartlar gelirdi. Tam 7 seridir bu imajını korudu ASUS. Sadece Rampage IV Black Edition ürünü komple siyah hazırlanmıştı. 8. seride de farklı birşey beklemesekte ASUS ROG serisinin özleşmiş renkleri siyah kırmızıdan sıyrılarak titanyum ağrılıklı araya kırmızı veya RGB ışık yerleştirilmiş ürünlerle çıkış yapmaları bizi şaşırttı. İlk Skylake incelememizi i7 6700K ile yapmıştık. O incelemede kullandığımız Z170 yongalı anakart olan ROG serisinin giriş modeli Maximus VIII Ranger incelememizin konuğu oluyor. Dilerseniz teknik özelliklere bir göz atalım.

Özellikler Z170 Maximus VIII Ranger
tablo


Kutu İçeriği

Anakart her ne kadar Titanyum renk ağırlığına sahip olsa da kutusu hala bildiğimiz ve alıştığımız ROG renklerine sahip. Ön yüzde model, desteklediği özellikler ve Windows 10 sertifikasına yer verilmiş. Bu yüz bir kapak altında detaylı özellikler yer alıyor. Arka yüze baktığımızda ise teknik detaylar, arka panel çizimi ve göze çarpan özelliklerin verildiğini görüyoruz.

asus_m8_ranger_1.jpg

asus_m8_ranger_2.jpg

Ön kapağı kaldırdığımızda Ranger'ın ses, ağ ve deneyim özelliklerine yer verildiğini ve anakartın hangi bölümünde ne gibi teknolojilerin kullanıldığını gösteren başarılı bir kutu tasarımıyla karşılaşıyoruz.
asus_m8_ranger_4.jpg

asus_m8_ranger_3.jpg

Kutu içeriği normal anakartlara göre oldukça zengin. Kutuyu açtığımızda statik poşetiyle bizi karşılıyor Ranger. Ardından alt bölümde bahsettiğimiz zengin kutu içeriğini görüyoruz. Kullanım kılavuzları, kapı askısı, kablo etiketleri, sürücü dvdsi, ROG etiketleri, 6 adet SATA kablosu, işlemci montaj aparatı, SLI köprüsü, ön panel kolay takım aparatı ve arka panel! Say say bitmiyor.
asus_m8_ranger_5.jpg

asus_m8_ranger_7.jpg
3 adet ROG etiketi ve kapı askısı gayet hoş bir detay olmuş. İşlemci takma aparatı daha önce yapılan denemelere kıyasla gayet başarılı. talimatlara uyarak işlemciyi aparata takıp sokete oturtmanız yeterli. İşlemci aparatla birlikte iken kapağı kapatıyoruz. Daha sonra soğutucumuzu takıyoruz.
asus_m8_ranger_10.jpg

asus_m8_ranger_8.jpg

asus_m8_ranger_9.jpg
Yakından Bakış


ASUS ROG Maximus VIII Ranger titanyum ağrılıklı araya kırmızı serpiştirilmiş bir renk temasına sahip. Daha önce ki siyah-kırmızı tema artık yok. RAM slotlarının titanyum renginde olması hoş durmamış.
asus_m8_ranger_15.jpg

asus_m8_ranger_32.jpg

Ranger'ın ilk göze çarpan yanı soğutucuları ve büyüklükleri oluyor. Benzer modellerden biraz daha büyük ve çok şekilli duruyorlar. Bunun dışında anakarta yakından baktığınızda ROG yongaları dikkatınızı çekiyor. Ranger ROG serisinin giriş modeli anakartı dolayısıyla özellik olarak diğer ROG modellerine yakın olsada şekil olarak sade bir yapısı var.
asus_m8_ranger_13.jpg

asus_m8_ranger_12.jpg

Kartın üst kısmında 8 pinlik CPU güç girişini görüyoruz. Üst düzey modellerde burada ekstra 4 pin veya 2. 8 pin girişi görmek mümkün. Bunun nedeni yüksek voltajlarda sıvı azotla yapılan hız aşırtmalardaki işlemci güç gereksinimini karşılamak. Ranger'ın sıvı azot modu da olsa "ekstrem" hız aşırtma için çok uygun değil diyebiliriz. Yine de i7 6700K yı 4.9 GHz de açabildiğimizi belitelim.


asus_m8_ranger_14.jpg

Bildiğiniz gibi Z170 yongası ile beraber Intel soketi 1151 pine geçti. Artık eski işlemcilerimizi bu anakarta takamıyoruz. Bu anakartla beraber "Skylake" yani 6. nesil 6700K, 6600K gibi işlemcileri kullanabiliyoruz.
asus_m8_ranger_16.jpg

Skylake ile birlikte çift kanal DDR4 ve DDR3L bellek desteğine de kavuştuk. Ranger bize sadece DDR4 bellek desteği veriyor. Doğal olarak 2133 MHz hızda çalışan DDR4 bellekler 1.2 voltta çalışıyorlar. Dilerseniz anakartınız hız aşırtma ile 3400 MHz'e kadar bellek hız desteği sunuyor.
asus_m8_ranger_17.jpg

Orta ve üst düzey anakartlarda gördüğümüz Q CODE (hata) ledi anakartta bellek yuvalarının yanına üstte konumlandırılmış. Bu ledin hemen üstünde MemOK tuşu yer alıyor. Bu tuş ve yakınındaki bir led ile belleklerinizde sorun olup olmadığını test edebiliyorsunuz.
asus_m8_ranger_18.jpg

Hemen altta ise 24 pin anakart güç girişini görüyoruz. Güç girişinin altına Q CODE gibi çalışan durum ledleri (CPU, BOOT Aygıtı, VGA, DRAM) yerleştirlmiş. Bu sayede Q CODE'u bilmeden de anakartınızdaki sorunu bulabiliyorsunuz. Yanda ise USB 3 anakart bağlantı kafası yer alıyor. Bu çıkışı anakartınıza takıyorsunuz.
asus_m8_ranger_25.jpg

asus_m8_ranger_49.jpg

Anakartın üstünde baktığımızda W_PUMP şeklinde isimlendirilmiş 4 pin fan girişini görüyoruz. Bu giriş ROG anakartlara yeni eklenen bir özellik ve gerçekten sıvı soğutma seven biri olarak beğendiğim bir özellik. Peki bu çıkış tam olarak ne yapıyor? Sıvı soğutma kitinizin pompası için özel hazırlanan bu giriş pompaya ihtiyaç duyduğu gücü tam olarak veriyor. Bu sayede sıvı daha hızlı dolaştığı için soğutma sisteminden tam performans alıyorsunuz. Bu girişin yanında CPU FAN ve OPT yer alıyor. CPU FAN girişine muhakkak bir fan takmalısınız yoksa her başlangıçta uyarı alıyorsunuz. Eğer birden fazla işlemci soğutucu fanınız varsa OPT a takabiliyorsunuz. Anakartın farklı bölgelerinde standart sensörlere ek olarak 3 ısı sönserü daha eklenmiş. Fan Xpert 3 ile tüm anakarta takılan tüm fanları PMW veya voltaj kontrollü olarak kontrol ederken dönme hızlarını ve sensör sıcaklıklarını izleyebiliyorsunuz.
asus_m8_ranger_26.jpg

Üst tarafta dikkatimizi çeken diğer bir bileşen ROG logolu yonga oluyor. Teknik detayları incelesek te bu yonganın ne yaptığını tam olarak anlayamadık. Bu yonganın bir benzeri alt bölümde de mevcut. Aynı durum burada da geçerli. Keybot II gibi teknolojiler için kulanılıyor olabilir.
asus_m8_ranger_27.jpg

asus_m8_ranger_22.jpg

Gelelim PCI slotlarına. Ranger sırasıyla 1 adet PCIe x1, 1 adet PCIe x16, 1 adet PCIe x1, 1 adet PCIe x8, 1 adet PCIe x1 ve 1 adet PCIe x4 slotlarına sahip. Maalesef eski PCI slotuna yer verilmemiş. Bu ara tekrar çıkmaya başlamıştı. Gri slotları SLI ve CrossFire için kullanabiliyoruz. İkisi beraber kullanıldığında x8 ve x8 olarak çalışıyorlar. Siyah PCIe x4 slotuda daha çok Z170 yongasıyla destek sunulan Boot edilebilir PCIe SSD kartlar için koyulmuş. Dilerseniz 3lü ekran kartı desteği de sunuyor tabii ki.
asus_m8_ranger_20.jpg

Kartın altında sağdan sola sırasıyla ön panel pinleri, üstünde ayrı satılan harici fan çoklayıcı girişi, fan girişi, USB 3 çıkışı, USB 2 çıkışı, ROG ETX pinleri, TPM pinleri, CMOS sıfırlayıcı düğme, reset ve güç düğmesi yer alıyor. Son 3 düğme hız aşırtma denemeleri sırasında ve uzay sistem kullanırken gerçekten çok işe yarıyor. Güç düğmesi beyaz renkli bir led ile aydınlatılmış.
asus_m8_ranger_21.jpg

asus_m8_ranger_48.jpg

Devamında Thunderbolt çıkışı ve kasa önü ses giriş çıkışlarının pinleri yer alıyor. Ses bölümünün izole devresini belirtmek için kırmızı ledler ile ayırmış ASUS. Üste doğru gittikçe yüksek kalitedeki ses bileşenlerini ve Supreme FX ses çipini görüyoruz. Dilerseniz BIOS ekranından aydınlatmayı kapatabiliyorsunuz. Bileşenlerin arasında ESS ES9023P Dijital anolog çervirci (DAC), RC4580 2V RMS kulaklık amfisi, Sonic sense otomatik kulaklık düzenliyici amfi ve nichicon kapasitörler yer alıyor. ASUS bu bileşenleri dar ama manteyik alan kalkanlı bir bölgeye sıkıştırmış. Kulaklık amfileri ile oyuncuların yüksek ve kaliteli ses almaları hedeflenmiş.
asus_m8_ranger_23.jpg

asus_m8_ranger_24.jpg

BIOS çipimiz çıkabilen türden yani anakarta lehimlenmemiş. Bu sayede update sırasında bir sorunla karşılaşırsak çipi kolaylıkla değiştirilebiliyor. Fakat çift BIOS ile yedek BIOS'a sahip olmak daha iyi diye düşünüyoruz. Ranger bu konuda biraz eksik kalmış.
asus_m8_ranger_28.jpg

Z170 yongasını soğutan soğutucu gerçekten çok şık. Süper araba çizgileri ve kırmızı düzensiz geometrik şekiller ile donatılmış. Kalın bir yapısı var. Yonga soğutma görevini başarıyla yerine getiriyor.

asus_m8_ranger_29.jpg

Soğutucunun sağında SATA ve m.2 depolama girişlerimizi görüyoruz. Z170 yongasının sunduğu ekstra x4 depolama hattı sayesinde SATA Express, m.2 ve PCIe soketine taktığımız SSDler arasında RAID yapabiliyoruz. Ayrıca bu birimleri SATA3'ün 6GB/s sınırlamasının üzerinde kullanabiliyoruz. Ranger 1 adet m.2, 2 adet SATA Express, 6 adet SATA 3 girişi sunuyor. Burdaki en büyük sıkıntı SATA Express ve m.2 yi kullandığınızda 4 adet SATA 3 girişini kullanamıyorsunuz. Her durumda kullanabildiğiniz SATA3 girişleri ayrı bir şekilde sunulmuş.

asus_m8_ranger_42.jpg

asus_m8_ranger_43.jpg

Ranger ROG serisinin yeni giriş modelide olsa hız aşırtmacıların kullanacağı bir sürü ufak tefek özellikle donatılmış. Bunlardan biride HD_LED olarak tanımlanmış Disk kullanım ışığı. Kasa içinde hiçbir artısı olmasa da uzay sistemlerde sistemin kilitlenmişmi yoksa işlem mi yaptığını anlamanın en etkili yonunu sunuyor bize.

asus_m8_ranger_46.jpg

Ranger'ın arka panelinde sırasıyla PS/2, 2 adet USB 2.0, Clear BIOS tuşu, 2 adet USB 2, Dısplayport, HDMI, USB 3.1 Type-C ve Type-R Girişi, Intel Ethernet (I219-V), 2 adet USB 3.0 ve ses giriş çıkışları yer alıyor. Clear BIOS tuşu ile dilerseniz BIOS'u tek tuşla güncelleyebiliyorsunuz. Intel Ethernet I219-V ise düşük işlemci iş yükü sunarken yüksek UDP ve TCP geçişi sunuyor. Bu sayede birçok oyunda ethernet sürücünüzden kaynaklanan NAT problemiyle karşılaşmıyosunuz. Modeminizde de TCP ve UDP ayarlarının yapılmış olması gerekli. Aksi durumda anakartınızdaki ethernet yongasının bu özelliğini kullanamıyorsunuz.ASUS anakartlarda LANGuard isimli RJ45 yani ethernet yuvasında kullanılan teknolojiden bahsedelim. Eğer herhangi bir nedenden ötürü ethernet kablonuzdan yüksek akım veya voltajlı bir enerji gelirse veya statik elektrik boşalması yaşanırsa anakartınızın bozulmaması için RJ45 içine yerleştirilmiş koruma devreleri bulunuyor. LAN Koruması olarak Türkçeleştirebileceğimiz bu teknoloji tam olarak dediğini yapıyor.

asus_m8_ranger_44.jpg

Gelelim soğutuculara! Daha öncede bahsettiğimiz gibi büyük ve şık bir yapıları var. İşlemci yanında siyah kapaklı yüksek kaliteli kapasitörleri ve yüksek kaliteli voltaj regülatörlerini görüyoruz. Soğutucular isemosfetleri soğutmak ile görevlendirilmiş. Bu görevi başarılı bir şekilde yerine getiriyorlar.

asus_m8_ranger_30.jpg

asus_m8_ranger_31.jpg

Ranger'ın arkasında genelde ROG anakartlarda gördüğümüz soğutucu arka plakalarına rastlıyoruz. Bu plakalar arkadaki bileşenlerin ısısını dağıtırken anakartımızın ağır soğutucular tarafından yamutulmasını engelliyor. Alt tarafta ise izole ses devresinin aydınlatma ledlerini görüyoruz.
asus_m8_ranger_33.jpg

asus_m8_ranger_34.jpg

Arka plakaları çıkardığımızda soğutulan bileşenleri ve termal padde nasıl iz bıraktıkları dikkatimizi çekiyor.
asus_m8_ranger_35.jpg

asus_m8_ranger_38.jpg

Ranger 10 fazlı mosfet sistemi kulanıyor. Buda incelememizde denediğimiz gibi işlemciye 1.55 volt gibi yüksek bir değere stabilite sorunu olmadan çıkabilmemizi sağlıyor. Sıvı azot (LN2) modunda daha yüksek voltajlarda da stabil kalabilir.
asus_m8_ranger_39.jpg

asus_m8_ranger_40.jpg

Çoğu anakartın aksine Z170 yongasını soğutan soğutucuda da termal pad kullanılmış. Normalde termal macun tercih edilir. Şık görüntülerinin yanında soğutma konusunda da yüksek voltajlarda dahi bizi yarı yolda bırakmayan soğutuculara sahip ürün.
asus_m8_ranger_37.jpg

asus_m8_ranger_36.jpg

BIOS ve Yazılımlar


Favori ekranımızla açılıyor BIOS menümüz. Bu bölgeye en çok değiştirdiğimiz ayarları alabiliyoruz. Herhangi birşey koymasanızda Ranger en çok kullandığınız özellikleri sizin için seçiyor.
asus_m8_ranger_bios_1.jpg
Ana bölümde detaylı bilgiler ve tarih saat bilgileri yer alyor.
asus_m8_ranger_bios_2.jpg

Extreme Tweaker yani hız aşırtma bölümünde ise elle, otomatik yani stok turbo boost ve XMP ayarlarını ön tanımlı olarak seçebiliyorsunuz.
asus_m8_ranger_bios_3.jpg

asus_m8_ranger_bios_4.jpg

Ranger'ın BIOS menüsü gayet kapsamlı hız aşırtma menüleriyle dolu. Amatör olarak hız aşırtma konusuyla ilgilenen arkadaşların kolaylıkla kaybolacağı kadar çok. Ama üzülmeyin. soğutma tipinize ve işlemcinize göre otomatik hız aşırtma yapabildiğiniz TPU modu yer alıyor. TPU yongası tarafından TPU1 yani hava soğutma hız aşırtması, TPU2 sıvı soğutma hız aşırtması modları var. TPU1 de 4.4 GHz, TPU2 de ise 4.6 GHz'e stabil bir şekilde otomatik hız aşırttı Ranger. Oyun odaklı fakat sisteme biraz hız aşırtma yaparım diyenler için güzel bir özellik TPU. Birde "Tweaker's Paradise" yani hız aşırtmacıların cenneti bölümü var. Burada uzman seviyesinde ayarlar yapabilmemizi sağlayan seçenekler sunulmuş.
asus_m8_ranger_bios_5.jpg

asus_m8_ranger_bios_6.jpg

asus_m8_ranger_bios_7.jpg

Advanced bölümünde platform ile ilgili genelde pek dokunmadığımız ince ayarları yapmak mümkün. ROG efektleri bölümünden anakart ve Supreme FX ışıklarını açıp kapatabiliyoruz.
asus_m8_ranger_bios_8.jpg

asus_m8_ranger_bios_9.jpg

Monitor bölümünde ise sistemin durumunu görebildiğimiz bilgiler yer alıyor.
asus_m8_ranger_bios_10.jpg

asus_m8_ranger_bios_11.jpg

asus_m8_ranger_bios_12.jpg

Boot bölümünde başlangıçta kullanılacak aygıt sıralaması, logo gösterme ayarlarını yapabiliyoruz.
asus_m8_ranger_bios_13.jpg

asus_m8_ranger_bios_14.jpg

Tool yani araçlar bölümünde EZ Flash Tool yani BIOS güncelleme aracı, Overclock Profile gibi birçok anakartta sunulan BIOS araçları karşımıza çıkıyor. Eğer ROG OC Panel sahibiyseniz H butonunun hangi ayarları kullanacağını buradan belirleyebiliyorsunuz.

asus_m8_ranger_bios_15.jpg

asus_m8_ranger_bios_16.jpg

asus_m8_ranger_bios_17.jpg

Q-Fan kontrol aracında ise fanlarınızın hangi şekilde kontorl edileceğini, hangi ısı değerlerinde hangi güçte çalışacağını belirleyebiliyorsunuz. Gerçekten işletim sistemine herhangi bir yazılım kurmadan temiz ve kalıcı bir şekilde ayar yapabiliyorsunuz.
asus_m8_ranger_bios_19.jpg

EZ Tuning Wizard yani EZ ayar sihirbazı ile sisteminize uygun hız aşırtma veya RAID yapabiliyorsunuz. Önce sistem özelliklerimiz kontrol ediyoruz. Arkasından bilgisayarımızı ne için kullanacağımızı seçiyoruz.
asus_m8_ranger_bios_20.jpg

asus_m8_ranger_bios_21.jpg

Bundan sonra soğutucumuzu belirleyip, sistemimizin ne kadar hız aşırtılacağını görüyoruz. Sonra onaylayıp sistemi yeniden başlatıyoruz.
asus_m8_ranger_bios_22.jpg

asus_m8_ranger_bios_23.jpg

Performans Testleri ve Hız Aşırtma


Intel i7 6700K incelememizde kullandığımız Maximus VIII Ranger için söyleyeceğimiz farklı birşey yok. Öncelikle 6700K'nın turbo hızı 4.2 GHz den bahsedelim. İşlemci bu değerlerde 1.30 volt civarında çalışıyor. Önce 100x43 (4300) ve 100x44 (4400) çarpanı deneyerek aynı voltajda kolaylıkla sistem açılıp OCCT'yi stabil şekilde tamamladık.. Daha sonra Prime 95 ile sıcaklıklarımızı test ettik Noctua D15 ile ortalama 66-70 derecede seyrettik. Maksimum değerde 85 derece gördük. Sıcaklık değerlerimiz gayet iyi . Daha sonra 100x45 1.35 voltta OCCT'yi geçtik. Prime 95 ile sıcaklık değerleri 70-75 derecede seyretti. 100x46'ya (4600 MHz) geldiğimizde 1.4 volta kadar çıktık. OCCT'yi sorunsuz bir şekilde tamamladık. Prime 95 ile ortalama 79.4 dereceye ulaştık.

Buraya kadar hiç sorunsuz overclock işlemini devam ettirdik. Genelde internetteki incelemeler de de i7 6700K'ların 4600 MHz hızlara kolaylıkla çıkabildiğini, 4.7 GHz bir kısmının ulaşabildiğini ve 4.8, 4.9 GHz ender ulaşılan hızlar olduğunu. 5.0'ı görmenin pek mümkün olmadığını belirtiyorlar. Bizdeki işlemci 1.45-1.475 voltta 102.20x46 ile 4.7 GHz' de stabil bir şekilde OCCT'yi tamamladı. Fakat termal olarak maksimumda 99 dereceye ulaştık. 100 derecede throttle (otomatik hızdüşürme) ulaşmadan tamamladık. Ortalama 90-93 derece arasında seyrettik.

Bu noktadan sora iş artık fantazi yapmaktı. 1.5 voltta 4.8 GHz ile Windows ortamına girip OCCT yi geçemedik. Aynı durum 1.53 voltta 4.9 GHz de oldu. Testlerde hardware failure (donanım hatası aldık). 1.55 voltta ise 5.0 GHz ile sistemi boot edebildik fakat Windows yükleme ekranını geçemedik. Bazı mecralarda 5.0 GHz gören şanslı kullanıcılar var kendilerini tebrik ediyoruz. (kıskanmadık değil hani)

Testlerimizi Overclock olmadan Turbo hızda ve herkesin kolaylıkla ulaşabileceği 4.6 GHz de almaya karar verdik. Buda 4.0 stok hızdan %15 overclock demek. Şanslı kullanıcılar yüksek frekanslardaki performansı kendiler görebilirler.
tongue_smile.png


Test sonuçlarımızda yeni iki işlemciyi karşılaştırabilmeniz için 6700K @4.2GHz Stok-Turbo, 6700K @4.6 GHz OC, 6600K @3.9GHz Stok-Turbo ve 6600K 4.6GHz OC şeklinde aldık.
Test Sistemi
Intel i7 6700K ve 6600K - Skylake
Asus Maximus VIII Ranger
Corsair LPX 2400MHz CL14 DDR4 RAM
Noctua D-15 Hava Soğutma
Gigabyte GTX960 ITX OC 2GB
Corsair Force 3 120 GB SSD
Cooler Master V700 700W 80+Gold PSU



Test Sonuçları
6700K Stok - Turbo @ 4.2 GHz6700K OC @ 4.6 GHz6600K Stok - Turbo @ 3.9 GHz6600K OC @ 4.6 GHzCineBench R11.5 - CPU10,1511,157,568,83CineBench R15 - CPU9281004650756wPrime - 1024M (Pi Test - saniye)272,42244,902276,20234,80AIDA64 - CPU Queen51188560743597842444AIDA64 - CPU PhotoWorxx (MP/s)22518225202345123683AIDA64 - CPU AES (MB/s)19119209371721820310AIDA64 - CPU ZLib (MB/s)378412274323,8AIDA 64 - Bellek Okuma 35157351773490734907AIDA 64 - Bellek Yazma36526365083650735561AIDA 64 - Bellek Kopyalama34707347033422334225AIDA 64 - Bellek Gecikme (nanosaniye)53,352,757,456,33DMark - FireStrike Extreme - Fizik13608148048793103253DMark - FireStrike Extreme - Skor3414343233553387
Sonuç


Bu incelememizin konuğu ASUS ROG Maximus VIII Ranger oldu. Biz ona kısaca Ranger olarak hitap ediyoruz. ROG serisine göre giriş seviyesi bir kart olan Ranger normal Z170'lere bakıldığında orta-üst seviye bir anakart diyebiliriz. Şu an 700 - 750 ₺ gibi bir fiyattan satılıyor. Fiyatına göre performansı başarılı. Ancak fiyat/performans ödülünü kaçırıyor.

Ranger üstün özelliklerin sade soğutucular ve tasarımla buluşmuş hali diyebiliriz. Çok yoğun bir hız aşırtma merağınız yoksa ve ROG dünyasına katılmak istiyorsanız tam size hitap eden bir ürün. ROG dünyasında oyuncular için sunulan birçok yazılım ve oyunculara özel hazırlanmış bir sürü donanım mevcut. Detaylara ürünün sayfasından ulaşabilirsiniz.

Performans ve hız aşırtma konusunda başarılı yüksek voltajlarda stabil ve tazr sahibi bir anakart Ranger. Açıkçası eksik bir yanı yok. Kutu içeriği zengin bir ürün.

Konuğumuz Ranger özellikle hız aşırtma konusunda çok deneyimi bulunmayan oyunculara yönelik bizden "Tavsiye Eder" ödülünü almaya hak kazanıyor.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.