Atatürk ve Büyük Taarruz

Lowindy

Kıdemli Üye
24 Eyl 2016
2,547
14
Q20A2Z.png


Batı Cephesi’nde Büyük Taarruz öncesi denetlemelerde bulunurken,Akşehir, Konya, 20 Ağustos 1922.

X6jv6k.png


Kocatepe, Afyonkarahisar, 26 Ağustos 1922.

“Bizim bu büyük zaferimizin doğuracağı büyük neticeler, yalnız Türkiye’nin mukadderatı üzerinde etkili olmakla kalmayacak, aynı zamanda bütün zulüm görmüş milletleri, kendi hayat ve bağımsızlıklarını tehdit ve tazyik eden zalimlerin aleyhine hareket için gayrete getirecektir.”
Ankara, 1922

b6a56b.png


Sabah saat 05.30’da topçu ateşiyle Büyük Taarruz’un başlaması,Kocatepe, Afyonkarahisar, 26 Ağustos 1922.

dBa5BX.png


Kocatepe, Afyonkarahisar, 26 Ağustos 1922.

g6D5PO.jpg


26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz’dan bir gün sonra Türk ordusu Afyon’a gimiş, Başkomutan Mustafa Kemal de 28 Ağustos’ta karargâhını Afyon’a taşımıştı. Başkomutan, o günlere ait anılarını şöyle anlatır: 29/30 Ağustos gecesi sabaha karşı Garp Cephesi Harekât Şubesi Müdürü Tevfik Bey (Bıyıklıoğlu), âdet üzere o saate kadar çeşitli karargâhlardan ve her taraftan gelen raporlara göre harita üzerinden tespit ve işaret ettiği genel durumu Cephe Komutanı İsmet Paşa’ya (İnönü) göstermiş, o da “Derhal Paşa’ya göster!” emriyle Tevfik Bey’i yanıma göndermişti. Afyonkarahisar’da Belediye Dairesi’nde bana ayrılan odada yatmakta idim. Beni uyandıran Tevfik Bey’in gösterdiği haritaya baktım. Hemen yataktan fırladım. Haritada gördüğüm şu idi ki, ordularımız, düşmanın önemli kuvvetlerini kuzeyden, güneyden, batıdan çevirmeye uygun bir durum almış bulunuyorlardı. Şu halde, düşündüğümüz ve büyük sonucu temin edeceğini ümit eylediğimiz durumlar gerçekleşiyordu. - Derhal Fevzi (Çakmak) ve İsmet Paşaları çağırınız, dedim. Üçümüz toplandık. Durumu bir daha gözden geçirdik. Kesinlikle hükmettik ki, Türkün gerçek kurtuluş güneşi 30 Ağustos sabahı ufuktan bütün şaşaasıyla doğacaktır.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.