Başka Bir Ekran Kartı Takıldığında Çıkan "Sinyal yok" Hatası

Nufrit

Yeni üye
1 Şub 2016
8
0
D:\
Merhaba arkadaşlar.
Elimde bir makine var:
Intel Celeron G1610
4 GB RAM
GT420
500 GB HDD
Casper'in modeli belirsiz 1155 soketli bir anakartı
Bu sistemin ekran kartını güçlendirerek biraz daha uzun ömürlü olmasını sağlamaya çalışıyorum fakat şu anki ekran kartının dışında bir ekran kartı takınca monitörüme hiç görüntü gelmiyor.

2 Adet ekran kartı aldım birisi R7 240, diğeri GT 1030, 450 WATT PSU kullanıyorum 2 adet 12V çıkışı var ve bunun yeterli olduğunu düşünüyorum. GT420'yi çıkarttığım anda onboard VGA girişinden bile görüntü alamıyorum. Yeni aldığım her iki ekran kartı da hiç görüntü vermiyor, kasa arkada çalışıyor ve monitörde "Sinyal Yok" yazısını görüyorum (Sanki VGA kablosunu hiç takmamışım gibi.) Nasıl bir çözüm denemeliyim?
BIOS'u defaultlamayı denedim, RAM'leri çıkartıp tekrar takmayı denedim, işe yaramadılar. Yardım lazım.

Anakartım PCI 2.0 destekli PCI express X16 slotuna da sahip yani her iki ekran kartını da çalıştırabilecek düzeyde.
 

guven5

Yeni üye
14 Tem 2012
25
0
şu gt420 takılıyken bios ayarlarına gir ve öncelikli olarak onboard ekran kartını seç, tabi öyle bir ayar varsa... bakalım olacak mı.
elinde 2 yeni ekran kartınında bozuk olması biraz uzak ihtimal, genede imkan varsa bir arkadaşında yada bilgisayarcıda test ettir ki emin olasın.

bu sorunu için eğer bir çare mümkünse onuda bios ayarları ile yapmak durumundasın, aklıma başka bir şey gelmiyor, anakartın bios güncellemesi var ise onu uygulayabilirsin.
 

Nufrit

Yeni üye
1 Şub 2016
8
0
D:\
r7 240 'ı eski bir sistemde denedim ve çalışıyordu gt1030'u oraya daha takmadım ama r7 240 bile çalışsa yeter bana. bir deneyeyim onboard kartı.

Onboard kartı da denedim herşeyi çıkarıp onu takınca işe yarıyor, GT420 ve onboard çalışıyor fakat r7 ve gt1030 çalışmıyor, bios update de yapamıyorum dos dosyasını açmıyor bootta

+UP, aldığım ekran kartını bile kullanamıyorum... Yardım edebilecek yok mu? En azından eski tarz biosa nasıl girebileceğimi söyleyecek birisi?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

guven5

Yeni üye
14 Tem 2012
25
0
anakartin marka ve modeli (modelin tam numarasi)
ben yillardir gigabyte anakart kullaniyorum ve program olarak kurulan "bios update utility" ile dogrudan windows uzerinden update etmek mumkun...

bios guncellemek icin youtube de tonlarca video var, markalara özel falan ama bios güncelleme her zaman biraz risk tasir.

bios güncellemenin de ise yarayacaginin bir garantisi yok, son secenek ekran kartini calistiracak bir soket 1155 anakart alacaksin, en iyisi eskiyi verip upgrade yapmak.

Senin yerinde olsam internette biraz arastirma yapar ayni sorundan muzdarip olanlar varmi, bir cözüm var ise nasil mumkun, diye bakardim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.