Birçok şifreniz mi var? Hepsini hatırlamak için pardus’ta 7 şifre yöneticisini deneyin

'Marksman

Kadim Üye
8 Ocak 2013
5,400
2
Web Sitelerinde gezerken paralolar bizim için vazgeçilmezdir.Yani pek çok web sitesi, bu sitelere ait birçok şifreleri. Siz, siteler için ve bir dize için aynı şifre ile olacak diye düşünebilirsiniz, ancak bu yolu kullanmak çok sağlıklı bir uygulama değildir. İdeal olarak, her hizmetin kırılmasını önlemek için şifre yeterince güçlü olmalıdır ve ayrı bir şifre olmalıdır. Şifre yöneticileri tüm parolalarınızı korumak ve hatırlamak için kullanışlı hale getiriyor.

1.Gringotts
Gringotts’taki Linux ve diğer UNIX-benzeri sistemler için bir güvenli notların yöneticisidir. Bu diskte veri dosyaları yönetmek için arkaplanda bunu sağlar. Temeli libgringotts dayanmaktadır.

2.Password Safe
Cevabı bir veya yüzlerce olsun, Password Safe güvenle ve kolayca güvenli ve şifreli bir kullanıcı adı / parola listesi oluşturmanıza olanak sağlar. Password Safe ile yapmanız gereken tüm tüm kullanıcı adı / şifre listesini açmak ve erişmek için seçtiğiniz tek bir “Ana Parola” oluşturmak ve bu şifreyi hatırlamak.

3.Figaro’s Password Manager
Figaro’nun Password Manager şifrelerinizi saklamak için izin veren bir GNOME uygulamasıdır. Şifreler Blowfish algoritması ile şifrelenir.

4.KeePassX

KeePassX örneğin birçok farklı bilgi kaydeder tek bir veritabanında kullanıcı adları, şifreleri, URL’ler, ekleri ve yorumlar. Daha iyi bir yönetim kullanıcı tanımlı başlıklar ve simgeler için her bir giriş için belirtilebilir.

5.MyPasswords
Eğer gelen URL’leri ile çevrimiçi hesapları, banka hesapları ve … parolalar dahil olmak üzere, şifrelerinizi yönetmek için neler gerekiyorsa.Parolalar AES ile şifrelenir.

6.GPassword Manager

.Şifreleri yönetmek ve erişmek için basit, hafif ve çapraz platform aracıdır. Bu sadece bir şifre yöneticisi değildir, bu internete güvenli pano’dur. Bir masaüstü tepsi simgesi üzerinden erişimi ve en çok kullanılan şifreleri / URL’lere erişimi sağlar.

7.Seahorse

GNU Gizlilik Nöbetçisi programı – - GNOME masaüstüne entegre Seahorse GnuPG’de için bir ön uç. Bu güvenli iletişim ve veri depolama için bir araçtır. Veri şifreleme ve dijital imza oluşturma kolay bir GUI ve Anahtar Yönetimi işlemleri kolayca sezgisel bir arayüz aracılığıyla yapılabilir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.