//C# Eğitim Serisi#Merhaba Dünya #1.Bölüm //Delete01

delete01

Katılımcı Üye
6 Haz 2016
289
0

Merhabalar THT Ailesi,

Ceys Komutanımızın'da iziniyle bir çok kişinin ihtiyaç duyduğu ve duyacağı C# derslerine başlamaya karar verdim. Artık forum üzerinden sıfırdan başlıyormuşçasına yeterince açık olacak şekilde anlatmaya çalışacağım. Videolarla'da konuyu daha iyi anlayabilmeniz için zenginleşitreceğim ve ilerleyen derslerde, gerek duyacağınız notları sizlere hazır olarak siz uğraşmayın diye daha önceden hazırlamış olduğum PDF dosyalarını yeri geldiğinde sizlerle paylaşacağım.
Öncelikle şu konuyada değineyim. Programlama bir haftada öğrenilecek birşey değildir istikrar(süreklilik), pratik ve sabrederek öğrenirsiniz.


C# İle Neler Yapılabilir?

C# aracılığı ile birçok konuda projeler üretebilirsiniz ancak ben size en çok ihtiyaç duyulanları ve en çok gelir elde edebileceklerinizi söyleyeceğim. C# ile Stok Takip Sistemleri, Otomasyonlar, Masaüstü Otomasyonlar, Online Otomasyonlar yazılabilir.
Online Otomasyon nedir diye şaşırabilirsiniz onu kısaca bir özet geçeyim dilerseniz;
Mesela Uçuş takip sistemleri, Tren kalkış, geliş, gidiş saatlerini gösteren veritabanları vs. yazılabilir.

Bu konu, daha önce hiç kodlama bilmeyen, kodlamaya başlamış ama dahada üst seviyelere taşımak isteyenler için uygundur. Dünya çapında kodlamaya başlarken ilk olarak Merhaba Dünya diyerek başlanır dilerseniz bizde "Merhaba Dünya" diyerek ilk dersimize başlayalım.


Öncelikle sizlerle C# dersini "Visual Studio" adlı program üzerinden işleyeceğiz. Benim kullandığım sürüm 2013, ancak bu sizde 2017 olur, 2015 olur farketmez sadece başlıkların yerleri değişiklik gösterebilir onun dışında mantığı ve kodlamayı etkileyecek herhangi bir durum oluşturmaz. Benim kullandığım sürümün linkini aşağıda vereceğim.

Link:https://yadi.sk/d/Oj4cVbfyMpbEk
Rar Pass: zamundatorrent.com

İlk olarak linkini vermiş olduğum programı çalıştırıyoruz. Ardından New Project<C#<Windows Form Application yolunu izleyerek ilk projemizi açıyoruz.



Sonrasında sol taraftaki toolbox'ta bizim araçlarımız bulunmakta. Projemizin tasarımlarını araçlarını vs. bütün hepsini buradan ekleyeceğiz. Sağ tarafta ise Properties kısmı bulunmakta. Projemizdeki araçların görünüşünü ve gereken ayarları bu kısımdan yapacağız. Örneğin: Yazı fontunu, arkaplan rengi vs.



Dilerseniz ilk projemizin yapımına başlayalım. Form1 ekranımıza ilk önce toolbox aracılığıyla bir butonu sürükleyerek form'a atalım. Buton ne diye soracak olursanız aşağıya tanımını bırakacağım.

Buton= Elektronik bir aygıtı ya da aracı basılınca çalıştırmaya yarayan düğme.

Şimdi ise kodlama bölümüne geçelim. İstediğimiz butona tıkladığımızda ekrana bir mesaj kutusunda "Merhaba Dünya" yazsın. İlgili kodlama alanını butona çift tıklayarak açıyoruz. Karşımıza kodlama ekranı geliyor. Biz C#'ta kodları birbirine nokta "." ile bağlarız. Ancak kodlamalarda genellikle ingilizce kullanacağız, örneğin mesaj kutusunda "Merhaba Dünya" yazmasını istiyoruz. Mesaj kutusunun ingilizcesi MessageBoc'tur. O yüzden ilk olarak MessageBox yazarak kodlamaya başlayalım.



MessageBox yazdıktan sonra kodlarımızı nokta aracılığı ile bağladığımız için nokta koyuyoruz ve karşımıza seçenekler çıkıyor. Bu seçenekler bu yazdığımız kodu bağlayabileceğimiz kodlardır. Biz Mesaj Kutusunda "Merhaba Dünya" Yazısını GÖSTER dediğimiz için bunun ingilizcesini yazmamız gerekiyor. Göster kelimesinin ingilizcesi bildiğiniz üzere Show'dur. Show seçeneğine çift tıklayarak seçiyoruz.
Not: Kod seçerken kodun başında mor renkte bir küp bulunuyorsa o bir metottur. Yani kodun başında küp varsa ardından parantez açmak zorundayız.



Ardından Show bir methot olduğu için bir parantez açıyoruz. İçine bize göstermesini istediğimiz notu giriyoruz. Biz Merhaba Dünya demek istiyorduk bu yüzden biz "Merhaba Dünya" yazıyoruz. Ancak parantezin içine yazacağımız notu çift tırnak içine alıyoruz. Çünkü programlamada girmiş olduğumuz alfabetik veya alfanumerik verilerle bir aritmetik işlem yapmadığımız zaman çift tırnak (" ") içerisine alıyoruz. Kodlamamız bitti. Ardından kodlamamız bittiğinde Noktalı Virgül atarak ( ; ) kodumuzu bitiriyoruz.



Şimdi yukarıdan "START" tuşuna basarak yaptığımız projeyi önizliyoruz.



Karşımıza gelen penceredeki butona bastığımızda ekrana Merhaba Dünya yazısı çıkıyorsa herşeyi eksiksiz tamamlamışız demektir. Eğer hata veriyorsa tekrar gözden geçiriniz.

VİDEO ÇOK YAKINDA

İyi Çalışmalar!
 
Son düzenleme:

AngelRayt

Uzman üye
13 Eki 2015
1,352
15
Python
Elinize sağlık hocam ama insanlar artık daha farklı bir şeyler bekliyor temel komutlar ile ilgili internetten türkçe yabancı milyonlarca kaynak var gözlemlerimden anladığım kadarıyla insalar artık daha ilginç daha farklı yöntemler bekliyor

Basit ama etkili olacak yazılımlara bakmanızı öneririm
 

delete01

Katılımcı Üye
6 Haz 2016
289
0
Elinize sağlık hocam ama insanlar artık daha farklı bir şeyler bekliyor temel komutlar ile ilgili internetten türkçe yabancı milyonlarca kaynak var gözlemlerimden anladığım kadarıyla insalar artık daha ilginç daha farklı yöntemler bekliyor

Basit ama etkili olacak yazılımlara bakmanızı öneririm

Daha ilgi çekici derken ne demek istediniz anlayamadim. C# şuanda Dünya'da en popüler 5. Programlama dilidir. Yani Programlama öğrenmek isteyenler için ilk seçeneklerden birisi C# olacaktir.
 

AngelRayt

Uzman üye
13 Eki 2015
1,352
15
Python
Daha ilgi çekici derken ne demek istediniz anlayamadim. C# şuanda Dünya'da en popüler 5. Programlama dilidir. Yani Programlama öğrenmek isteyenler için ilk seçeneklerden birisi C# olacaktir.
Mesela c# ile yaptığınız görüntü işleme programı kaynak kodlarını paylaşırsanız yeni arkadaşlar görüp heveslenebilir kopyala yapıştır yapar bi heves gelir yoksa
Milyonlarca site var temel kavramları gösteren biraz düşününce zaten artık bizim olan bir şeyi tekrar etmekten ziyade ses işleme görüntü işleme machine learning gibi kavramları araştırmamız lazım

Saygılar
 

benbozo

Katılımcı Üye
13 Ocak 2018
383
5
Eline sağlık yararlı konu yeni başlayanlar için tavsiye edilebilir :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.