Efi shell 2.31 hatası

erbap100

Yeni üye
27 Şub 2021
1
0
Laptopu her açtığımda bu hatayı veriyor. Bios dan uefiyi disable yaptım mı pc açılıyor. Bios da ssdyi de görmüyor. Halbuki uefiyi disable yaptım mı ssd gözüküyor. Yardımlarınızı bekliyorum :/

8VWhoP.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

'Chan

Uzman üye
1 Nis 2020
1,802
19
1,462
Shibuya
Merhaba,
Daha önce sizinle aynı hatayı alan kişilerin çözümleri aşağıda yer almaktadır. İlk olarak videoları denemenizi öneririm
. ::)

Arkadaşlar bende 2.0 hatası veriyordu. Ne yaparsam yapayım açamadım. ssd takılıydı ve anakart modelim p67a gd65 b3 versiyon. Çözümüme gelince netteki bir çok çözüm yöntemini uyguladım. Bunlardan bootx64.efi ile windowsu açmayı başardım. Ancak her açılışta bunu yazmam gerekiyordu, bunun nasıl kapatılacağı ile ilgili de net bilgi yoktu. En son bayağı bir kızıp sakinleştikten sonra acaba regeditte sorun mu oldu diye düşündüm ve ccleaner full sürümünü kurdum. Önce Healt Check yaptım sonra Kayıt defteri bölümünden tümünü seçip Sorunlar için tarama yaptım. Seçili sorunları gider dedikten sonra Bu lanet efi shell ortadan kalktı. Daha sonra biosa baktığımda sorunumun Windows boot manager seçeneğinin ortadan kalkması olduğunu öğrendim. Şu anda problem yok. Biraz uzun oldu sanırım ancak umarım bu sorunu yaşayanlara yada yaşayacaklara çözüm olur.

Format atarak sorunu çözdüm

Sata kablosu çıktığı için bununla karşılaşıyormuşum. Sata kablolarını, HDD ve SSD'yi kontrol ederek tekrardan bilgisayarınızı açın

Ek olarak aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=g_NB8PovJvU[/ame]

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=Z298hzbJzcA[/ame]

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=tNdnk5MTDSk[/ame]
 
Son düzenleme:

"Elif

Katılımcı Üye
8 Ara 2018
507
1
44
26
Merhaba,
Bilgisayar ayarlarınızdan BIOS menüyü açarak UEFI ayarlarını devre dışı bırakınız. Ardından Secure Boot kısmını kapatınız.
 

MekoR

Katılımcı Üye
6 Şub 2010
660
6
Merhaba bağlantı kablolarını özellikle SATA dan kaynaklı olabiliyor. Cihaz yere felan düştüyse bu sorunla karşılaşman muhtemeldir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.