Çözüldü ESP32/8266 Neden Kullanılır?

Çözüm
Bir erişim noktasına bağlanırken erişim noktası, ESP8266'ya bağlantı için mevcut olan kimlik doğrulama yöntemlerinin sayısını içeren bir AKM paket sayısı alanı gönderir. ESP bu değer üzerinde sınır kontrolü yapmadığından, kötü niyetli bir sahte erişim noktası buraya büyük bir sayı gönderebilir, muhtemelen arabelleği taşabilir, ancak kesinlikle ESP'yi çökertebilir. Bir ESP8266'ya sahte bir işaret çerçevesi veya araştırma yanıtı gönderebiliyorsanız, onu çökertebilirsiniz İkinci ve üçüncü güvenlik açıkları, ESP kitaplıklarının çoğunlukla kurumsal ve yüksek güvenlikli ortamlarda kullanılan genişletilebilir kimlik doğrulama protokolünü (EAP) işleme biçimindeki hatalardan yararlanıyor. Bir hackleme, EAP özellikli...

GHOSTJEONSA

Yeni üye
5 May 2020
43
21
Esp8266 nodemcu kartı: İçinde esp8266 wifi modulunu bulunduran lua ve c++ ile kodlanabilen bir gelistirme kartidir. Wifi saldirilarini portable sekilde yapmak isteyenler için yararlıdır. İstenirse ornek projeleri hazirlayip konu olarak paylasabilirim.
 

Maroaa

Asistan Moderatör
13 Mar 2023
116
41
Bir erişim noktasına bağlanırken erişim noktası, ESP8266'ya bağlantı için mevcut olan kimlik doğrulama yöntemlerinin sayısını içeren bir AKM paket sayısı alanı gönderir. ESP bu değer üzerinde sınır kontrolü yapmadığından, kötü niyetli bir sahte erişim noktası buraya büyük bir sayı gönderebilir, muhtemelen arabelleği taşabilir, ancak kesinlikle ESP'yi çökertebilir. Bir ESP8266'ya sahte bir işaret çerçevesi veya araştırma yanıtı gönderebiliyorsanız, onu çökertebilirsiniz İkinci ve üçüncü güvenlik açıkları, ESP kitaplıklarının çoğunlukla kurumsal ve yüksek güvenlikli ortamlarda kullanılan genişletilebilir kimlik doğrulama protokolünü (EAP) işleme biçimindeki hatalardan yararlanıyor. Bir hackleme, EAP özellikli ağdaki ESP32 veya ESP8266'nın çökmesine neden olur, ancak diğer hackleme, şifrelenmiş oturumun tamamen ele geçirilmesine izin verir.
 
Çözüm
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.