Etik hacker olma konusunda üst seviyeye nasil ilerleyebilirim

I AM EAC0D3Rx

Uzman üye
17 Eyl 2023
1,726
20
930
Matrix
sürekli bir şeyler izleyerek ilerleyemezsin. izlediklerini uygulamalı, uygularkende yeni methodlar keşfedip onlar üzerinde sürekli çalışmalısın. eğitimler sana her şeyi öğretmez.
 

Butcherb3y

Uzman üye
1 Eyl 2022
1,617
7
1,199
Anıtkabir
Merhaba udemy den atil samancioglunun etik hacker olma kursunu aldim ilk kursunu ve bitirdim nasil ilerleyebilirim şimdi ne yapmaliyim
Video izleyerek bir yere gelinmez videonu izle not al uygulamani yap ve udemy biraz yüzeysel her şeyi yapmıyorlar tavsiyem forumu takip etmen acilan web konularına siber güvenlik konularına bakman bunları uygulaman sürekli araştırma yapman çok önemli
 

By muradQ

Üye
3 Eki 2019
154
1
111
canada
Üst seviyeye ulaşman için öncelikle temel bilgilerin sağlam olması gerekiyor. Programlama dillerini söylememe gerek yoktur. Etik hackerın öncelikle ağ güvenliğini iyi bilmeli ve gelen tehditleri doğru algılayıp ona göre istatistiksel program geliştirip analiz yapmalısın. Şunu unutma iyi bir etik hacker olman için bilgisayar korsanından daha çok bilgiye sahip olmalısın. bilgisayar korsanları bir bilgisayar tarafından kontrol edilen bir makineyi hacklemek istediklerinde onun donanım güvenliği ile ilgilenmezler. makineyi kontrol eden bilgisayarın ağ üzerinden erişmesi onun ilk hedefidir. Zaten erişim sağladıklarında donanımla uğraşabilirler. Sana öncelikli tavsiyem ağ güvenliğini ve olası saldırılarda öncelikli yapman gereken işlemler olmalı. İki bilgisayar bul kendine ait bilgisayardan diğer bilgisayara sızmayı dene diğer bilgisayardan güvenliği sağlamaya çalış ve bunları yaparken ağ güvenliği analizi yap kendine has aksiyon al. Yavaş yavaş gelişeceksin. Okumak bakmak izlemek iyi fakat öğrenmek için pratik yapmalısın.
 

Lihtg

Moderatör
15 Mar 2022
2,056
79
876
lihtgTHT.php
Merhabalar, kendini siber güvenlikçi olma yolunda geliştirmek için bu yol haritasını kullanabilirsin. Esenlikler.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.