F) Film/Dizi Önerilerim

Will Graham

Katılımcı Üye
14 Eki 2022
581
489
Blade Runner 2049

Yapım Yılı: 2017 - IMDB Puanı: 8.0 - Kategori: aksiyon, gizem, dram - Yönetmen: Denis Villeneuve - Yazarlar: Hampton Fancher, Michael Green, Philip K. Dick
Oyuncular: Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas

264750.png


Blade Runner 2049, 2049 yılında, ilk filmden 30 yıl sonra geçen bilimkurgu filmidir. Film, Los Angeles Polis Departmanı'nda (LAPD) "bıçak koşucusu" olarak çalışan K adında bir replikantın hikayesini anlatıyor. Bıçak koşucularının görevi, sahte replikantları ("replikantlar", biyomühendislik yoluyla yaratılmış insanlardır) avlamak ve "emekli etmek"tir (öldürmek). K, gizemli bir olayı soruştururken, uzun zamandır kayıp olan eski bir bıçak koşucusu olan Rick Deckard'ı bulmak zorunda kalır. Bu olay, toplumda kaosa yol açabilecek büyük bir sırrı ortaya çıkarır. K, bu sırrı çözmek ve Deckard'ı bulmak için Los Angeles'ın karanlık sokaklarında tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Filmin konusu, replikantların varoluşunun doğası, insanlık ve yapay zeka arasındaki ilişki ve kimlik ve hafızanın önemi gibi felsefi temaları sorguluyor. Blade Runner 2049, görsel olarak çarpıcı bir film ve Hans Zimmer tarafından hazırlanan etkileyici bir müzik içeriyor. Film, Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas, Robin Wright, Jared Leto ve Dave Bautista gibi yıldız isimlerden oluşan bir kadroya sahip.

Fragman için tıkla

Utopia

Yapım Yılı: 2020 - IMDB Puanı: 6.7 - Kategori: aksiyon, dram, gizem - Yaratıcı: Gillian Flynn
Oyuncular: John Cusack, Ashleigh LaThrop, Dan Byrd

utopia2019_11.jpg


Utopia, internette tanışan bir grup insanın gizemli bir çizgi roman olan "The Utopia Experiments"ı keşfetmeleriyle başlayan bir bilim kurgu, gerilim ve dram dizisidir. Bu çizgi roman, geçmişte ve gelecekte yaşanan bazı felaketleri doğru bir şekilde tahmin etmesiyle dikkat çekmektedir. Grup, çizgi romanı inceledikçe, "The Network" adında gizemli bir örgütün varlığını da öğrenir. Bu örgüt, çizgi romandaki felaketleri gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Grup, "The Network"e karşı koymak ve dünyayı kurtarmak için harekete geçer. Utopia dizisi, izleyiciyi sürükleyici bir gizemin içine çekerek, bilim kurgu ve gerilim türlerini ustalıkla harmanlıyor. Dizi aynı zamanda günümüz toplumunda var olan komplo teorileri, gizli örgütler ve biyolojik silahlar gibi konulara da değiniyor.

Fragman için tıkla

Love, Death & Robots

Yapım Yılı: 2019 - IMDB Puanı: 8.4 - Kategori: animasyon, kısa, aksiyon - Yaratıcı: Tim Miller
Oyuncular: Fred Tatasciore, Scott Whyte, Nolan North
maxresdefault.jpg


Aşk, Ölüm ve Robotlar, 2019'dan beri Netflix'te yayınlanan, her biri farklı bir hikayeyi anlatan ve animasyon ile bilgisayar grafiklerini kullanan bir Amerikan bilimkurgu antoloji dizisidir. Dizinin bölümleri 5 ila 15 dakika arasında değişen sürelerdedir. Dizinin her bölümü, farklı bir tarza, hikayeye ve karakterlere sahip bağımsız bir kısa film gibidir. Bu bölümler, aşk, ölüm, varoluş, insanlık, teknoloji ve daha birçok temayı ele alır. Bazı bölümler mizah ağırlıklıyken, bazı bölümler ise oldukça karanlık ve düşündürücüdür.

Fragman için tıkla
Slumberland​

Yapım Yılı: 2022 - IMDB Puanı: 6.7 - Kategori: komedi, macera, dram - Yönetmen: Francis Lawrence - Yazarlar: David Guion, Michael Handelman
Oyuncular: Jason Momoa, Marlow Barkley, Chris O'Dowd

slumberland-fantasy-adventure-film-jason-momoa-marlow-barkle.webp


Film, Jason Momoa'nın canlandırdığı eksantrik bir kanun kaçağı Flip ile babasını kaybetmiş küçük bir kız olan Nema'nın (Marlow Barkley) rüyalar arasında geçen maceralarını anlatıyor. Babası denizde kaybolan Nema, annesiyle birlikte yaşamaya başlar. Ancak babasını hala özleyen Nema, bir gece ona bir rüyada rastlar. Babasıyla tekrar biraraya gelmek isteyen Nema, Slumberland adında gizemli bir rüya dünyasına girer. Bu fantastik diyarda Nemo, Flip ile tanışır ve babasını bulmak için onunla birlikte bir maceraya atılır. Yolculukları sırasında Nemo ve Flip, birçok fantastik yaratıkla karşılaşır ve tehlikeli engelleri aşmak zorundadır. Bu macera sırasında Nemo, cesaretini ve hayal gücünü kullanmayı öğrenir.

Fragman için tıkla
Vis a vis​

Yapım Yılı: 2015 - IMDB Puanı: 8.1 - Kategori: dram, gerilim - Yaratıcılar: Iván Escobar, Esther Martínez Lobato, Álex Pina
Oyuncular: Alba Flores, María Isabel Díaz Lago, Marta Aledo​

w1500_40596301.jpg


Vis a Vis, naif bir kadın olan Macarena Ferreiro'nun hikayesini konu alır. Macarena, patronuna aşık olur ve onun için para çalmaya kandırılır. Ancak yakalanır ve 7 yıl hapis cezasına çarptırılır. Hapishanede Macarena, Cruz del Sur Cezaevi'nde bambaşka bir dünyayla yüzleşmek zorundadır. Bu acımasız ortamda hayatta kalmak için mücadele eden Macarena, zamanla hapishanenin pisliklerine bulaşır ve Zulema Zahir gibi tehlikeli karakterlerle tanışır. Dizi, hapishanedeki mahkumların ve gardiyanların hikayelerini, hayatta kalma mücadelelerini, ihanetleri, dostlukları ve aşkları konu alır.

Fragman için tıkla

Open 24 Hours

Yapım Yılı: 2018 - IMDB Puanı: 5.5 - Kategori: korku - Yönetmen ve Yazar: Padraig Reynolds
Oyuncular: Vanessa Grasse, Brendan Fletcher, Emily Tennant

24H_1459-scaled.jpg


Film, geçmişinde yaşadığı travmatik olaylar nedeniyle paranoya ve halüsinasyonlar gören Mary White'ın hikayesini konu alır. Mary, akıl hastanesinden çıktıktan sonra, izole bir bölgede yer alan ve gece vardiyasında çalışan bir benzin istasyonunda işe başlar. Eski erkek arkadaşı James Lincoln Fields, "Yağmur Yağarken Katil" lakaplı bir seri katildir ve Mary'nin onu öldürmek için benzin istasyonuna geleceğini düşünmektedir. Gece boyunca Mary, benzin istasyonunda garip olaylarla karşılaşmaya başlar ve kimin gerçek kimin hayal olduğunu ayırt edemez. Mary, hem gerçekte hem de hayalinde James'ten ve diğer tehlikelerden kurtulmaya çalışırken, akıl sağlığını da korumaya çalışır.

Fragman için tıkla

Door Lock

Yapım Yılı: 2018 - IMDB Puanı: 6.4 - Kategori: korku, gerilim, gizem - Yönetmen: Kwon Lee - Yazarlar: Park Jung-Hee, Kwon Lee, Alberto Marini
Oyuncular: Kong Hyo-jin, Kim Ye-won, Kim Sung-oh
Door_Lock-p1.jpg


Film, Seul'de tek başına yaşayan genç bir kadın olan Kyung-min'in evine birinin girdiğinden şüphelenmeye başlamasını ve bu gizemli olayın peşinden gitmesini konu alıyor. Kyung-min, bir gün evine geldiğinde bazı eşyaların yerinin değiştiğini ve kapının kilitlenmemiş olduğunu fark eder. Bu durumdan şüphelenen Kyung-min, polise ihbarda bulunur. Fakat polis, Kyung-min'in endişelerini ciddiye almaz. Kyung-min, evine tekrar birilerinin girdiğinden emin olduktan sonra, kendi araştırmasına başlar. Evine gizlice giren kişinin kim olduğunu ve nedenini bulmaya çalışırken, Kyung-min tehlikeli bir gerçeğin peşine düşer.

Fragman için tıkla
Suits​

Yapım Yılı: 2011-2019 - IMDB Puanı: 8.4 - Kategori: komedi, dram - Yaratıcı: Aaron Korsh
Oyuncular: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Meghan Markle

Suits-poster.jpg


Suits, 2011 ve 2019 yılları arasında USA Network'te yayınlanan ve ABD yapımı bir hukuk draması dizisidir. Dizi, New York'ta bulunan ve seçkin bir avukatlık firması olan Pearson Hardman'da çalışan avukatların hikayelerini anlatmaktadır. Dizinin ana karakteri Harvey Specter (Gabriel Macht), zeki ve hırslı bir avukattır. Harvey, işinde oldukça başarılıdır ve her davayı kazanmaya kararlıdır. Harvey'nin asistanı Mike Ross (Patrick J. Adams) ise, hukuk fakültesine gitmemiş olmasına rağmen olağanüstü bir hafızaya ve zekaya sahip olan genç bir adamdır. Mike, Harvey'nin yardımıyla avukatlık firmasına girer ve kısa sürede başarılı bir avukat haline gelir. Suits, hukuk davalarının yanı sıra, Harvey ve Mike'ın kişisel hayatlarını ve ilişkilerini de konu alır. Dizi, karakterlerin arasındaki dostluk, ihanet, aşk ve aile gibi temaları da ele alıyor.

Fragman için tıkla
The Ritual​

Yapım Yılı: 2017 - IMDB Puanı: 6.3 - Kategori: korku, gizem, gerilim - Yönetmen: David Bruckner - Yazarlar: Joe Barton, Adam Nevill
Oyuncular: Rafe Spall, Arsher Ali, Robert James-Collier

c201e226c58286d6108dcf42c41896b1.jpg


Üniversiteden beri arkadaş olan dört adam, yakın arkadaşlarının trajik ölümü sonrası İsveç'in vahşi doğasında bir araya gelirler. Yaslarını tutmak ve bağlarını güçlendirmek için yola çıkan grup, rotadan saparak kendilerini ürkütücü bir gizemin içinde bulur. Koyu ormanın derinliklerinde kaybolan ve izole olan arkadaşlar, doğanın vahşi güçleri ve efsanevi bir canavarın tehdidiyle yüzleşmek zorunda kalırlar. Korku ve paranoyanın pençesinde kıvranan grup, hayatta kalmak için cesaretlerini ve dostluklarını sınamak zorundadır.

Fragman için tıkla
Alita: Battle Angel​

Yapım Yılı: 2019 - IMDB Puanı: 7.3 - Kategori: aksiyon, macera, bilim kurgu - Yönetmen: Robert Rodriguez -Yazarlar: James Cameron,Laeta Kalogridis,Yukito K.
Oyuncular: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly

alita-battle-angel(2019)_2152.jpg


2019 yapımı bilimkurgu aksiyon filmi Alita: Savaş Meleği, Yukito Kishiro'nun aynı isimli manga serisinden uyarlanmıştır. Film, 26. yüzyılda geçen ve "Zalem Şehir" olarak bilinen Iron City'de yaşayan Alita adında bir cyborg kızın hikayesini anlatıyor. Alita, bir gün Doktor Ido tarafından ıskartaya atılmış bir halde bulunur ve onarılır. Hiçbir şey hatırlamayan Alita, yeni bedenine ve bu tuhaf dünyaya alışmaya çalışırken, geçmişini ve kim olduğunu da öğrenmek ister. Bu süreçte Alita, Motorball adında tehlikeli bir spor olan Motorball'a katılır ve burada yeni dostlar ve düşmanlar edinir. Alita, geçmişiyle ve Iron City'nin karanlık sırlarıyla yüzleşirken, aynı zamanda Zalem Şehri'nin ve tüm cyborg'ların özgürlüğü için de mücadele etmek zorundadır.

Fragman için tıkla
Les choristes​

Yapım Yılı: 2004 - IMDB Puanı: 7.8 - Kategori: dram, müzik - Yönetmen: Christophe Barratier - Yazarlar: Georges Chaperot, René Wheeler, Noël-Noël
Oyuncular: Gérard Jugnot, François Berléand, Jean-Baptiste Maunier

e9849007e2c66d28b678247f8b6c01b3.jpeg


Fransız yapımı Korosu (Les Choristes) filmi, 1949 yılında bir ıslah evinde geçen ve müziğin iyileştirici gücünü anlatan duygusal bir dramdır. Gérard Jugnot, otoriter Müdür Maxence ve Clément Mathieu adında şeflik yapmaya başlayan yeni bir öğretmen rolünde izleyiciyi büyülüyor. Mathieu, ıslah evindeki disiplinsiz çocuklara disiplin sağlamak için müzikten yararlanmaya karar verir. Çocuklardan oluşan bir koro kurar ve onlarla klasik müzik eserleri çalışmaya başlar. Bu süreçte çocukların sadece müzikal yeteneklerini değil, aynı zamanda duygusal açıdan da gelişmelerini sağlar. Koronun başarısı, Müdür Maxence'in hoşuna gitmez. Mathieu'nun yöntemlerini ve çocuklarla olan yakın ilişkisini onaylamaz. Maxence ve Mathieu arasında gerginlikler artarken, korodaki çocuklar zorlu bir sınavla yüzleşmek zorunda kalır. Korosu filmi, müziğin insanları nasıl bir araya getirebileceğini ve zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olabileceğini gösteriyor. Filmde Gérard Jugnot'un etkileyici performansı ve çocuk korodan unutulmaz sahneler izleyiciyi derinden etkiliyor.

Fragman için tıkla
Skins​

Yapım Yılı: 2007-2013 - IMDB Puanı: 8.2 - Kategori: dram, komedi - Yaratıcılar: Jamie Brittain, Bryan Elsley
Oyuncular: Kaya Scodelario, Nicholas Hoult, Joe Dempsie

Skins–cast–season-2-2008-1392x884.jpg


Skins, 2007 ile 2013 yılları arasında İngiltere'de yayınlanan ve Bryan Elsley tarafından yaratılan bir gençlik draması dizisidir. Dizi, Bristol'da yaşayan bir grup gencin ergenlik dönemindeki hayatlarını, aile ilişkilerini, arkadaşlıklarını, aşklarını, uyuşturucu ve **** gibi konulardaki deneyimlerini konu alır. Her sezon, farklı bir karakterin bakış açısıyla anlatılır ve o karakterin yaşadığı zorluklar, travmalar ve değişimlere odaklanılır. Dizide yer alan karakterler, Tony, Effy, Cassie, Sid, Chris, Anwar ve Michelle gibi ikonik karakterler haline gelmiştir.

Fragman için tıkla
Les traducteurs​

Yapım Yılı: 2019 - IMDB Puanı: 6.5 - Kategori: gizem, gerilim - Yönetmen: Régis Roinsard - Yazarlar: Romain Compingt, Daniel Presley, Régis Roinsard
Oyuncular: Lambert Wilson, Olga Kurylenko, Riccardo Scamarcio

MV5BY2Y0NjQ1NDMtOTczNS00ZjEyLTgxYTktNjE5NGU3YjJiZDhiXkEyXkFqcGdeQXVyMjI0Mjg2NzE@._V1_SY300_CR75


Film, uluslararası bir yayınevinde çalışan bir grup çevirmenin, yeni bir edebiyat yıldızının gizemli bir romanını çevirirken yaşadıkları gerilim dolu olayları konu alır. Romanın ilk kopyası çalındıktan sonra, çevirmenler birer birer ortadan kaybolmaya başlar. Hayatta kalanlar, hem romanın gizemini çözmek hem de kendi hayatlarını kurtarmak için bir yarışa girmek zorundadır.

Fragman için tıkla
Speed Racer​

Yapım Yılı: 2008 - IMDB Puanı: 6.1 - Kategori: aksiyon, macera, komedi - Yönetmenler ve Yazarlar: Lana Wachowski, Lilly Wachowski
Oyuncular: Emile Hirsch, Matthew Fox, Christina Ricci

speed-racer-24.jpg


Hızlı Yarışçı, 2008 yılında Wachowski kardeşler tarafından yönetilen ve Emile Hirsch, Christina Ricci, Matthew Fox, John Goodman, Kellan Lutz ve Bambino Gnorie'nin oynadığı bir Amerikan aksiyon filmidir. Film, aynı isimli 1960'ların Japon anime serisinden uyarlanmıştır. Film, genç bir yarışçı olan Speed Racer'ın hikayesini anlatmaktadır. Speed, doğuştan gelen bir yeteneğe ve hıza sahip olan, korkusuz bir sürücüdür. Ailesinin desteğiyle, Speed, en prestijli yarışlardan biri olan "Crucible"ı kazanmayı hedef almaktadır. Ancak Speed, bu yarışta bazı gizemli olaylarla karşılaşmaya başlar. Rakiplerinden biri olan Racer X, Speed'i engellemek ve yarışa gölge düşürmek için planlar yapmaktadır. Speed, bu gizemli rakipleri yenmek ve hem ailenin gururunu kurtarmak hem de hayallerini gerçekleştirmek için mücadele etmek zorundadır.

Fragman için tıkla
The Boy​

Yapım Yılı: 2016 - IMDB Puanı: 6.0 - Kategori: gizem, gerilim, korku - Yönetmen: William Brent Bell - Yazar: Stacey Menear
Oyuncular: Lauren Cohan, Rupert Evans, James Russell

60lus70.jpg


Greta adında genç bir Amerikalı kadın, İngiltere'nin ücra bir köşesinde bulunan gotik bir malikanede dadılık yapmaya başlar. Greta, dadılık yapacağı çocuğun neredeyse gerçek boyutlarda bir oyuncak bebek olduğunu görünce şok yaşar. Ancak yaşlı çift 20 yıl önce kaybettikleri oğullarının acısını hala üzerinden atamamıştır ve Greta'nın uyması gereken çok keskin kurallar vardır. Greta bu kuralları çiğnediğinde ise oyuncak bebek canlanır ve Greta'nın hayatındaki en büyük kabusa dönüşür. Film, Greta'nın bu lanetli bebekle ve malikanenin karanlık geçmişiyle yüzleşmesini konu alıyor.

Fragman için tıkla
The Birch​

Yapım Yılı: 2019 - IMDB Puanı: 6.6 - Kategori: dram, fantezi, korku
Oyuncular: Xaria Dotson, Brady Romberg, Dempsey Bryk

52546ca226a509acda157dec2cc4771b.png


Dizi, ormanda yaşayan Birch adında bir canavardan yardım isteyen iki farklı genç kızı merkezine alır. Evie adında bir genç kız, annesinin ölümüne sebep olan uyuşturucu taciri gençlerden intikam almak için The Birch'e yalvarır. The Birch, Evie'ye yardımcı olur ve ona güç verir. Evie, bu sayede intikamını alır. Clara adında bir diğer genç kız ise, The Birch'ü bir canavar olarak değil, bir koruyucu olarak görür. Clara, The Birch'ün yardımıyla karanlık bir geçmişten kurtulmaya çalışır. The Birch, farklı bakış açılarıyla anlatılan 2 ayrı hikaye ve 3 farklı perspektiften oluşur. Dizi, korku ve fantastik öğeleri ustalıkla harmanlayarak izleyiciyi ekrana kilitler.

Fragman için tıkla
Prisoners​

Yapım Yılı: 2013 - IMDB Puanı: 8.2 - Kategori: suç, dram, gizem - Yönetmen: Denis Villeneuve - Yazar: Aaron Guzikowski
Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

heb4bxd.jpg


Film, Pensilvanya'da kaçırılan iki küçük kız çocuğunun aranması sürecinde yaşanan olayları anlatmaktadır. Şükran Günü'nde Dover ve Birches aileleri bir araya gelerek kutlama yaparken, iki küçük kızları Anna ve Joy ortadan kaybolur. Keller Dover (Hugh Jackman), kızını bulmak için her şeyi yapmaya kararlıdır ve onu kaçırdığını düşündüğü Alex Jones'u (Paul Dano) kaçırır. Dedektif Loki (Jake Gyllenhaal) ise bu karmaşık davayı çözmek için elinden geleni yapmaktadır. Keller, Alex'i kendi bodrumunda sorgularken, Loki de soruşturmayı sürdürmektedir. Her iki karakter de kızları bulmak için zamana karşı yarışmaktadır. Film, izleyiciyi nefesini tutarak izleyecek bir gerilim ve drama sunmaktadır.

Fragman için tıkla
Believe Me: The Abduction of Lisa McVey​

Yapım Yılı: 2018 - IMDB Puanı: 7.2 - Kategori: biyografi, suç, dram - Yönetmen: Jim Donovan - Yazar: Christina Welsh
Oyuncular: Katie Douglas, Leo Petrus, Jamie Robinson

p15866307_v_h8_ab.jpg


Believe Me: The Abduction of Lisa McVey, 1984 yılında Florida'da yaşanan gerçek bir hikayeden uyarlanan bir Amerikan gerilim filmidir. Film, 17 yaşındaki Lisa McVey'in seri katil Robert Joseph Long tarafından kaçırılmasını ve tecavüze uğramasını konu alıyor. Kaçırıldıktan sonra hayatta kalmayı başaran Lisa, polise yaşadıklarını anlattığında inanılmaz bir tepkiyle karşılaşır. Kimse ona inanmaz ve yalancılıkla suçlanır. Sadece Dedektif Sanchez, Lisa'nın hikayesine inanır ve onu kurtarmak için elinden geleni yapar. Lisa ve Dedektif Sanchez, Robert Joseph Long'u yakalamak için birlikte çalışırlar. Bu süreçte, Lisa'nın cesareti ve azmi, Dedektif Sanchez'in de onu korumak için verdiği mücadele izleyiciyi derinden etkilemektedir.

Fragman için tıkla
Jagten​

Yapım Yılı: 2012 - IMDB Puanı: 8.3 - Kategori: dram - Yönetmen: Thomas Vinterberg - Yazarlar: Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm
Oyuncular: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp

m2tgoos.jpg


Onur Savaşı (Jagten), 2012 yılında Danimarka yapımı bir dram filmidir. Thomas Vinterberg tarafından yönetilen filmin başrolünde Mads Mikkelsen yer almaktadır. Film, Noel'e yaklaşırken küçük bir Danimarka kasabasında yaşanan olayları konu alıyor. Lucas, boşanmanın ardından yeni bir hayata başlamaya çalışan 40 yaşlarında bir adamdır. Kreşte bir iş bulan Lucas, yeni bir sevgili bulur ve ergenlik çağındaki oğluyla arasındaki ilişkiyi onarmaya çalışır. Ancak, Lucas'ın hayatı, anasınıfında çalışan arkadaşı Theo'nun kızı Klara tarafından yapılan bir yalanla alt üst olur. Klara, Lucas'ın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyler. Bu yalan, kasabada hızla yayılır ve Lucas, bir anda kendisini linç edilip dışlanan bir adam olarak bulur.

Fragman için tıkla
Ayla​

Yapım Yılı: 2017 - IMDB Puanı: 8.2 - Kategori: biyografi, dram, tarih - Yönetmen: Can Ulkay - Yazar: Yigit Güralp
Oyuncular: Çetin Tekindor, Ismail Hacioglu, Lee Kyung-jin

Ayla-Filmi-İzle-scaled.jpg


Ayla filmi, Kore Savaşı'nın yıkıcı atmosferinde, Türk Astsubay Süleyman Dilbirliği ve Kim Eun-ja adında yetim bir Koreli kızın olağanüstü bağını anlatan 2017 yapımı bir dram filmidir. Filmin merkezinde, savaşın vahşetinden korunmak için Süleyman'ın himayesine giren Ayla'nın hikayesi yer alıyor. Aralarında zamanla derin bir sevgi ve baba-kız bağı oluşan bu iki karakter, savaşın sona ermesiyle birlikte ayrılmak zorunda kalıyor. Süleyman, Ayla'yı evlat edinmek ve ona Türkiye'de bir yuva kurmak için büyük çabalar sarf ediyor. Fakat bürokratik engeller ve siyasi çekişmeler bu isteğini zorlaştırıyor.

Fragman için tıkla
Kate​

Yapım Yılı: 2021 - IMDB Puanı: 6.2 - Kategori: macera, suç, aksiyon - Yönetmen: Cedric Nicolas-Troyan - Yazar: Umair Aleem
Oyuncular: Mary Elizabeth Winstead, Woody Harrelson, Miku Martineau

l-intro-1631286563.jpg


Film, Tokyo'da çalışan acımasız bir suikastçı olan Kate'in hikayesini anlatıyor. Kate, son görevinde ölümcül şekilde zehirlenir ve ölmeden önce kim tarafından zehirlendiğini bulmak ve intikamını almak için 24 saatten az zamanı vardır. Kate, zehirlendiğini öğrendikten sonra, onu zehirleyen kişiyi bulmak için bir dizi tehlikeli maceraya atılır. Bu maceralar sırasında, kendisine yardım eden genç bir kız olan Reni ile tanışır. Kate ve Reni, birlikte hem Katili hem de Kate'i öldürmeye çalışan diğer kişileri alt etmeye çalışırlar.

Fragman için tıkla
Liebes Kind​

Yapım Yılı: 2023 - IMDB Puanı: 7.3 - Kategori: suç, gizem, dram - Yönetmen: Isabel Kleefeld - Yazar: Romy Hausmann
Oyuncular: Kim Riedle, Naila Schuberth, Sammy Schrein

5768300.jpg


Liebes Kind (Sevgili Çocuk), 2023 yılında Netflix'te yayınlanan Alman yapımı bir psikolojik gerilim dizisidir. Romy Hausmann'ın aynı isimli romanından uyarlanan dizi, izleyiciyi Lena adında bir kadının ve onun iki çocuğunun tüyler ürperten hikayesine sürüklüyor. Lena, izole bir kulübede, iki çocuğu Hannah ve Jonathan ile birlikte tutsak bir şekilde yaşamaktadır. Hayatları katı kurallarla sınırlandırılmıştır ve her anları gözetim altındadır. Bir gün Lena, kaçmayı başarır ve kendini dış dünyada bulur. Ancak bu özgürlük kısa sürer, çünkü Lena'nın kaçışı, uzun zamandır kayıp olan kızlarını arayan ailesini harekete geçirir.

Fragman için tıkla
maid​

Yapım Yılı: 2021 - IMDB Puanı: 8.3 - Kategori: dram - Yönetmen: ... - Yazar: Molly Smith Metzler
Oyuncular: Margaret Qualley, Nick Robinson, Rylea Nevaeh Whittet

MAID_102_Unit_00205R-scaled.jpg


Maid (Temizlikçi), 2021 yılında Netflix'te yayınlanan ve Stephanie Land'in "Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother's Will to Survive" adlı anı kitabından uyarlanan bir Amerikan mini dizisidir. Dizi, şiddet dolu bir ilişkiden kurtulan ve kızı Maddy için daha iyi bir hayat kurmak için temizlikçi olarak çalışmaya başlayan Alex adında genç bir anneyi konu alıyor. Alex, zorlu çalışma koşulları, yoksulluk ve ayrımcılık gibi pek çok engelle karşı karşıya kalırken, bir yandan da kızı için sevgi dolu ve güvenli bir yuva oluşturmaya çalışır.

Fragman için tıkla
Perfume: The Story of a Murderer​

Yapım Yılı: 2006 - IMDB Puanı: 7.5 - Kategori: suç, dram, fantezi - Yönetmen: Tom Tykwer - Yazarlar: Andrew Birkin, Bernd Eichinger, Tom Tykwer
Oyuncular: Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman

w1500_49077061.jpg


Koku: Bir Katilin Hikayesi, Patrick Süskind'in aynı isimli romanından uyarlanmış 2006 yapımı bir Alman filmidir. Tom Tykwer tarafından yönetilen film, 18. yüzyıl Fransa'sında geçiyor ve doğuştan olağanüstü bir koku alma duyusuna sahip olan Jean-Baptiste Grenouille adında genç bir adamın hikayesini anlatıyor. Grenouille, toplum tarafından dışlanmış ve koku alma duyusuna saplantılı bir karakterdir. Koku alma duyusunu kullanarak mükemmel bir parfüm yaratmak isteyen Grenouille, bu hedefe ulaşmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Bu uğurda, güzel ve genç kızları öldürerek onlardan "mükemmel koku"yu almaktan çekinmez.

Fragman için tıkla
Microhabitat​

Yapım Yılı: 2017 - IMDB Puanı: 7.4 - Kategori: romantik, komedi, dram - Yönetmen: Jeon Go-Woon - Yazar:
Oyuncular: Esom, Ahn Jae-hong, Jae-Hyun Choi

Microhabitat.jpg


Microhabitat, 2021 yapımı Güney Koreli bir dram filmidir. Jeon Go-woon tarafından yönetilen film, Seul'da yaşayan ve farklı hayatlar yaşayan beş kadının hikayelerini konu alıyor. Film, modern Kore toplumunda kadınların karşılaştığı zorluklar ve yalnızlığa odaklanıyor. Beş ana karakterin günlük hayatları, ilişkileri ve hayalleri sade ve gerçekçi bir şekilde tasvir ediliyor. Hikayeler, birbirleriyle kesişmeden paralel olarak ilerliyor ve izleyiciye modern Kore toplumunda kadın olmanın farklı yönlerini sunuyor. Microhabitat, modern Kore sinemasının en önemli filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Film, birçok uluslararası film festivalinde ödül kazandı ve izleyicilerden de büyük beğeni topladı.

Fragman için tıkla
Cruella​

Yapım Yılı: 2021 - IMDB Puanı: 7.3 - Kategori: macera, suç, komedi - Yönetmen: Craig Gillespie - Yazarlar: Dana Fox, Tony McNamara, Aline Brosh McKenna
Oyuncular: Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry

thumb-1920-1148853.jpg


Cruella, 1970'lerin punk rock atmosferinde geçen, ikonik Disney kötü karakteri Cruella de Vil'in kökenlerini anlatan 2021 yapımı bir Amerikan müzikal kara komedi filmidir. Emma Stone, genç Estella'nın (Cruella'nın doğum ismi) rolünü üstlenirken, Emma Thompson, Baronesse von Hellman, moda dünyasının acımasız kraliçesi rolünde karşımıza çıkıyor. Estella, küçük yaşta annesini trajik bir kaza sonucu kaybeder ve yetimhanede büyür. Farklı tarzı ve sıra dışı yeteneği ile her zaman dışlanmış hisseder. Hayali, bir gün moda dünyasının zirvesine yükselmek ve Baronesse'den intikamını almaktır. Estella, yeteneğini kullanarak kendine bir kimlik yaratır ve Cruella adını alır. Kendine özgü tarzı ve asi ruhu ile moda dünyasını kasıp kavurmaya başlar. Cruella'nın yükselişi, Baronesse'yi tehdit eder ve aralarında çekişmeli bir rekabet başlar.

Fragman için tıkla
The Rook​

Yapım Yılı: 2019 - IMDB Puanı: 6.8 - Kategori: dram, fantezi, bilim kurgu - Yönetmen: * - Yazar: *
Oyuncular: Emma Greenwell, Joely Richardson, Jon Fletcher

the_rook.jpg


The Rook**, Daniel O'Malley'nin aynı isimli romanından uyarlanan, casusluk ve doğaüstü güçleri harmanlayan bir gerilim dizisidir. Hikaye, Londra'daki bir parkta, etrafı ölü bedenlerle çevrili halde uyanan ve geçmişine dair hiçbir şey hatırlamayan genç bir kadın olan Amory Levan'ın etrafında döner. Gizemli doğaüstü düşmanlar tarafından takip edilen Amory, hafızasını geri kazanmak ve bu kişilere karşı koymak için mücadele ederken, aynı zamanda The Rook adında gizli bir casus ajansına katılır. Dizide, Amory'nin hafızasını geri kazanma yolculuğu, The Rook'un karanlık geçmişi ve küresel bir tehdidi durdurma çabası gibi farklı gizemler iç içe geçer. Amory, telekinezi ve hafıza okuma gibi doğaüstü güçlere sahip olmasına rağmen, kim olduğunu ve neden hedef alındığını bulmak için bu güçleri kontrol etmeyi öğrenmelidir.

Fragman için tıkla
Sokak Dansı Serisi​

Yapım Yılı: 2006 - 2014 - IMDB Puanı: 5.9 - 6.5 - Kategori: dram, müzik, romantik - Yönetmen: * - Yazar: *
Oyuncular: *

MV5BM2Y0MjIwMmItNjA2OS00Y2FlLWE5M2UtZjAzNzdlNWMwZTdhXkEyXkFqcGdeQXVyMTA5MDYxMDIx.\_V1_.jpg


Step Up film serisi, sokak dansı ve romantik dram unsurlarını harmanlayan bir film serisidir. Seride, farklı geçmişlerden gelen ve ortak bir tutkuyla bir araya gelen dansçıların hikayeleri anlatılır. Bu tutku, onları birbirlerine bağlar ve onları hayallerini gerçekleştirmek için birlikte çalışmaya teşvik eder. Her filmde, farklı bir çiftin hikayesi ön plana çıkarılır. Bu çiftler, dans pistinde ve günlük hayatlarında zorluklarla karşılaşırken, aynı zamanda aşklarını da geliştirmeye çalışırlar. Filmler, dansın gücünü ve insanların hayallerini gerçekleştirmek için ne kadar ileri gidebileceklerini gösterir. Serinin ilk filmi Step Up (2006), Baltimore'da yaşayan Tyler Gage adında bir sokak dansçısı ve zengin bir ailenin kızı olan Nora Clark'ın hikayesini anlatır. İkisi bir gece kulübünde tanışır ve dans tutkuları onları birbirine yakınlaştırır. Birlikte bir dans yarışmasına katılmaya karar verirler ve bu süreçte birçok zorlukla karşılaşırlar. Serinin diğer filmleri de benzer temaları ele alır. Step Up 2: The Streets (2008), Step Up 3D (2010), Step Up Revolution (2012) ve Step Up: All In (2014) filmleri farklı karakterlerin hikayelerini anlatırken, serinin genel teması her zaman dansın gücü ve hayallerin peşinden gitmenin önemi üzerine kuruludur. Step Up film serisi, enerjik müzikleri, etkileyici dans koreografileri ve ilham verici hikayeleriyle izleyicileri cezbeden bir seridir. Dans ve romantik dram türlerini sevenler için keyifli bir seyir deneyimi sunar.

Fragman için tıkla
You Won't Be Alone​

Yapım Yılı: 2022 - IMDB Puanı: 6.4 - Kategori: dram, fantezi, korku - Yönetmen ve Yazar: Goran Stolevski
Oyuncular: Noomi Rapace, Alice Englert, Anamaria Marinca

fuxmzg6.jpg


19. yüzyıl Makedonya'sında, bir cadı tarafından lanetlenip ölümsüzlüğe mahkum edilen Nevena adında genç bir kadın, yalnızlığın ve izolasyonun acısını yaşar. Yüzyıllar boyunca Nevena, sevgi ve aidiyet arayışında farklı kimliklere bürünerek insanlarla etkileşime girer. Fakat her seferinde lanetinin bedelini, sevdiklerinin ölümünü görerek öder. Zamanla Nevena, yalnızlığın üstesinden gelmenin ve sevgiyi bulmanın bir yolunu arar. Kendini keşfetme ve insan olmanın anlamını anlama yolculuğunda, Nevena umutsuzluk ve pişmanlık arasında gidip gelir. Hikâye, Nevena'nın ölümsüzlüğünün getirdiği zorluklarla yüzleşmesini ve sevgiyi bulmak için verdiği amansız mücadeleyi konu alır. Film, fantastik unsurları insan dramanın dokunaklı bir tasviriyle harmanlayarak izleyiciyi büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor. Nevena'nın yalnızlık ve izolasyonla mücadelesi, izleyiciyi kendi varoluşuyla ilgili düşünmeye ve sevginin önemini sorgulamaya sevk ediyor.

Fragman için tıkla
Drive​

Yapım Yılı: 2011 - IMDB Puanı: 7.8 - Kategori: aksiyon, dram - Yönetmen: Nicolas Winding Refn - Yazarlar: Hossein Amini, James Sallis
Oyuncular: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston

48huf4x.jpg


Hollywood'da gündüzleri dublörlük yapan, geceleri ise soygunlara katılan gizemli bir sürücünün hikayesini anlatan Drive, aksiyon ve gerilim dolu bir film. Ana karakterimiz ismini vermeyen Sürücü, usta bir araba kullanıcısıdır ve tehlikeli dünyada kendi kurallarına göre yaşamaktadır. Komşusu Irene ve oğlu Ben ile tanışmasıyla hayatı bambaşka bir hal alan Sürücü, Irene'nin hapisteki kocasına yardım etmeyi kabul eder. Bu iyilikseverlik onu Los Angeles'ın yeraltı dünyasının en tehlikeli adamlarıyla karşı karşıya getirir. Artık hem kendi hayatı hem de Irene ve Ben'in hayatı tehlikededir. Sürücü, en iyi bildiği şekilde, usta araba kullanma yeteneği ile hayatta kalmak ve sevdiklerini korumak için amansız bir mücadeleye girişir.

Fragman için tıkla
Good Omens​

Yapım Yılı: 2019 - IMDB Puanı: 8.0 - Kategori: komedi, dram, fantezi - Yaratıcı: Neil Gaiman
Oyuncular: David Tennant, Michael Sheen, Miranda Richardson

1319839.jpeg


Neil Gaiman ve Terry Pratchett tarafından yazılan fantastik romandan uyarlanan Good Omens dizisi, Aziraphale adında bir melek ve Crowley adında bir şeytanın kıyameti engellemek için birlikte çalışmasını konu alıyor. Kıyametin yaklaşmasıyla birlikte, Cennet ve Cehennem, bu büyük savaşa hazırlanmaya başlar. Fakat Aziraphale ve Crowley, bu savaşa karşı çıkarlar ve kıyametin gerçekleşmemesini isterler. Bu amaçla, yüzyıllar boyunca birlikte çalışarak kıyametin habercisi olan Deccal'i engellemeye çalışırlar. Ancak, Aziraphale ve Crowley'nin planları, bir grup Şeytani Çocuk ve saf bir cadının da dahil olduğu bir dizi beklenmedik olayla sekteye uğrar. Good Omens, fantastik, mizah ve macera unsurlarını harmanlayarak izleyiciyi eğlenceli ve sürükleyici bir hikayeye davet ediyor. Dizi, aynı zamanda iyilik ve kötülük, dostluk ve ihanet gibi temalara da değiniyor.

Fragman için tıkla
Evil Dead Rise​

Yapım Yılı: 2023 - IMDB Puanı: 6.5 - Kategori: korku - Yönetmen ve Yazar: Lee Cronin
Oyuncular: Mirabai Pease, Richard Crouchley, Anna-Maree Thomas

b11d154f22141162a5b1b6fd1adc9b2a.jpg


Kötü Ruh: Uyanış, 2023 yılında vizyona giren, Lee Cronin tarafından yönetilen ve "Kötü Ruh" serisinin onuncu filmi olan Amerikan korku filmidir. Filmde Alyssa Sutherland, Lily Sullivan, Morgan Davies, Penelope Mitchell ve Demi Moore gibi isimler yer alıyor. Film, Los Angeles'ta yaşayan ve birbirinden uzaklaşmış iki kız kardeş Beth ve Ellie'nin hikayesini anlatıyor. İş bulmak için Los Angeles'a taşınan Beth'in yanına taşınmaya karar veren Ellie ile birlikte yeni bir apartmana taşınırlar. Ancak taşındıkları apartmanda gizemli bir olay yaşanır ve binadaki insanlar birer birer iblis ruhlu canavarlara dönüşmeye başlar. Hayatta kalabilmek için bu canavarlarla savaşmak zorunda kalan Beth ve Ellie, filmin gerilim dolu atmosferinde izleyiciyi koltuklarının ucuna getirecek bir mücadeleye girişirler.

Fragman için tıkla
...​

Bu konuyu izlediğim film ve dizileri paylaştığım bir alan olarak kullanacağım. İlk gönderimde gördüğünüz film ve dizilerin açıklamalarını gemini'ye yazdırdım. Sonra ki paylaşımları tamamen kendim yazacağım. Ayrıca bir kaç resim hariç hepsi alıntıdır.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.