FBI Uyardı: DNSChanger Virüsü Nasıl Silinir?

Fenerist®

Kıdemli Üye
19 Nis 2012
3,610
13
Kadıköy
FBI, DNSChanger virüsü yüzünden alarma geçti. Özellikle ABD'de 500 binden fazla bilgisayarı etkileyen virüs bulaştığı bilgisayarların DNS ayarlarını bozarak girilmek istenen siteler yerine bambaşka sitelere yönlendiriyor. Bulaştığı bilgisayarları 9 Temmuz'dan itibaren bloke edebileceği açıklanan virüsü antivirüs programları tespit edemiyor. FBI tarafından yayınlanan dokümanda virüsü nasıl tespit edeceğiniz ve silmek için neler yapabileceğiniz detaylı olarak açıklanmış.

Öncelikle DNSChanger virüsünün bilgisayarınıza bulaşıp bulaşmadığını tespit etmeniz gerekiyor. Her kullanıcının kolaylıkla test edebilmesi için açılan DNS Changer Check-Up - Clean sitesine tıkladığınızda arka planda yeşil renk görüyorsanız bilgisayarınıza bu virüs bulaşmamış demektir. Ama tersi bir durum söz konusuysa deneyebileceğiniz bazı programlar var.

Antivirüs programlarının pek çoğu DNSChanger virüsünü tespit edemiyor. Rootkit temelli virüs bilgisayara bir güncelleme gibi inerek arka planda gizlice çalışıyor. Çalışmaya başladıktan sonra router ayarlarını ve DNS ayarlarını değiştirebiliyor. DNSChanger ile ilgili detaylı bilgi almak ve korunma yöntemlerini öğrenmek için DCWG | DNS Changer Working Group sitesi ziyaret edilebilir. Eğer bilgisayarınıza bu virüs bulaştıysa önerebileceğimiz iki program var. Rootkit temizlemek için özellikle hazırlanmış bu iki programdan birini indirerek bilgisayarınızı temizleyebilirsiniz

Kaspersky TDSSKiller 2.7.33.0


Malwarebytes' Anti-Malware 1.61.0.1400
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.