/ Google, Kemal Sunal'ı unutmadı /

SeSa1453

Yaşayan Forum Efsanesi
12 Eki 2012
10,110
5
Nahçıvan


Türk Sineması'nın güldürü ustası, bugün 70 yaşında.

Google'dan bugün yeni bir Doodle çalışması geldi. Google'a giren kullanıcılar, Türk Sineması'nın efsane isimlerinden olan Kemal Sunal ile karşılaşıyor. Kemal Sunal'ın sinema tarihinde yer etmiş birçok karakterini tasarlayan Google, ünlü sanatçının 70. doğum gününü kutladı.
11 Kasım 1944'te İstanbul'da doğan Ali Kemal Sunal, 80'den fazla filmde rol almış, özellikle de "İnek Şaban" karakteri ve "Şaban" ismiyle sevilmişti. 1977'de Kapıcılar Kralı filmiyle Antalya Altınportakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alan aktör, 1998 yılında da Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü almıştı.
Kemal Sunal, Balalayka filminin çekimleri için Trabzon'a hareket etmek üzere bindiği uçakta, kalkıştan önce geçirdiği kalp krizi sebebiyle 3 Temmuz 2000 tarihinde, 55 yaşında hayata veda etmişti.


 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.