Gözünden 15 Santimlik Solucan Çıktı

Aftemelouchos

Kıdemli Üye
27 Haz 2012
2,695
2
Balıkesir -- Erdek
Hindistan'da muayene olmak için hastaneye giden adamın gözünden tam 15 santimlik solucan çıktı.

gozunden-13-santimlik-solucan-cikti-3747337_95.jpg


Hindistan'da gözünün sürekli kaşınmasından ve kızarmasından rahatsız olan 75 yaşındaki Krishnamurty, tedavi olmak üzere bir hastaneye gitti. Rahatsızlığın sebebini araştıran doktorlar öyle bir bulguya ulaştı ki hem hasta hem de doktor gördüğü manzara karşısında şok oldu.

Krishnamurthy'i muayene eden Dr. V. Seetharaman, hastanın göz kapağının içerisindeki zarda 15 santimetrelik bir solucanın hareket ettiğini gördü ve bu tıpta az rastlanan durum için derhal harekete geçti.

Yaklaşık 15 dakika süren başarılı bir operasyondan sonra hasta solucandan kurtuldu.

Dr. V. Seetharaman, 30 yıllık meslek hayatında ilk kez böyle bir vakaya rastladığını belirtirken, ameliyatı korku dolu gözlerle izleyen Krishnamurthy'ın eşi, solucanın durmadan hareket ettiğini ifade etti.

Ameliyattan sonra hastanın şikayetleri sona erdi. Gözden çıkarılan solucan inceleme için mikrobiyologlara gönderildi.

Dr. V. Seetharaman, solucanın hastanın ayağındaki bir yaradan, iyi pişmemiş ya da çiğ bir besinden vücuduna girmiş ve kan dolaşımıyla göze kadar ulaşmış olabileceğini belirterek, gözden çıkarılmamış olması halinde solucanın daha derine gidebileceğini ve görme kaybına neden olabileceğini, hatta beyne ulaşarak büyük nörolojik sorunlara yol açabileceğini vurguladı.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.