Hack Nedir ? Yöntemleri Ve Nasıl Yapılır ?/Geniş Makale /SinglePerson

Yararlı Buldunuz Mu ?

  • Evet

    Oy: 20 64.5%
  • Hayır

    Oy: 11 35.5%

  • Kullanılan toplam oy
    31

SinglePerson

Katılımcı Üye
5 Eki 2015
435
0
İstanbul
Hack Nedir ?Yöntemleri Ve Nasıl Yapılır ?/YENİ PART /SinglePerson



Bu yazımda Sizlere Hack Nedir Bundan Bahsedeceğim.



Öncelikle "Hack" Kelimesinin Sözlük Anlamına Bakalım ;

Hack Kelimesinin Sözlükteki Anlamı ;
Kıymak
Sızmak
Kırmak
Girmek
İstemsizce Girmek

Bundan Yola Çıkarak Kısaca Hack Kelimesi Bir Sistemi ; Bir yazılımı Bir Server'ı Kırmak ; İçine Sızmak ; Orda İstenmemesine Rağmen İçine girmek Olduğunu Varsaya Biliriz.



Peki Bu "Hack"i Yapan Hacker Kimdir?

Hacker: Hacker, yetenekli ve zeki bir bilgisayar kurdudur. Gerçek yeteneği ise bilgisayar güvenliği ve mantıksal programlama üzerinedir. Ancak Hacker’ın kötü bir yanı vardır, o da kötü adam olmasıdır. Hacker, güvenlik bilgisini kullanarak sistemlere sızan, virüs yazan yada yayan, amacı eğlenmek ve zarar vermek olan, çoğu zaman ün peşinde koşan, hırsız kelimesinin internet versiyonudur. Hackerlığın özenilecek tek tarafı, zekası, yeteneği ve zamanla sahip olduğu bilgi seviyesidir. Bunun dışında hacker, bildiğiniz hırsızlardan farksızdır.

Demekki Günümüzdeki Tabiriyle Hack Sanal Veri Hırsızlığı .
Hacker İse Bu Hırsızlığı Yapan Kişi Oluyor.


HACKER TÜRLERİNE BİR GÖZ ATALIM;


  1. Hacktivist: Hacktivist'ler kendilerine göre kötü veya yanlış olan toplumsal veya politik sorunları dile getirmek amacıyla belirli siteleri hack'leyerek mesajlarını yerleştirirler.
  2. Siyah şapkalı: Her türlü programı, siteyi veya bilgisayarı güvenlik açıklarından yararlanarak kırabilen bu en bilindik hacker'lar, sistemleri kullanılmaz hale getirir veya gizli bilgileri çalar. En zararlı hacker'lar siyah şapkalılardır.
  3. Beyaz şapkalı: Beyaz şapkalılar da her türlü programı, siteyi veya bilgisayarı güvenlik açıklarından yararlanarak kırabiliyor ancak kırdığı sistemin açıklarını sistem yöneticisine bildirerek, o açıkların kapatılması ve zararlı kişilerden korunmasını sağlıyorlar.
  4. Gri şapkalı: Yasallık sınırında saldırı yapan, iyi veya kötü olabilen hacker'lardır.
  5. Yazılım korsanı: Yazılım korsanları bilgisayar programlarının kopya korumalarını kırarak, bu programları izinsiz olarak dağıtımına olanak sağlayıp para kazanırlar. Piyasaya korsan oyun ve program CD'lerini yazılım korsanları çıkarır.
  6. Phreaker: Telefon ağları üzerinde çalışan, telefon sistemlerini hackleyerek bedava görüşme yapmaya çalışan kişilerdir.
  7. Script Kiddie: Script kiddie'ler hacker'lığa özenen kişilerdir. Tam anlamıyla hacker değillerdir. Script kiddieler genellikle kişilerin e-posta veya anında mesajlaşma şifrelerini çalarlar.
  8. Lamer: Ne yaptığının tam olarak farkında olmayan, bilgisayar korsanlığı yapabilmek için yeterince bilgisi olmayan kişi. Script Kiddie benzeri kişilerdir.

Burdan Anlaşılacağı Üzere Hacker Kelimesinin Gerçek Anlamı Günümüzde Kullanılan Değilmiş.



TEMEL HACK YÖNTEMLERİ ;

1. Brute Force: Kısaca deneme yanılma yöntemiyle şifreyi bulmaya çalışmaktır.

2. Sosyal Mühendislik: Bu yöntemle hacklemek istediğiniz kişinin güvenlik sorusunu yada şifresini bulmaya çalışırsınız. Kişiyi İkna Yöntemidir.

3. Güvenlik Sorusu: Kurbanın şifresini kırmak için güvenlik sorusunun cevabını bulmanız yeterlidir. Bunun için brute force yada sosyal mühendislik taktiklerini kullanabilirsiniz. Bu yöntem tamamen sizin becerinize bağlıdır.
4. Keylogger Kullanmak: Keylogger ile kurbanın bastığı her tuşu girdiği her siteyi öğrenebilirsiniz tabi doğal olarak tüm şifrelerini de. Karşı tarafa keylogger ı attığınız takdirde kaçışı yoktur artık şifreler sizde.

5. Virüs Kullanmak: Kurbanın bilgisayarına virüs atarak da şifrelerine ulaşabilirsiniz. Virüsler keylogger lardan daha üstün özellikli yazılımlardır.
6. Fake Site ile: Herhangi birisinin şifresini öğrenmek istiyorsanız gerçeğine benzeyen fake bir site açıp kurbana linkini atarsınız ve kurbanda sizin fake sitenizi anlamayıp ordan giriş yapmaya çalışırsa şifreleri size gelir.


Peki En Hacklenmekten Nasıl Korunuruz ?

Öncelikle Şifrelerimizin İçinde En Az 2 Büyük Harf Bulunduruyoruz;
Sonra Bilgisayarımıza Ashampo Firewall adlı programı kuruyoruz;
bu program bilgisayarınızın uzaktan kontrol edilememesini sağlıcaktır;
Birde Sağlam AntiVirüs kurduk mu ?
Tamamdır ...



KRİPTOGRAFİ NEDİR ?

Yunanca Kryptos Logos (Gizli kelime) tamlamasından gelen Kriptoloji, toplumda bir haberleşmenin gizli tutulabilmesi üzerinde çalışan bilim olarak düşünülse de aslında anlamı daha geniştir, çözülebilmesi çok zor matematik problemleri ve mekanizmaları inceleyen Kriptografiyi ve bu problemleri ve mekanizmaları çözmeyi hedefleyen ve saldırıları belirleyen Kriptoanalizi içerir.


Şifreleme (Encryption), Veriyi bir anahtarla şifrelemeye verilen addır. Hedef, veriyi, gerekli anahtar olmadan çözülebilmesi imkansıza mümkün olduğunca yakın şekilde kodlamaktır. Şifre Çözme ise (Decryption) şifrelenmiş veriyi çözüp eski haline getirme işlemidir. Kriptolojide en çok kullanılan kelimelerden olan anahtar ise bir metni şifrelemekte veya açmakta kullanılan veri parçasına (sayı, kelime veya herhangi bir sayısal veri parçası) verilen isimdir.


Başlangıcı itibariyle daha çok askeri uygulamalarda kullanılmış. Günümüzde ise İnternet uygulamalarının hız kazanması kriptografinin Web güvenliği alanında uygulanabilirliğini kanıtladı. Özellikle elektronik ticaret, online banka işlemleri gibi birçok dinamik uygulamada bilginin saklanması şart. Kriptografi bu anlamda en uygun teknikleri öneriyor.





MD5 NEDİR ?​

MD5 (Message-Digest algorithm 5), veri bütünlüğünü test etmek için kullanılan, bir şifreleme algoritmasıdır. Bu algoritma girdinin büyüklüğünden bağımsız olarak 128-bit’lik bir çıktı üretir ve girdideki en ufak bir bit değişikliği bile çıktının tamamen değişmesine sebep olur.
MD5'deki her girdinin benzersiz olması mümkün değildir, çünkü üretilen "özet" sonuç olarak 128 bittir, ancak MD5'le şifrelenebilecek bilgiler sonsuza gider.
MD5 girdilerinin çözümlenmesi teorik olarak imkansızdır. Fakat bazı MD5 veritabanları sayesinde 8 karaktere kadar çeviri yapılabilmektedir. Bu veritabanları sizin girdinizi önceden oluşturulmuş binlerce veri girdisinde tarayarak bulduğu sonucu size verir.
 
Son düzenleme:

LakhoPss

Uzman üye
31 Ara 2014
1,512
0
root@kali:~#
Peki ben hangisiyim :)
1-Hacktivist
2-siyah şapka
3-beyaz şapka
4-gri şapka
5-yazılım korsanı
6-phreaker
7-script kiddie
8-lamer
Script Kiddie ile lamer ayni seydir. Cracker, Phreaker, Lamer terimleri de Black Hat'in alt alanlaridir. Hacktivist bir sebep ugruna hackleyen kimselere verilen addir. Yani bir Hacker sinifi degildir. Dogru siralama su sekilde olmalidir hocam:
1- Siyah Sapka
2- Beyaz Sapka
3- Gri Sapka
Bu forumdaki herhangi bir timde bulunanlar ya Gri Sapkali, ya da Siyah sapkalidir, Beyaz Sapkaliyim diyen birisi terimlerin anlamini bilmiyordur.. Beyaz Sapkali'lar sisteme hasar vermezler. Peki hangisisiniz :)
 

SinglePerson

Katılımcı Üye
5 Eki 2015
435
0
İstanbul
Script Kiddie ile lamer ayni seydir. Cracker, Phreaker, Lamer terimleri de Black Hat'in alt alanlaridir. Hacktivist bir sebep ugruna hackleyen kimselere verilen addir. Yani bir Hacker sinifi degildir. Dogru siralama su sekilde olmalidir hocam:
1- Siyah Sapka
2- Beyaz Sapka
3- Gri Sapka
Bu forumdaki herhangi bir timde bulunanlar ya Gri Sapkali, ya da Siyah sapkalidir, Beyaz Sapkaliyim diyen birisi terimlerin anlamini bilmiyordur.. Beyaz Sapkali'lar sisteme hasar vermezler. Peki hangisisiniz :)

Evet Doğru Ben Daha Detaylı Anlatmaya Çalışmıştım .. Onun için fazla katagori var ;)
 

musileno

Kadim Üye
20 Tem 2007
5,774
3
eline.gif
 

2nokta

Yaşayan Forum Efsanesi
28 Şub 2013
16,689
16
daha detayada insen olurmuş :)
soranlara senin konuyu gösteririz artık
 

H2ck1r

Uzman üye
10 Ara 2015
1,195
3
Konu Çok Yararlı.Sağol Dostum! Bununla Hacker Olacak Kişiler Siyah Şapkalı Olmaktan Vazgeçebilir !
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.