İfşa Hakkında

GuidingTR

Yeni üye
23 Ocak 2019
5
0
Arkadaşlar konu yeri doğru mu bilmiyorum. Benim daha demin ifşam paylaşıldı. Her hangi bir dava acabilme hakkım mevcut mu veya şikayet hakkım mevcut mu?
 

L O N C A

Üye
25 Ocak 2019
115
2
Hangi platformda paylaşıldı?
Eğer Instagram'da paylaşıldıysa gizlilik politikası & kullanım koşulları gereği "Kullanıcı sadece kendi sahip olduğu paylaşımları gerçekleştirebilir." yazmaktadır. Şikayet etmekte özgürsünüz. Ek olarak, sizin hiçbir suçunuz bulunmuyorsa en yakın karakola giderek bildirim oluşturabilirsiniz.
 

PROHACKTR41

Uzman üye
16 Mar 2017
1,916
2
Özel hayat la alakalı ise dava aç da çoğu kişi

Yandex filan kaydetmişlerdir arşiv almışlardır

Yanı uğraşmaya değmez avukati var baya parasında var ama dersen köküne kadar Bitirecem

Dersen. “İmkansız”
 

pollyanna

Üye
26 Nis 2019
53
0
Merhaba,
Şikayet hakkınız ifşanızın ne olduğuna bağlıdır.Örneğin, daha önce kamuya açık bir alanda paylaştığınız bilgiler anonim olarak dolaştığınız bir platformda paylaşıldıysa ne yazık ki bu bir suç sayılmaz.
 

K3YL0CK3R

Katılımcı Üye
24 Eyl 2016
594
0
25
Ankara
Özel hayat; kişinin sadece gözlerden uzakta, başkalarıyla paylaşmadığı, kapalı kapılar ardında, dört duvar arasındaki yaşantısı ve mahremiyetinden ibaret değil, herkesin bilmediği veya bilmemesi gereken, istenildiğinde başka kişilere açıklanabilen, tamamen kişiye özel hayat olayları ve bilgilerin tamamını içerir. Bu nedenle, kamuya açık alanda bulunulması, bu alandaki her görüntü veya sesin dinlenilmesine, izlenilmesine, kaydedilmesine, sürekli ve izinsiz olarak elde bulundurulmasına rıza gösterildiği anlamına gelmez. Kamuya açık alanda bulunulduğunda dahi, “kalabalığın içinde dikkat çekmezlik, tanınmazlık, bilinmezlik” prensibi geçerli olup, kamuya açık alandaki kişinin, gün içerisinde yaptıkları, gittiği yerler, kiminle niçin, nasıl, nerede ve ne zaman görüştüğü gibi hususları tespit etmek amacıyla sürekli denetim ve gözetim altına alınması sonucu elde edilmiş bilgileri ya da onun başkalarınca görülmesi ve bilinmesini istemeyeceği, özel yaşam alanına girdiğinde şüphe bulunmayan faaliyetleri özel hayat kapsamına dahildir; ancak, süreklilik içermeyen ve özel yaşam alanına dahil olmayan olay ve bilgiler ise bu kapsamda değerlendirilemez. Sonuç olarak, bir olay ya da bilginin, özel hayat kapsamına girip girmediği belirlenirken, kişinin toplum içindeki konumu, mesleği, görevi, kamuoyu tarafından tanınıp tanınmadığı, dışa yansıyan davranışları, rıza ve öngörüleri, sosyal ilişkileri, içinde bulunduğu fiziki çevrenin özellikleri, müdahalenin derecesi gibi ölçütler göz önüne alınmalıdır.

Bir kimsenin açık alandaki alelade resimlerinin sık sık çekilmesi halinde özel hayatın gizliliğini ihlal suçu oluşmasa da, TCK md. 123’te tanımlanan “kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçu oluşabilir

Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun basit şeklinin cezası TCK md. 134/1’de ilk cümlede 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası olarak düzenlenmiştir. Suçun basit şekli işlenirken ses veya görüntü kaydedilmesi halinde, ilk cümlede ifade edilen 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası, aynı maddenin ikinci cümlesi gereği bir kat arttırılarak suçu işleyen faile 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilir.

Suçun basit şekli için örnek vermek gerekirse, bir kimsenin yatak odasını gizlice izlemek 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, görüntüleri kaydetmek 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasını gerektirir.

Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun ağır şekli, yani ses veya görüntülerin ifşa edilmesi suçunun cezası 2 yıldan 5 yıla kadar hapistir. İfşanın basın yayın veya internet yoluyla yapılması halinde de aynı ceza uygulanır.​
 

ThePhantom

Katılımcı Üye
13 Şub 2016
394
1
Sence ?
Git söyle polis e bakmazlar bile.İlgilenmezler senşnle bide siber suçlara hiç gitme :trl uğraşmıyorlar bile.

Unut onu bide ifşam diyorsun :d allah bilir sadece yüzünü paylaşmıssındır
 

DarkRiver

Katılımcı Üye
3 Haz 2017
258
0
Kocaeli
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.