iOS'ta Kritik Bir Güvenlik Açığı | THT Haber Gazetesi

EX

Deneyimli Moderatör
29 Mar 2020
1,962
5
1,289
Bir Haftada Neler Olup Bitti?

30 Kasım - 6 Aralık Tarihleri Arası Haberler

Bu hafta gündemde bulunan haberleri bir konuda derledik, iyi okumalar dileriz!




qGRA9h.jpg


Wikipedia İçin BTK'ye Tazminat Davası Açıldı

Wikipedia'ya uygulanan 3 yıllık idari tedbir kararının, bilgi ve fikirlere ulaşma hakkının sınırlandırıldığını ileri süren bir vatandaş "*Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na" (BTK) dava açtı.

Detaylar İçin Tıklayınız

nLTCyg.jpg


Trabzon'da Maskesiz Gezenler İçin Yeni Uygulama

Vatandaşları maske kullanmaya teşvik etmek için Trabzon Büyükşehir Belediyesi yeni bir uygulamaya geçti. Otobüs duraklarına eklenen yapay zeka destekli ekranlar, maske takmayan vatandaşların yüzüne korovirüs efekti veriyor.

Detaylar İçin Tıklayınız

jco8QO.jpg


Google, Play Müzik Hizmetinin Fişini Çekti

Kullanıcıları YouTube Music'e yönlendirmek sebebi ile Google Play Müzik'te sona gelindi. İnternet sitesine eriştiğinizde "Müziğinizi Yönetin" bölümünü kullanarak kitaplarınızı indirebiliyorsunuz. Aynı zamanda kullanıcılar bu ay sonuna kadar verilerini YouTube Music'e aktarabilecek.

Detaylar İçin Tıklayınız

Header.png


Spotify, Kullanıcılara Özel '2020 Özeti'ni Yayınladı

Spotify, kullanıcılara özel yeni listesini yayınladı. "2020 Özeti" olarak isimlendirilen bu liste, yıl boyunca en çok dinlediğiniz şarkıları görmenizi sağlıyor. Üstelik Spotify'da neler yaptığınızı, neleri keşfettiğinizi, hangi türleri tercih ettiğinizi de öğrenebiliyorsunuz.

Detaylar İçin Tıklayınız

iphone-ios-14.jpg


Google, iOS'ta Kritik Bir Güvenlik Açığı Tespit Etti

iOS ekosisteminde kritik güvenlik açığı Google Zero Project çalışanı tarafından tespit edildi. Bu güvenlik açığından iPhone sahiplerinin fotoğraf, mesaj ve e-posta gibi hassas verilerine erişilebiliyor. Tespit edilen açık Bug Bounty Programı kapsamında Apple'a bildirildiği söylendi.

Detaylar İçin Tıklayınız

40MWJ2.jpg


Sosyal Medya Devlerine 30'ar Milyon TL'lik Ceza Kesildi

Türkiye'de temsilcilik açmayan Facebook, Twitter, YouTube, TikTok ve Instagram’a ikinci yaptırım olan 30’ar milyon TL’lik cezalar kesildi.
Eğer sosyal medya ağları bir sonraki adıma kadar temsilci bildirmezlerse 3 ay boyunca Türkiye'de reklam çalışmalarını durdurma cezası alacak.

Detaylar İçin Tıklayınız

MaxpQt.jpg


Android Studio, Artık Hayvan İsimleriyle Anılacak

Google, Android Studio için Canary kanal üzerinden yeni bir sürüm yayınladı ve yazılımın isimlendirme politikasını değiştirdiğini açıkladı. "Arctic Fox" olarak isimlendirilen yeni sürüm, bundan sonra Android Studio'da alfabetik olarak hayvan isimlerine yer verecek.

Detaylar İçin Tıklayınız

mHGdB9.png


Twitter 2020 için Tek Kelimelik Düşünce Akımı Başlattı

Twitter, 2020 yılı için bir akım başlattı. Yıl ile ilgili bir kelimelik paylaşım isteyen platform, oldukça ilginç cevaplar aldı. Bu akıma; Netlix, YouTube, Microsoft, Adobe Photoshop gibi işletmelerde katıldı. "Tek Kelimelik" adım 100 bin yanıta ulaştı.

Detaylar İçin Tıklayınız

174857144-dd.png


YouTube, Resmi Instagram Hesabından Bilal Göregen’in Videosunu Paylaştı

2010 yılında Yetenek Sizsiniz programına konuk olan Bilal Göregen, YouTube'a ürettiği içerikler sayesinde dünya çapında popüler oldu. YouTube ise bu başarısını resmî Instagram hesabından bir paylaşım yaparak kutladı.

Detaylar İçin Tıklayınız

wysU0U.jpg


Türkiye'ye 2020 Yılında 102 Bini Aşkın Siber Saldırı Girişimi Oldu

2020 yılında Türkiye'ye yönelik 102 binden fazla siber saldırı girişimi olduğunu açıklayan Bakan Adil Karaismailoğlu, girişimlerin bir kısmı engellenirken bir kısmıysa saldırı haline geldiğini söyledi. Aynı zamanda Türkiye'nin Global Siber Güvenlik Endeksi'nde 23 basamak yükseldiğini ve dünya genelinde 20, Avrupa'da ise 11. sırada yer aldığını belirtti.

Detaylar İçin Tıklayınız




 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.