linuxu da vururlar

iSyankaraLı

Kadim Üye
19 Ağu 2009
5,551
0
Her Yerden.
Kritik Linux açığı ortaya çıktı!

Güvenlik açığı dendiğinde akla hemen Windows gelir ama bu haber, "Linux'u unutmayın" diyor!
20101024085825_linux.jpg

Güvenlik araştırmacıları açık kaynak kodlu işletim sistemi Linux'ta yeni bir güvenlik açığı tespit ettiler.

RDS yani Reliable Datagram Sockets üzerindeki bir program hatası kötü niyetli kişilerce superuser yetkileri kazanmak için kullanılabiliyor.

Özel hazırlanmış veri paketlerini kernel hafızasındaki belirli değerleri değiştirmekte kullanılıyor ve bu Linux kernel sürümü 2.6.30'dan itibaren geçerli oluyor.

VSR Security isimli güvenlik firması tarafından açık geçen hafta Linus Torvalds tarafından ele alındı ve çözülmesi bekleniyor. Travis Ormandy tarafından keşfedilen ikinci Linux güvenlik açığı GNU C kütüphanesinde yeralıyor. Ancak önemi oldukça düşük ve sadece güvenlik profesyonelleriyle sistem yöneticilerini ilgilendiriyor
 

delkernel

Yeni üye
26 Kas 2010
28
0
yha linuxda 40 yılda bir bi şey bulunuo hemen yazıonuz windowsta milyonlarca var nie yazmıonuz onları??
ona bakarsan root yetkisini aldıktan sonra
rm '/'
komutu ile linux devredışı kalıyor
 

roberman

Yeni üye
15 Eyl 2009
37
0
bolu
paylaşım için teşekkürler... bende yeni linux ubuntuya geçenlerden birisiyim gerçekten windowstan kat kat iyi ve kullanımı kolay... en güzel tarafı komutlar ile pc kontrolunuz altında istediğinizi yaptırabilme yenetiği kadar güzel bir şey yok :) iyi formlar
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.