MD5 İle Şifrelenmiş Şifre Nasıl Kırılır?

Losbey

Uzman üye
24 Mar 2018
1,196
0
Ankara
Md5 :MD5 RFC’de de belirtildiği gibi şifreleme algoritmalarına yardımcı olmak amacıyla kullanılabilecek bir HASHING / FINGERPRINTING algoritmasıdır ve yalnızca 128-bit’lik (16-bayt) bir çıktı üretir. Bu nerede kullanılır? Öncelikle bir verinin (dosyanın) doğru transfer edilip edilmediği veya değiştirilip değiştirilmediğinin kontrol edilmesinde. Örneğin CD ISO dosyalarının çoğuz aman MD5 hash’leri de yanında verilir ve 700MB’lık bir transferin ardından bu değerin kendi hesapladığımızla aynı olmasını umarız Bir diğer kullanımı da public-key şifrelemededir. Public-key şifreleme (asimetrik), simetrik şifrelemeye göre çok çok (ve çok) daha fazla hesap gücü ve zaman gerektirdiğinden Public-key sistemlerde bile aslında Simetrik standart şifreleme kullanılır (Asimetrik public key ile). Daha sonra veri MD5 gibi bir hash’ten geçirilir ve bu kısa hash değeri asıl olarak asimetrik şifreleme ile şifrelenir. Bu sayede performans ile güvenlik arasında bir denge sağlanmış olur.

Md5 kırmanın birçok yolu vardır.
Şifrelemeninde öle. Md5'i daha güçlü şifreme diye birşey yoktur. Uzun ve sayı harflerden yapmalısınız. Zorlaştırır buda.

Şimdi nasıl kırılacağı konusuna geçelim.
Md kırmak için birsürü site vardır. Ancak bazı sistemler yavaştırr veya az sayı ve harf dener.
Md5 kırma siteleri için buraya göz atınız : Google'ye "md5 cracker" diye yazıp aratın ordaki siteleri deneyin.



MD5 Kırma Bazı Siteler

online md5 cracker,md5 decoder, md5 decrypt
http://www.tobtu.com/md5.php
http://www.md5decrypter.com/
Xmd5
md5.Gromweb.com
MD5 Decryption: Encrypt & Decrypt MD5 Hashes
online md5 cracker,md5 decoder, md5 decrypt
Password Decrypt

qv9X0Q.jpg
 
Son düzenleme:

R3DBULL

Katılımcı Üye
6 Nis 2016
612
0
daha şifre123 ün md5 halini kıramıyorlar uzun şifreleri nasıl kırsınlar?
boşuna uğraşıyorsunuz, google'a yazın çıkarsa kırılmış demektir çıkmıyorsa büyük ihtimalle sizde kıramazsınız.
 

By Ghost

Katılımcı Üye
11 Tem 2013
941
2
C:\Linux
Md5 tek taraflı bir şifreleme yöntemidir. Yani md5 bi decode algoritması bulunmamaktadır. Md5 kırma yöntemi de bir tane mevcuttur oda bruteforce(deneme-yanılma) yöntemidir. Md5 çözücü(?) sitelerde bu mantıkla çalışır. Daha önce kırılan şifreleri database'de toplayıp sizin aradığını şifre ile karşılaştırma yapar.


Extra bilgi amaçlı yazdım. Kırma(!) demek decode etmek demektir aslında kodu/şifreyi çözmek/çözümlemektir. Md5 decode edilemez. :)



Konu için teşekkürler :)
 

RedWormZ

Katılımcı Üye
14 Ocak 2018
986
3
Istanbul
bugune kadar denedegım hic bir md5 kıramadı hic bir site anlamadım sadece admin admin123 falan cozuyorlar galiba .D
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.