Microsoft Office’e Bağlanmak

codmaster

Yeni üye
26 Tem 2010
44
0
Microsoft Office’e Baglanmak

Bu Derste Ogrenecekleriniz..
1. OLE Denetimini kullanarak bir işletme bilgi Sistemi Hazırlamak


2. Microsoft Windows Tabanlı uygularmarlda yaratılan dosyalarla etkin Baglanıtlar

kurmak..

3. Object browser ile uygulama nesnelerini incelemek.

4. OLE Automation İle Microsoft Word , Microsoft Excel , Mifrosoft Outlook ve Microsoft PowerPoint’i Denetlemek..
Hemen Başlıyorum
Diger derslerimde programlarınızdan microsoft windows tabanlı uygulamaları başlatmak için OLE Denetiminin nasıl kullanıldıgının ogrenmistiniz ama bu forumdaki ilk yazım oldugu için diger anlatımlarımı bulamabilirsiniz , şimdi bu konuyu ilgi çekici bulduysanız , bu dersten de zevk alacaksınız..Microsoft visual basic verileri ve bir dizi windonws tabanlı uygulamanın çeşitli özelliklerini hızlı ve etkliki bir şekilde birleştirmek amacıyla tasarlanmıs bir programdır…
Bu derste OLE Denetimini ve çeşitli microsoft office uyulamalarından gelen veriler kullanarak bir işletme bilgisi sistemi olusturnayı ogreneceksiniz..
Ayrıcan windows tabanlı programlardaki uygulamalar nesnelerini incelemek için Object Browser’ın World Excel Outlook ve powerpoint’in özelliklerini projelerinizle büyünleştirmek için Automation’ı kullanmayıda ogreneceksiniz…
Bir İşletme Bilgi Sistemi Oluşturmak
Tutarlı ve kullanımı kolay bir arabirim aracılıgıyla işe ilişkiin önemli bilgiler saglayan önyüz uygulamalarına işletme bilgi sistemleri adı verilir..İşletme bilgi sistemleri ‘ nin genellikle yönetim bilgi servisi bölümlerince ya da veritabanı uzmanlarınca hazırlanmasının nedeni bu kişilerin oracle ve SQl server gibi uzman veritabanı progrmlarndan bilgi toplamak ve biçimlendirmek konularında deneyim sahibi olmalarıdır.İBS uygulamalarını kullananlarsa genellikle veritabanı yöntemi konusunda fazla deneyim sahibi olmayan…

İşletme Bilgi Sistemlerinin Kullanım Alanları..

İyi hazırlanmıs işletme bilgi sistemleri güçlü iş yönetim araçları olusturmak için bir dizi uygulamanın çeştli özellik ve verilerini birleştirirler..Kendi işletmeniz ya da kurumunuz için özelleştirilmiş çözümler hazırlamak amacıyla visual basic OLE denetimini ve elinizdeki Office belgelerini nasıl kullababilecegini konusunda size bir fikir vermek için asagıda bir İBS uygulamaası ornegi verilmiştir.Bu derS’te işlevsel bir işletme bilgi sistemi olusturmak için gerekli tekniklerin cogunu ele alacagız..

Sipariş Girme Sistemi

Kullanıcılar Excel kullanarak veri giriş formlarını ve genel siparişleri görüntüleyebilir arkadaslar ve world aracılıgıyla satıs raporları hazırlayabilirler…

İnsan Kaynakları Yönetimi

Kullanıcılar bir Acces veritabanındaki kayıtları ve world belgelerinde saklanan personel görüsmelerini yönebilir ve paint ile fotografları düzenleyebilir..

Mali Analiz Aracı

Kullanıcılar excel dosyalarında saklanan şirket kayıt ve defterlerini ağ hizmetlerinden indirilen yatırım bilgileri inceleyebilir..
Envanter Yönetimi Sistemi

Üst düzeny yönetim ve satıs personeli Oracle ya da SQL sunucularında depolanmıs envanter bilgilerinden yararlanarak üretim ve fiyatlandırma kararlarını daha saglıklı alabilirler..

Yönetim Bilgi Sistemi

Üst yönetim Microsoft Outlook ile elektronik posta servislerini kullanabilirler.World belgelerinde depolanan şirket bilgilerine girebilir ve AAcces’te özelleştirilmiş veritabanı sorgularını calıstırabilirler..

Proje Yönetim Sistemi

Kullanıcılar project’i kullanarak takvim ve bilgilerini yönetebilir , Excel aracılıgıyla pazarlama tahminlerini izleyebilir World ile özelleştirilmiş durum raporları hazırlayabilir Ve microsoft PowerPoint ile de elektronik sunular hazırlayabilir..
İşletmenin Öneml verilerini gösteren bilgilere hızlı erişim isteyen şirket yöneticileri gibi personeldir..
Bu bölümde bir microsoft acces veritabanındaki kayıtları Paint’te hazırlanmıs personel fotograflarını ve bir Excel çalışma sayfası ve grafigindeki satış verilerini gösteren basit bir işletme bilgi sistemi hazırlayacaksınız.İşletme bilgi sistemi’ni hazırlamak için Visual Basic OLE Denetimini ve çeşitli Office uygulamalarını Kullanacaksınız..

OLE Denetimini Kullanmak

Visual basic programlarına OLE destegine sahip nesneler eklemek için OLE denetimini kullanırsınız.Erişebileceginiz OLE nesneleri sisteminize yüklemiş oldugunuz windows uygulamalarına baglıdır.OLE Destegine sagip jer uygulama destekledigi nesnelerle birlikte windows kayıt defterine bu türden bilgileri saklamak için kullandıgı sistem capında bir veritabanı – registry ) Tanımlanmıstır..OLE nesnelerini Ole denetimini ilk kullandıgınızda görünen Insert Object iletişim kutusunun kullanarak seçebilirsiniz.Ole nesneleri arasında Excel calısma sayfaları excel grafikleri world belgeleri ve microsoft clipArtg görüntülerini sayabilir.OLE nesneleri yeni boş uygulama belgeleri ya da diskten yüklenen önceden hazırlanmıs Dosyalar olabilir..

ALIŞTIRMA – ORNEK

Asagıdaki ornekte arkadaşlar ankara bölgesindeki müzisyenlerin kaydını tutan bir İşletme bilgi sistemi olusturmak için veri nesnesi bir görüntü nesnesi iki OLE Nesnesi ve çeşitli etiket ve metin kutuları kullanacaksınız.Bu ornek IBS uygulaması bir fotografı Acces veritabanından alınan kayıtları ve excel calısma sayfası ve grafiginden alınan verileri görüntüleyecek.İşinz bittiginde uygulamanız calısıcak :=)
Başlayıyoruz Hemen..
Başlmadan once müzik uygulaması programını indirmenizi istiyorum..
Yükle – indir
————————————————————————————————
Devam Edelim..
Müzik Uygulamasını Hazırlayın
1. Visual basici Başlatın ve yeni bir standart Projec açın
Visual basic çalısıyorsa arkadaslar file menüsündeki new project komutuna tıklyarak yeni bir form acıyoruz calısmamız büyük olacagı için formu büyütüyoruz..
2. Formun sag alt kosesini asagıya ve saga dogru sürüklemek için fareyi kullanarak formu enine ve boyuna genişletin.Ekrandaki boş alanı büyütmek için programlama araçlarından birkaçını simge durumuna getirmeniz ya da kapatmanız iyi olabilir..
Form pencerilerin büyüklügünü ayarlarken fare işaretçisini boyutlandırma işaretçesine dönüşür..
3. Label denetimini kullanarak formun üst orrasında geniş bir etiket olusturun..
Bu nesneye programın adını koyacaksınız.

1693.jpg




4. İmage denetimini kullanarak etiketin altında formun sol tarafından bir görüntü nesnesi olusturun..


1730.jpg



5. TextBox denetimini kullanarak görüntü nesnesinin sag tarafından beş tane metin

kutusu nesnesi olusturun..



1741.jpg




Bu metin kutuların Cw Break dans yapımı adlı hayali bir şirketin umarım gercek olur neyse yetenekler veritabanında bulunan danscı adlarını adresleri ve telefon numaralarını içeren bir Acces veritabanıyla baglantılanacaktır..
6. Data denetimini kullanarak metin kutusu nesnelerini sagına bir veri nesnesi ekleyin..
Bu veri nesnesi yetenekler veritabanının kayıtlarında gezinmek için kullanılacaktır..



1752.jpg




7. Veri nesnesinin altına bir komut dügmesi eklemek için CommandButton denetimini kullanın..
Bu komut dugmesi programdan cıkmak için kullanılcaktır.



1763.jpg



8. Formunuzun nesneleri için için asagıdaki özellik ayarlarını yapın sizin için hazırladım..



1887.jpg


9 .
Çık Komut Dugmesini Çift tıklayın ve Command1.Click olay yordamına End yazın..

Bu program bildiris çık dıgmesini tıklandıgı zaman uygulamanıza kaptacak..


10. Ve kaydedin..
Evet arkadaslar ilk dersimiz bitti diger anlatımda gorusmek üzere

ALINTIDIR
 

EnzMrc

Katılımcı Üye
17 Eki 2010
598
0
Adana
bu paylasimi kac yuzuncu gorusum valla bende bilmiyorum .. :) ama arada hatirlatmak lazm tesekkurler paylasim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.