Mobil Oyun Yapımı

khetrop

Katılımcı Üye
25 Mar 2018
349
5
-
Herkese selam olsun..
Öncelikle para kazanmam lazım ve bunu evden yürütmem gerekiyor bu durum üzerine bende mobil oyun yaparak play store a yüklerim ve reklam alır 3 5 ihtiyacımı karşılarım diye düşündüm amma velakin nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum gözüm fazla yukarılarda da değil 500tl civarı gelir makul yani işin özü abartısız kolayca nasıl mobil oyun yapabilirim neleri öğrenmem gerekiyor?
 

fr3

Yeni üye
31 Tem 2019
24
0
c# ve unity öğrenerek yapabilirsin ama play'e uygulama yüklemek için 25 dolarlık bir geliştirici hesabı satın almalısın. Ayrıca dediğin para çok kolay kazanılmıyor binlerce oynayan gerekli.
 

38fatih

Uzman üye
25 Ara 2015
1,147
0
Bohm Kenti
c# ve java öğrenmeye başlayabilirsin. Unity ideal bir seçim olur 2d 3d oyunlar geliştirebilirsin youtube da tutorial videolar mevcut. Ayda 500 tl kazanmak için günde 5k dan fazla görüntüleme yapman lazım ki bu başlangıç için çok yüksek bir oran. 3-4 oyunum var play store da 2-3k alıyorum ya da almıyorumdur.
 
Son düzenleme:

PasTiEl

Katılımcı Üye
5 Haz 2015
327
0
Selamlar;
Öncelikle oyun yapımı işinin şıp diye öğrenilemeyeceğini söylerek başlayayım. Udemy gibi platformlardan, Unity, UnrealEngine gibi ünlü oyun yapım yazılımlarının eğitimlerini satın alabilirsiniz. Eğitimi izledikten sonra hemen oyun yapmaya başlayamazsınız, programı ve programda kullanacağınız yazılım dilini kurcalamayı, internetten yabancı yerli makaleleri, kaynakları okuyup pratik yapmalısınız. Yavaş yavaş herşey yerine oturmaya başlayacak ama bu ciddi anlamda uzun mesai saatleri isteyen yoğun bir süreç, başarılar dilerim şimdiden.
 
Son düzenleme:

canawhar

Yeni üye
24 Haz 2019
3
0
udemy tarzı sitelerden 30 liraya eğitim alabilirsin. Java ve kotlin kullanarak kolayca android oyun geliştirebilirsin. şuan hali hazırda bir kurs aldım ve kursta ınstagram gibi uygulamaların klonunu ve mobil oyunların klonu tarzı oyunları hem üretiyor hem üretmeyi öğretiyor hemde yüklemeye kadar götürüyor. Reklam olmaması açısından özelden mesaj atarsan aldığım ve memnuniyet gördüğüm kursu seninle paylaşabilirim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.