Network Modem MAC Adresini Nasıl Değiştirebilirim

ITURKI

Üye
1 Tem 2009
69
1
Merhaba arkadaşlar. Modem mac adresimin bir başkası tarafından bilindiğini ve ağıma sızdığını fark ettim.modemime wifi üzerinden sızması imkansız olduğunu belirtmek istedim. Sizlerden ricam modem mac adresini değiştire bilir miyim ve modemime sızan kişiyi nasıl tespit edebilirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

METE TAHA

Üye
15 Nis 2021
106
3
Cevap: Modem mac adresi yardım

Merhaba mac adresini değiştirmek için aramaya ağ yazın ve ağa sağ tıklayp özellikler diyin açılan pencereden bağdaştırıcı ayarlarını değiştire tıklayın burada mavi olan yani aktif olana sağ tıklayıp özellikler diyin açılan pencerede yapılandıra tıklayın ve açılan panelden gelişmişe tıkla orada varsa ağğ adresi veya network adress yazar onu bulup,tıkla ve ağ adres yoka değil değere tıklayıp,orada 12 karakterli bir değer verin yazın ve ve tamama tıklayın ve mac adresi değişir
tabi şu videodanda izleyebilirsiniz

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=2mYPymsLDKs[/ame]
 

ITURKI

Üye
1 Tem 2009
69
1
Merhaba bu dediklerinizi önceden uyguladım teşekkür ederim. Lakin modemin mac adresinden saldırıya uğrandığımı düşünüyorum. Bu durumun olasılıkları nelerdir. Pc mac adresinden de sızıldığıda aşikar. Ben bu durumdan nasıl kurtula bilirim. Firewall önerileriniz nelerdir. İleri düzey bir saldırıyla karşı karşıya olduğum kesin. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu konuyu açtığımı ve yazılarımı takip edildiğininde farkındayım.
 

METE TAHA

Üye
15 Nis 2021
106
3
Yeniden iyi akşamlar dilerim bu internetinize bağlanan kişiyi tepit etmenin birçok yolu vardır
Modeminize bağlanarak bağlı olan kullancılar bölümünden görebilirsiniz. Eğer herhangi biri bilgisayar bağlanmışsa bağlı olan bilgisayarda da herhangi bir paylaşım varsa windows gezgininden görme ihtimaliniz var. Modeminize başkasının bağlanıp bağlanmadığını anlayabileceğiniz özel ip tarama programları bulunuyor. Bu programlarla sistemi tarattığınızda siz ve modeminizin ip adresi dışında başka bir adres varsa internetinize başka birisi daha girmiş demektir. İnternetinizi başkasının kullanıp kullanmadığını ip vasıtasıyla tespit edbileceğiniz programlardan biri Remote admin (radmin) sitesinden indirebileceğiniz ip scanner programıdır.
https://www.yeniklasor.com/q-21182-adsl-mizin-baskasinin-kullandigini-nasil-ogreniriz.html
https://www.teknojest.com/2017/05/wifime-internetime-kimler-baglaniyor.html
bu sitelerede bir gözatmanızı öneririm mac adresine bağlanan kişiyi bulmak için iyi anlatımlar var
 
6 Ocak 2007
196
0
HeR An HeRyE
Her bir bilgisayarın bir mac adresi vardır mac adresini değiştiremezsin.Basit yazılımlar vardır fakat yıne de mac adresini değişmeye yeterlı değildir.Modem ozellıklı ıse ayarlardan sadece belirlediğin mac adreslerine izin ver diğerlerini zaten baglansa bile ınternete grmesını engeller ama modem ozellıklı bir cihaz olması lazım.
 

ITURKI

Üye
1 Tem 2009
69
1
Modem mac filtre ve diğer güvenlik tedbirleri önceden ayarlamıştım. Wifi mac filtresi dahil. Bende nasıl sızdığını ve telefonlardan ekran photoshop görüntülerini nasıl ala biliyor. Vede kameram dahil nasıl izliye biliyor
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.