Mtasploit framework

Narkozer44

Yeni üye
13 Ocak 2018
20
0
Mtasploit Framework, adından da belli olduğu üzere aslında. Mtasploit; içinde çeşitli exploitler barındıran bir "framework" yani "çatı"dır. Mtasploit, Kali Linux' da dahili olarak gelir. Mtasploit Framework'u çalıştırmak için msfconsole komutunu kullanacağız. Kullanımına geçmeden önce biraz yapısına bakalım
nOkLAV.png

mtasploit'te mevcut yayınlanmış güvenlik zafiyetlerine ait exploitler bulunur. Bu exploitler zafiyete göre bizden bazı option'lar ister. Örneğin bir SMTP Enumeration işlemi yaparken mantıklı olarak hedef makinanın IP adresini girmek zorundayız.

msfconsole komutu ile terminal üzerinden mtasploit'i çalıştırdıktan sonra show exploits komutu ile framework içerisindeki tüm exploitleri listelemiş oluruz.
5D4MdL.png

Yukarıdaki resimde show exploits komutunun çıktısını görmektesiniz. Tabi hepsi bu kadar değil.
sığması için pencerenin üst kısmını aldım. Zaten bir önceki resimde 1639 tane exploit olduğunu söylüyordu.
Yukarıdaki resimde 4.exploitin adı android/browser/samsung_knox_smdm_url diye geçiyor. Exploitlerin adı belli bir hiyerarşiye göre yazlılır. Adları aslında bulundukları dizinin kategorilemesini yapmaktadır.
android/browser/samsung_knox_smdm_url Bu exploitin adından, hemen Android işletim sisteminin browser'ına ait bir zafiyet olduğunu anlıyabiliyoruz. Zaten yan tarafında Description bölümünde Samsung Galaxy model Android işletim sistemli cihazlarda browser üzerindenRCE,yani Remote Code Execution(Uzaktan Kod Çalıştırma) zafiyeti yapabileceğimizi yazıyor. Saldıracağımız sistem Android sistemi ise bu exploiti denemeliyiz.
Mtasploit'in kabaca yapısı ve kullanımı bu şekildedir


Alıntıdır.
 
Son düzenleme:

u3-pwn

Yeni üye
14 Haz 2017
25
0
Konu başlığını düzenledim, konunun alıntı olduğunu belirttim. Ayni zamanda görselleri de konuya eklerseniz konu tam olacaktır.
 

Narkozer44

Yeni üye
13 Ocak 2018
20
0
Konu başlığını düzenledim, konunun alıntı olduğunu belirttim. Ayni zamanda görselleri de konuya eklerseniz konu tam olacaktır.

Eski yazdığım bir makale, tabi ki kaynaklardan yardım aldım ama eski yazdıklarımı buldukça buraya attım direkt. Fotoğrafları da ekledim. Sağolun komutanım .)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.