Çözüldü Mustanin cezasi var mi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FameGet

Yeni üye
3 Haz 2017
10
0
Ben muşta aldim. 18 yasindan kucugum. Cezasi var mi?
(Hapis,para,sadece mustayi elimden alirlar vs.)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

MertC92

Katılımcı Üye
19 Mar 2017
483
0
6 aya kadar hapis cezası ve 10.000 TL'ye kadar para cezası.
Ama onun yerine elinde kitap taşıman daha delikanlıca bir davranış olur. :)
 

HocaXD

Uzman üye
18 Mar 2017
1,875
0
Roma
Buna benzer bir konu yine açılmıştı. Neyse cevabı buraya bırakıyorum;

Tatlı çalan çocuğa hapis cezası verilen ülkede burası tecavüzcüleri serbest bırakan ülkede Türkiye. Dostum eğer sağlam bir nüfus gücün varsa adam öldürsen dahi serbest kalırsın, eğer yok ise hakaret içeren sözcükleri dahi kullanırsan kodese düşersin :).
 

Corle0ne

Yaşayan Forum Efsanesi
25 Haz 2016
9,593
502
StPetersburg
Muşta taşımanın cezası vardır, çoğu madde içerisinde cinayet aleti diye geçiyor şans ya cebindeyken bir yerde arama olur başın belaya girer
 

Amis

Katılımcı Üye
22 Ağu 2016
782
0
Elazığ
yani şöyle bişi gittin muştayı aldın eve giderken arasalar yine hakkında işlem başlatabilirler yeni aldım eve gidiyordum filan dinlemezler
 

xenceri

Uzman üye
16 Ağu 2010
1,948
0
İstanbul
Herkes de ne kadar da ilgili ve bilgili bu konuda ya. Ne kadar boş iş varsa onunla uğraşın zaten. Ne yapcan kardeşim sen muştayı hayırdır yani. Orta çağda mı yaşıyorsun. Kafire mi saldıracan onunla. Etrafta eşkiyalar mı var malını mı savunacan. Bir de reşit değilim diyorsun hani 18 yaşını geçmiş olsan ne fark eder ki.
 

magic44

Üye
1 Kas 2012
70
0
Erzincan
150 tL CEZASI VAR VEYA 3 AY HAPİS Muştayı Genelde Bilegine Güvenmeyenler Kullanır

"Muştanın Cezası" Diye Google'da Araştırma yaparsanız bir haberde böyle bir yazı konu almaktadır

Güvenlik güçlerince yapılan üst aramasında üzerinde muşta ele geçirilen öğrenci, "Bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak bulundurma" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı; ilk celsede "Ruhsatsız silah taşımak" suçundan 5 ay hapis ve 400 lira adli para cezasına çarptırıldı.

1 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİYLE DAVA AÇILDI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Kadıköy'de geçen yıl Ekim ayında gerçekleşen olayda, 22 yaşındaki öğrenci Ş.T.O.'nun güvenlik güçlerince yapılan üst aramasında, 'muşta' olarak tabir edilen suç aleti ele geçirildi. 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun'a göre muştayı izinsiz satma, satın alma, taşıma ve bulundurmanın yasak olduğu belirtilen iddianamede, Ş.T.O. hakkında "Bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak bulundurma" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ve adli para cezası istemiyle dava açıldı. Suçlamaya konu muşta ise adli emanete alındı.

VERİLEN 5 AY HAPİS VE 400 LİRA PARA CEZASI ERTELENDİ
Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan tutuksuz sanık Ş.T.O., muştanın kendisine ait olduğunu belirterek, "Hediyelik eşya olarak satın almıştım. Suça konu muştayı savunma veya saldırı amaçlı kullanmamıştım, yasak olduğunu da bilmiyordum" dedi.

Mahkeme, Ş.T.O'nun "Ruhsatsız silah taşıma" suçundan 5 ay hapis ve 400 lira adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti. Sanığın daha önce herhangi bir suçtan mahkum olmadığını belirten ve yeniden suç işlemeyeceğine dair kanaat getiren mahkeme verdiği cezayı erteledi.

//@magic44
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.