Python dan sonra hangi yazılım diline gecmeliyim

anonim321

Katılımcı Üye
12 Ocak 2021
311
33
Arkadaşlar Python u kavradım ve program yazabilmeye başladım sizce sonra ki hedefim c# mi olmalı
 
Son düzenleme:

Ego1st

Uzman üye
15 Mar 2018
1,109
25
Python'da ne seviyedesiniz, örnek projeleri atabilir misiniz?

Sıradaki seçeceğiniz dil ilgi alanınıza göre şekillenmeli. Bir dili seçmek için hangi alana yazılım üretmek istediğiniz belirleyin. Sonra C# Öğrenmek için Desktop App yapmayın, Desktop App yapmak için C# öğrenin.
 

gl0balfox

Üye
9 Tem 2019
228
0
Aynı konuyu açmıştım. Buyrun https://www.turkhackteam.org/tht-yardim-merkezi/1965792-hangi-yazilim-dilini-ogrenmeliyim.html

Fakat yazılım dilini ne kadar bildiğiniz önemli. "Program yazabiliyorum." yeni bir yazılım diline geçmek için geçerli bir sebep değil. Örneğin;

Python'u orta seviye biliyor musunuz,
Python'da tanımlı tüm veri tiplerini etkin kullanabiliyor musunuz,
Yazdığınız her programda zorlanmadan nesne tabanlı programlamayı kullanıyor musunuz,
Python'un önemli kütüphanelerine hakim misiniz, bu kütüphaneler ile ne geliştirdiniz, PyQT ile GUI geliştirmek, Flask ile back-end geliştirmek, OpenCV ile görüntü işlemek , Keras-Pandas-Tensorflow ile veri işlemek gibi Python'un kalifiye öğrenim gerektiren alanlarından en az birinde uygulama geliştirdiniz mi,
Python ile temiz kod yazabiliyor musunuz gibi kıstaslar var yeni bir yazılım diline geçmek için.

Hesap makinesinden hallice programlar yazıp "Ben her şeyi yapıyorum, yeni dile geçeyim." diyorsanız öncelikle ufkunuzu geliştirmeniz gerekir. Python Community'sine aşina olun. Yoksa iddia ediyorum ki forumun çoğu birkaç fonksiyon tanımlayıp bir input iki if-else ile üniversitelerdeki basit Python giriş ödevlerini yapabilir. Ha, böyle yukarıda verdiğim koşulları sağladığınızı düşünüyorsanız, yukarıda linki attım. İyi forumlar.
 

AXPA

Kıdemli Üye
13 Ocak 2018
2,340
152
New World
Merhaba,

Python ileri seviye kullanımını öğrendiğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Şimdi öğrendiğiniz tüm bilgileri derinleştirmenizin zamanı gelmiş demektir. Bu nedenle artık Python'da kütüphane kullanım alanlarını incelemeniz ve uygular seviyeye ulaşmanız gerekir.

Bilginize,
 

Babo1945

Üye
8 Tem 2020
165
44
Dardayım
Eğer oyun vs. yapmak istiyorsan C# gayet güzel bir dil
Eğer web tasarım yapmak istiyorsan htm, css, js öğren
Eğer çok başka bir şey yapmak istiyorsan başka bir şey öğren seçim sana kalmış reis :drunk

Kolay gele :))
 

x4807

Katılımcı Üye
10 Ağu 2019
985
17
python, c++,#, js diye ilerletin


Cümlesine aldırış etme çünkü bu diller farklı alanlarda farklı emeller için kullanılan diller. Sanırım yazan arkadaşın yazılım alanında pek bilgisi yok. Önce yapman gereken en doğru şey oturup python'u cidden öğrendim mi diye sorgulamak olacaktır. Tam öğrenmediysen ancak yeni bir dile geçmek istiyorsan da senin kararın ama yazılımda dilden dile atlamak pek uygun bir durum değil. İkincil durum ise ilgilendiğin alan üzerinde popüler, yaygın olarak kullanılan dili seçmek olacaktır. Buna örnek olarak backend web programlama için php, python vb.
 

Profesör

Kadim Üye
10 Nis 2020
5,088
1,608
-Türkistan-
Merhaba değerli üye,


Suan siz Python u ne kadar iyi biliyorsunuz? Gerçekten tamamen yalayıp yuttugunuzu dusunuyor iseniz size önerim c# ogrenmenizdir.Ama Python u şuan eksik bilgier ile tamamladım diyor iseniz emin olun unutulur.Çünkü anahtar kilit uyumu yakalayamazsin
 

llslowll

Katılımcı Üye
13 Ocak 2021
363
4
Üst Düzey
Kardeşim bende bir zamanlar senin gibi düşünüyordum python kavradığımı sanıyordum üst düzey programlar yazmama rağmen pythonu kavradım demiyorum .
Büyük ihtimal 1Yıl daha python üzerinde durup c# geçecem hemen bırakma derim...
 

OBSES1F

Yeni üye
13 Nis 2020
16
0
Dostum ilgi alanın ne kendimden örnek vermek gerekise Data Science ile ilgileniyorum python ve sql üzerine yoğunlaşıyorum . İlgi alanını belirle verilen cevaplarda gördüğüm kadarıyla Powerpuff Girls'de ki gibi azıcık ondan azıcık bundan ortaya karışık yazmış herkez pythondan sonra c# öğrenince amacın ne olucak ya da html css js öğrenince ne olucak . Django web için yetiyor gayet iyi . Desktop app yapıcaksan zaten en başta yanlış dili seçmişsin onun için daha iyi dil c# . Asıl soru sen ne yapmak istiyorsun ama sorduğun soruya bakılırsa pythonu da bilmiyorsun oob 2 proje yaptım diye python biliyorum dersen büyük sıkıntı orda başlar.
 

S1NYOR

Uzman üye
22 Haz 2015
1,826
20
Baltimore
Merhaba, bence php, ruby, javascript ve c# gibi sırayla gidebilirsin. Bu sana göre değişir.

Çok saçma bir cevap bunların hangisinin pythonla bir noktada kesiştiğini söylermisin. Laf olsun torba dolsun diye cevap yazıyorsunuz.

Python tek başına bile yeterince güçlü bir dil tamamen öğrenmene imkan yok. Pythondan devam et illa ekstra bir dil istiyorum dersen sql veya c++ tavsiye ederim . Sql ile pythonu veri biliminde kullanirsin. C++ ile dll yazip python ile gelistirdigin tool'a entegre edebilirsin.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.