Şirketlerde (veyahut çoklu kullanılan internetlerde) Güvenlik

MuAlDo

Katılımcı Üye
1 Ocak 2012
475
0
Selamun aleyküm arkadaşlar.Baştan söylemek gerekirse PoisonScorpion abime özendim , ara ara bilgilendirici makale türü yazılar paylaşacağım.Alıntı yapacağım ama Bilirsiniz ne kadar uzun uzun uzadıya yazdıklarını.. Ben hepsinden azar azar özet geçiceğim ..


MuAlDo;


Bilgisayar Güvenliği Nedir ?

Bilgisayar güvenliği, bilgisayarınızın yada sunucularınızın yetkisiz kişiler tarafından kullanılmasını engellemek ve yetkisiz erişimi gerçekleştirenleri tespit etmek için gerçekleştirilen işlemler bütünüdür.

Bilgisayarınızda çok değerli bilgiler olmasa bile,(ki sanmıyorum , bütün ailemizin bi program arşivi vardır.) e-maillerinizin başkaları tarafından okunması olasılığı veya bilgisayarınızın başka bilgisayarlara saldırılması amacı ile kullanılabilmesi gibi durumlar sebebi ile bilgisayar güvenliğiniz konusunda endişe etmelisiniz.


Bilgisayarımı Kimler Ele Geçirmek İsteyebilir?

Bilgisayarları ele geçirmek isteyenlere pek çok isim verilmektedir. Önemli olan bu kişilerin nasıl çağırıldıkları değil bilgisayarlarınızı ele geçirmek istemeleridir. Bu sebeple kendilerine her ne isim takarlarsa taksınlar, biz bu döküman içinde bu kişileri saldırgan olarak nitelendireceğiz.

Bir saldırganın bilgisayarınızı ele geçirmek istemesinin en başlıca nedenlerinden biri, başka sistemlere saldırmak için sizin bilgisayarınızı kullanmaktır. Bilgisayarınızda her türlü kontrolü ele geçirdikten sonra, sisteminizi kendi istekleri doğrultusunda yönetebilirler. Saldırgan, bu sayede kendi gerçek lokasyonunu da saklayarak, saldırının hiç alakasız olmanıza rağmen sizin tarafınızdan yapıldığının sanılmasına neden olabilirler.

Bununla birlikte bilgisayarınıza sadece zarar vermek amacı ile saldırı girişiminde de bulunulabilir.


Bilgisayarımı Ele Geçirmeleri Ne Kadar Kolay ?

Günümüzdeki bilgisayar yazılımı sektöründeki rekabet ve bir adım öne geçme çabası, üretilen yazılımların yeterince test edilmeden piyasaya sunulmasına yol açmaktadır. Bu da hatalı kodlamadan kaynaklanan pek çok problemi beraberinde getirmektedir. Buna bilgisayar kullanıcılarının yetersiz bilgileride eklenince sisteminizin ele geçirilmesi maalesef çok da zor olmamaktadır. Her gün çeşitli yazılımlara ait onlarca güvenlik açığı bulunduğu duyurulmaktadır. Üretici firma bu açıkları kapatmak için gerekli yama(patch) yazılımlarını hemen duyursa da tüm kullanıcıların yeni güncellemeden haberdar olması mümkün olmamaktadır.Bu Yüzden bilgisayarınızı her açtığınızda güncelleştirmeleri yükleyiniz/kontrol ediniz.Eğer şansınız varsa kendini otomatik güncelleştirebiren Av'lar kullanınız.

Protokol Nedir?

Protokol bilgisayarların birbirleri arasında iletişim kurmasına olanak tanıyan iyi tanımlanmış kurallardır. Başka bir deyişle protokol bilgisayarların birbirleri ile konuşmak için kullandığı dildir.

Internet üzerinde yapılan her türlü haberleşme, daha önceden belirlenmiş standartlara göre gerçekleşmektedir. Bu standartlara protokol adı verilmektedir. Internet’in işlemesi bu protokoller sayesinde olmaktadır.


IP Adresi Nedir?

IP(Internet Protocol) Internet üzerinde yer alan her bilgisayara verilen ve bir başka benzeri olmayan numaralardır. Bu numaralar sayesinde bilgisayarlar birbirleri ile haberleşebilmektedir. Ip numarasını telefon numarası gibi düşünebilirsiniz. Telefon ile görüşme yapmak istediğiniz zaman karşı tarafın telefon numarasını bilmeniz gerekmektedir. Bilgisayarlarda ise ip numarası aynı işi görmektediri.

Statik ve Dinamik IP Adresi Nedir ?

IP adresi bir kullanıcıya sürekli kullanması için atanıyorsa veya kullanıcı her bağlantısında aynı IP adresini alıyorsa bu tip IP adresileri statik IP adresleri olarak tanımlanmaktadır. Servis sağlayıcıları kısıtlı IP bloklarına sahip oldukları için her kullanıcıya sürekli aynı IP adresini ayırmaları çoğu zaman mümkün olmamaktadır. Bu sebeple kullanıcılara her bağlantılarında o anda kullanılmayan bir IP adresi verilerek ellerindeki kısıtlı IP bloklarını en etkin biçimde kullanmaya çalışmaktadır. Yine bu sebepten dolayı statik IP adresi verilmesi çoğu servis sağlayıcı tarafından ekstra bir ücret karşılığında gerçekleştirilmektedir.

NAT (Network Address Translation) Nedir?


NAT adres çevirimi anlamına gelmektedir. Birden fazla IP adresinin, bir IP adresi arkasına saklanarak tüm makinelerin internet’e çıkarılması için kullanılılan mekanizmaya verilen isimdir. Bu sayede sahip olduğunuz tek bir IP adresi ile yerel alanınızdaki çok sayıdaki bilgisayarı internete çıkarabilirsin
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.