Sms doğrulama Saldırılarından Nasıl Kurtulurum?

Scorpionyk

Yeni üye
5 Haz 2019
3
1
1 ay önce Anneme yeni telefon almıştık.
(Belki bunla alakalıdır diye yazmak istedim Telefon sıfır imei kontrolü yaptık kaçak değil normal reeder bayisinden aldık.)

Yeni telefonda 1 hafta sonra falan (Reeder marka telefon) numarasının üstüne bir Telegram hesabı açıldığının bildirimi geldi. Açılan hesabın profil resminde dolandırıcı kadın profili vardı.

Bu olaydan sonra birkaç günde bir Tosla, Papara, Yalla gibi uygulamalardan doğrulama kodları gelmeye başladı.
SMS bomber gibi bir anda bir sürü gelmiyordu aralı aralı geliyorlardı bazen günde 2-3 defa bazen 2-3 günde 1.

Müşteri hizmetleri olan yerleri aradığımızda hesapların açılmadığını kodu göndermezsek açılmayacağını söylediler. Ama Telegram hesabını açabilmişlerdi.

Bu böyle devam edince artık içimize sinmedi ve numarasını değiştirdik. Ama bugün numarasını değiştireli birkaç gün oldu ve yeni telefon numarasına da Nays doğrulama kodu ve Hepsiburada'dan numara değişikliği diye yine onay doğrulama kodu geldi.

İşin garip tarafı tüm bunlar annem telefonunu değiştirmeden önce asla yoktu yeni telefonu da Reeder'ın kendi bayisinden aldık sıfır telefon, IMEI kontrolü vs yaptık telefon kaçak değil. Kaspersky virüs taraması yaptık bir şey bulamadı. Telefondan şüphe etmeli miyiz bilmiyorum telefonun yeni olması ve bu durumların gelişmesi aslında bir tesadüfte olabilir, başka bir şey var gibi bu işte, yardımcı olabilecek biri var mı?

Özet:
Numaramızı değiştiğimiz halde daha 2-3 gün geçmeden nasıl olur da yeni numarayı bulup, bu SMS doğrulama saldırıları devam edebiliyor?
Ve ne yapabiliriz yardımcı olursanız sevinirim.
 

Terapist1

Üye
7 Kas 2023
144
74
Tamam. Akşama yaparım ama telefon numarası üzerinden baglantı var. Nasıl yapılıyor bilmiyorum. Gmail cihaz baglantısını buldum ve kapattım. Sagolun. Akşama format atarım. Uçak modu ile korunuyordum .
Aslında bu konuya da giriş yapacağım yakın zamanda şuan araştırmalarım aşamasında eğer giriş yaparsam bu konuya konumun linkini yollarım fakat şuanlık en iyi çözüm telefonu sıfırlamaktır
 

yoneall

Yeni üye
25 Tem 2021
20
3
39
3. part yazılımlar ile ya da izin verdiğimiz yazılımlar ile.
3.part nasıl engellenir.

Selamlar
"Telefonuna Rat kurmuş olabilirler yakın zamanda bu arkadaşlardan anlamsız bir fotoğraf yada bir uygulama alıp yükledin mi? eğer sorunun cevabı evet ise telefonuna format atarsan saldırgan kişiler seni dinleyemeyecektir"
İyi forumlar dilerim
Merhaba telefona 4-5 kez format attım. Ama fayda etmiyor. Telefon numarası üzerinden bağlantı kuruyorlar. Telefon numarasından baglantıyı nasıl koparabilirim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.