Toplum Baskısı & Toplum Psikolojisi

YamanEfkar

Üye
20 May 2018
174
29
Tartarus
Bu günkü konumuzda sizlere Toplum Psikolojisinden ve Toplum Baskısından bahsedeceğim.Hemen Konumuzdaki başlıklara bakalım...

1.Peki nedir bu Toplum Psikolojisi?
2.Toplum baskısı nedir?
3.Toplum baskısını kim belirler?
4.Nasıl Empati yapılır?
5.Nasıl bir duruşumuz olmalı ?


1.Peki nedir bu Toplum Psikolojisi?
Bu psikolojiyi benimseyen insanlar genelde onlara göre hareket eder acaba toplum ne der düşüncesindedir her zaman. Hiç bir zaman kendi kararlarını özgürce veremezler.Bu kişiler toplumla beraber hareket eder.Örnek vermem gerekirse, ıphone marka telefonlar veya bmw , mercedes gibi ünlü firmaların ürünlerinin hep kaliteli olduğuna, yüksek miktarda para verildiği için bu tür markaların genellikle bütçesi içi olan insanların seçtiği için hep iyi markalar olarak gözümüze gelmiştir.Toplum baskısının şahsen bana göre sosyal mühendislikte büyük bir rolü vardır.Bunu size kanıtlıyacağım.Diğer konumuza geçelim.

2.Toplum baskısı nedir?
Toplum baskısı adı üstünde çevremizin bize belirlediği toplumun kendince belirlediği bir baskıdır.Emin olun ki toplumun çoğuda bu belirlenen kuralların kimin tarafından ve neden uygulandığını bilmez.Buna bir örnek vermem gerekirse, biri kötü olma ihtimali olan bir şey dedi, mesela ahmet bu gün inşallah ölür.Karşınızdaki kişi neden yaptığını bilmeden kulak memesini tutup ağzıyla ses çıkarıp tahtaya vurur ve Allah Korusun ağzından yel alsın der.Bu bir örnekti.Veya sağ elinin avucunun kaşınması para geliceği anlamına sol elinin kaşınması para gidiceği anlamına geldiği gibi.Hemen diğer konumuza geçelim.

3.Toplum baskısını kim belirler?
Toplum baskısını önceden bilgili denen yaşlı az ve öz konuşan kişiler belirmiş.Daha doğrusu kim tarafından belirlendiği bilinmesede tahminimce bu kişi kişiler belirler.Şimdi ise toplum baskısını Sosyal Medya Fenomenleri belirliyor.Buna örnek vermem gerekirse, önceden pek tanınmayan EZHEL şuan çok dinleniyor.Yani şuan kullandığımız sosyal medya da toplum baskısında etkin bir rol oynamakta.Toplumda baskısının devam bir kaç diğer şeyde hala cumaya gitmiyen dinsiz, oruç tutmayan dinsiz gibi görünüyor.Bu gibi daha çok örnek verebilirdim fakat ben size bu konuları kısa ve net bir şekilde anlatıcağım.Diğer Konumuza geçelim.

4.Nasıl Empati yapılır?
Eğerki sosyal mühendislik uygulamak istediğiniz kurban , Toplum Baskısı ve Toplum Psikolojisine mağdur kalmış ise, kişiyle empati kurun.Onu anlıyormuş gibi davranın.Kişinin yanında olduğunuzu ona hissetirin.Kişiye destek verin.Kişi sizi kendine yakın hisseder.Ve en savunmasız anında Hacked.

5.Nasıl bir duruşumuz olmalı ?
Ve geldik son sorumuza.Bizim duruşumuz nasıl olmalı? Kurbana kendinizide mağdur gibi hissetirin.Kişiye onun hissetiklerini hissetiğinizi ona direk söylüyerek değilde kişinin yaşadıklarına benzer anılarınızı anlatarak hissetirin.Size kendini yakın hissetsin.Sonra en savunmasız anını yakalayın.Sonrası malum.Hacked.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.