Valve'nin Tarihi

kurtdereli

Uzman üye
19 Tem 2020
1,086
243
-Türkistan-
Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Valve efsanesinin Tarihi'ni inceleyeceğiz hız kesmeden başlıyalım..

Valve'nin Tarihi


Gabe Newell tarafından 1996 yılında kuruluyor.1996 yılından önce Newell Microsoft'ta çalışıyordu Microsoft'un Oyun bölümünde çalışıyordu sürekli Newell gaza getiriyorlardı ve sürekli sen çok başarılısın kendi şirketini kurmalısın diyorlardı ve Make Harrington arkadaşı ile birlikte Valve adlı şirketini 1996 yılında kuruyorlar ama firmanın büyümesi içinde elbette ki iyi bir oyuna ihtiyaç vardı ve Half-Life adlı oyunun üzerinde çalışıyorlardı VALVE kendi stüdyolarını kurduktan sonra arkadaşı Harrington ile bu işe girişti ve 1998 yılında tüm zamanların en iyi ses getiren oyunlarından birisi Half-Life'i piyasaya sürdüler.



Şuanki günümüzdeki FPP oyunların neredeyse hepsi Half-Life'dan esinlenmiştir 1998 yılındaki başarısı daha çok oyun üretti daha çok başarı yakalamaya çalıştı ve başardı Counter Strike çıktı.(R)Valve çok iyi bir çıkış yaptı ve Counter Strike için yeni versiyonlar çıkarttılar ama 2004 yılına gelindiğinde ise çok büyük bir devrim oluyor Half-Life 2 piyasaya sürülüyor ve Half-Life 2 görenleri izleyenleri şaşkına çevirdi firma çok güzel oyunlar çok güzel patchler yapıyorlardı.



Valve o kadar büyüdü ki 2006 yılında Valve gençliğin fedaisi haline geldi 2012 yılında Portal çıktı CS:GO çıktı ama ne olduysa işler biraz bozuşmaya başladı Valve için 2013 yılından itibaren Valve firması oyun firması olmaktan yavaş yavaş çıkmaya başladı oyunu satan firma haline geliyor yani Valve firması artık kendi oyunlarını satan bir firma değilde başkalarının oyunlarını satan bir firma haline geliyor Steam OS diye bir işletim sistemi çıkartmaya başladılar artık kimsenin Windows'a ihtiyacı yok artık tüm oyuncular Steam OS'da toplanacak dediler.



Valve firması batışa geçti ve şuanda hiç isimini duyuramıyor yok denilecek kadar az oyun oynarım ama en sevdiğim oyundur gerçekten Half-Life'dır.

Evet arkadaşlar bugün sizlerle Valve'nin Tarihine göz attık diğer konumda görüşmek üzere sağlıcakla kalın..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.