VirtualBox'a nasıl KaliLinux kurulur?

0Z_#0

Yeni üye
11 Şub 2022
7
2
VirtualBox'a nasıl KaliLinux kurulur? bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Herkese merhabalar ben Z_#.

Bu yazımızda sizlere Sanal Makina nasıl kurulur onu öğreteceğim.

Sizlere kolaylık olması için virtualbox sanal makina ve virtualbox için gerekli kali linkini bırakacağım aşağıdan bulabilirsiniz.



Virtualbox Windows İşletim Sistemi Link:https://download.virtualbox.org/virtualbox/7.0.12/VirtualBox-7.0.12-159484-Win.exe

Virtualbox For macOS İşletim Sistemi Link: https://download.virtualbox.org/virtualbox/7.0.12/VirtualBox-7.0.12-159484-OSX.dmg

Kali Linux Link: https://cdimage.kali.org/kali-2023.4/kali-linux-2023.4-virtualbox-amd64.7z

Bu linkleri indirdikten sonra kurulumları hızlıca yapabilmeniz için sizi youtube kanalımdaki hızlı basit videoma yönlendireceğim.

Sanal Makinaya Kali Kurulum Videosu:

Bu işlemi de tamamladıktan sonra başlat butonuna basarak sanal makinanızı başlatabilisiniz.


Artık hazırsınız. Kali linux'a giriş yapmak için;
Kullanıcı adı : kali
Şifre : kali
şeklinde yazmanız yeterlidir.


Giriş yaptıktan sonra menüden bir terminal açın ve şu kodu yapışıtırıp enter'a basın.
kod: setxkbmap tr


Bu kod klavyenizi kali içerisinde türkçe yapacaktır.

Artık hazırsınız kaliyi biraz karıştırmanızı ve toolara göz atmanızı tavsiye ediyorum.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.