Wordpress Kurulumu

By_AreS

Uzman üye
16 Ara 2012
1,381
1
Selamun Aleyküm THT Ailesi;

Bu Konuda yeni başlayanlar için kendi domainimiz üzerine Wordpress kurmayı göstereceğiz. Öncelikle
Wordpress'imizi kurmadan önce kurulumda gerekecek olan bir Database(veritabanı) oluşturalım.
İlk olarak hostingimizin kontrol paneline giriş yapıyoruz, ardından ana menüden My SQL Databases seçeneğini tıklıyoruz (Bu değişebilir ben Cpanel için olarak anlatıyorum, örneğin Plesk'te Databases olarak geçebilir.)

ScreenShot009.jpg


ScreenShot001_3.jpg


Daha sonra Create New Database bölümündeki New Database kısmına veritabanımızın adını yazıyoruz ve ardından Create Database diyoruz.

ScreenShot003_1.jpg


Ve veritabanımız oluşturuldu

ScreenShot004.jpg


Şimdide sıra veritabanımızın bilgilerini girmeye;

ScreenShot005.jpg


Buradaki işlem zaten resimde de görüldüğü gibi gayet basit, username bölümüne veritabanına giriş için kullanacağınız kullanıcı adı, password bölümüne ise veritabanına erişim için gerekecek şifremizi yazıyoruz.

Database bilgilerimizi oluşturduk, şimdi oluşturduğumuz kullanıcı adını bu veritabanıyla eşitlemeye geldi, yani bu veritabanı ismini sadece bu veritabanı için kullanılır duruma getireceğiz.

ScreenShot006_1.jpg


Veritabanımız da oluştuğuna göre artık sıra geldi Wordpress'in kurulumuna;

Öncelikle WordPress Türkiye adresinden Wordpress'İn son sürümünü indiriyoruz. Sonrasında Wordpress klasörü içindeki dosyaları blogumuzu hangi dizine yüklemek istiyorsak o dizine yüklüyoruz, ben /root'a yüklüyorum, örneğin www.isminiz.com/blog şeklinde kurmak istiyorsanız host'unuzun içinde de bir /blog klasörü oluşturup dosyaları o klasörün içine yüklemeniz gerekiyor.

ScreenShot011.jpg


Yükledikten sonra direk sitemize normal şekilde giriş yapıyoruz ve karşımıza yükleme ekranı çıkıyor. Eğer bu ekran yerine wp-config.php dosyası oluşturulmamış gibi bir hata ekranı karşınıza çıkarsa host'umuza yüklediğimiz Wordpress klasörünün içindeki wp-config-sample.php dosyasını not defteri ya da herhangi bir yazma editörü ile açarak dersimizin başında oluşturduğumuz Veritabanı bilgilerimizi kendimiz belirtilen kısımlara yazacağız, bu işlem de kolay, çünkü wp-config.php dosyasının içinde neyi nereye yazacağınız belirtilmiş zaten.

ScreenShot012.jpg


Bu dosyada gerekli işlemleri yaptıktan sonra bu dosyayı wp-config.php adıyla kaydediyoruz ve host'umuza yüklüyoruz.

Sitemize giriş yaptıktan karşımıza gelen ekranda blog'umuzda kullacağımız başlığı Blog Başlığı kısmına yazıyoruz, ikinci kısmada E-posta adresimizi yazıyoruz, E-posta adresimizi tam ve doğru bir şekilde yazmalıyız, çünkü kurulum işlemi tamamlandıktan sonra sistem E-posta adresinize blog'unuzun yönetim paneline giriş yapabilmeniz için gerekli kullanıcı adınızı ve şifrenizi ayrıca gönderecektir.

wp.jpg


Daha sonra Wordpress'i Kur seçeneğine tıklıyoruz ve karşımıza bu ekran çıkıyor.

wp_2.jpg


Bundan sonra da Giriş seçeneğine tıklıyoruz ve karşımıza yönetici paneline giriş yaparken her zaman karşımıza çıkacak olan bu ekran çıkıyor.

wp_3.jpg


Kurulumdan sonra bize verilen kullanıcı adı ve parolamızı bu kısımlara yazıyoruz ve Giriş seçeneğine tıklıyoruz ve yönetici paneline giriş yapıyoruz.

Böylece Wordpress ile oluşturulmuş blog'umuza ilk adımımızı atıyoruz. Bu ilk adım elbette, sonraki adımda sizler yönetim panelindeki menüleri kullanarak blogunuzun görünümünü değiştirebilir, yeni haberler ve yazılar ekleyebilir, kategoriler ilave edebilir, gelen yorumları onaylayabilir, alt sayfalar oluşturabilir, sayfa ve site tercihlerinizi isteğinize göre belirleyebilirsiniz.

Faydalı olması dileğimle.​
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.