Yandex'te Şok Yaşandı

BörüHan

Uzman üye
13 Ocak 2018
1,176
277
Ötüken🇹🇷
Yandex’e şok: Çalışanı epostaları satarken yakalandı

Yandex teknik destek yöneticilerinden bir kişi erişim iznini üçüncü taraf kişilere satarken yakalandı.



Rusya'da faaliyet gösteren şirket arama motorları sırasında yüksek sıralarda yer alıyor.Bünyesinde YandexMail, yandex arama motoru, yandex bulut hizmetleri gibi platformlar barındırıyor.Yandex'ten gelen haberler hiç açıcı değil maalesef.

Teknik destek sağlayan üst düzey yöneticilerden birisi kişisel çıkar için eposta kutularına erişim iznini üçüncü taraf kişilere satarken yakalandı.Bu olaydan sonra yaklaşık 4887 mail hesabının ele geçirildiği bilgiler arasında.

Yandex'in siber güvenlik
ekiplerinin kontroller esnasında farkına varıldı ve bunun üzerine üst düzey yönetici görevden alındı.



Üst seviye yöneticilerden birinin bunu yapması hiç güvende olmadığımız anlamına geliyor.

Bu olay üzerine yandex erişim izninden etkilenen kullanıcılara uyarı göndererek şifrelerini değiştirmelerini istedi.Bunun haricinde kredi kartı bilgisi vb kimsenin eline geçmediği açıklamasını yaptı.

 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.