MİT kriptoloji soruları cevapları

SP

Deneyimli Moderatör
29 Eki 2018
2,731
605
niseauh.jpg


MİT tarafından örnek 5 tane kriptoloji sorusu yayınlandı.

Birinci soruda, 10 kere 'Caesar' yöntemi ile şifrelenmiş. Çözüldüğünde ise "VATAN İÇİN HER AN HER YERDE" çıkmakta.

İkinci soruda B şıkkı da E şıkkı da "MERHABA" çıkmakta. Ama 3 kaydırma olacağı için cevap E.

Üçüncü sorunun cevabı "VATANICINHERANHERYERDE"

Dördüncü sorunun cevabı "MİT VATAN İÇİN HER AN HER YERDE"

Beşinci sorunun cevabı ise "Milli mücadele ruhu ilelebet yaşayacaktır"

pDHFoUY.png


Sadece beşinciyi bulamadım ama onu da bir tane ipucu ile bulduğumu düşünüyorum. Ama bana daha uzun bir cevap gibi geliyor. Ayrıca Atatürk'ün böyle bir sözünün olduğunu da duymamıştım. Yanlışta olabilir. İşte ipucu:

İlk sorunun cevabını bulduğumda MİT'in sitesine girdim ve ana sayfa beni o cümle ile karşıladı. Sağa kaydırdığımda ise beşinci sorunun cevabının o olabileceğini düşündüm.

pDHFoUY.png


Sizler buldunuz mu veya bu soruları gördünüz mü? Sizce kolay mı yoksa zor mu? Ben hepsini kendim buldum. Soruyu yeni görenler için cevabı tırnak içlerinde gizledim. Görmek isteyen üstlerine tıklasın.
 
Son düzenleme:

CH

Haftanın Asistanı
28 Ocak 2019
1,785
831
THT
❝Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.❞


Elinize sağlık.
 
  • Beğen
Tepkiler: SP
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.