Exodus Crypto Wallet - Kripto Cüzdan

CH

Asistan Moderatör
28 Ocak 2019
1,760
819
Siber
Selamlar TurkHackTeam,
Bu konumuzda üyelik sistemi olmadan, kolay ve rahatça nasıl kripto para gönderip alabileceğinizi göstermeye çalışacağım.

EXODUS
Exodus YALNIZCA bir yazılım platformudur ve herhangi bir blok zinciri varlığı, dijital para birimi, kripto para birimi veya ilgili fonlar üzerinde herhangi bir bağımsız inceleme veya kapsamlı bir inceleme yapmaz. Yatırımlarınızı değerlendirmekten, blok zinciri varlıklarını kendi başınıza takas edip etmeyeceğinizi belirlemekten ve uygulama içi takas özelliği ile blok zinciri varlıklarını takas edip etmeme konusundaki tüm kararlarınızdan tamamen ve yalnızca siz sorumlusunuz. Çoğu durumda, araştırmanıza dayanarak takas ettiğiniz blok zinciri varlıklarının değeri artmayabilir ve değeri düşebilir. Benzer şekilde, araştırmanıza dayanarak takas ettiğiniz blok zinciri varlıkları, takasınızdan sonra değer kazanabilir.Geçmiş performans, gelecekteki sonuçların göstergesi değildir. Blockchain varlıklarına yapılan herhangi bir yatırım, yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybetme riskini içerir. Takas ettiğiniz blok zinciri varlıklarının değeri, piyasa ve diğer yatırım risklerine tabidir.Exodus kullanıcıları kendi kurtarma ifadelerini saklamaktan sorumludur. Kurtarma ifadesi kaybolursa, kullanıcı özel anahtarlarını alamayabilir.

NOT: Exodus'u desktop ve mobile üzerinde kullanabilirsiniz.

Exodus'u masaüstüne kurmak için öncelikle resmi siteye giriş yapıyoruz. Mobilden indirecek olanlar AppStore&PlayStore'dan indirebilirler.
Siteye Gitmek İçin Tıkla!

tsv744e.png


>>> Sağ üstte bulunan Download butonuna tıklıyoruz.

id5bdz0.png


>>> Açılan sayfada alta kaydırıp
Download Exodus butonuna tıklayıp, hangi işletim sistemi için indireceğimizi seçiyoruz. Dosya indikten sonra kurulumu yapıp içeri geçiyoruz.

ff9tv97.png


>>> Exodus bizi
Portfolio sekmesi ile beraber canlı ve şık temasıyla karşılıyor. Alt sekmelerde kripto paralar hakkında analizler yapabilirsiniz.

d78f3ea.png


>>> Kripto
gönderim/alım işlemleri için üst dizinde bulunan 2. butona Wallet tıklıyoruz.

smcoq4k.png


Bu sekmede cüzdanımıza ait değerleri görebilir, karşı tarafa gönderim ve karşı taraftan alım yapabiliriz.

Send butonu ile karşı tarafa kripto/para gönderiyoruz, Receive butonu ile karşı taraftan kripto/para alıyoruz.

>>> Dilerseniz Send butonuna tıklayalım.

gfxan9s.png


Açılan ekranda bize, hangi adrese kripto göndereceğimizi soruyor.
Buraya, karşı tarafın kripto adresini girip kolayca anlık gönderim yapabilirsiniz. Dilerseniz kripto yerine para da gönderebilirsiniz.

Yazılımı kurduğunuzda para birimi USDT olarak gelecektir. Bu ayarı TRY olarak ya da başka bir para birimi ile ayarlar kısmından değiştirebilirsiniz.

>>> Geri çıkıp, Receive butonuna tıklayalım.

j57zzj8.png


Receive butonu ile cüzdan adresini öğrenebilir, karşı taraftan kripto/para alabilirsiniz. Size kripto/para gönderecek kişiye cüzdan adresini iletmeniz yeterli olacak, yatırımlar cüzdanınızda tanımlanacaktır.

>>> Sekmelerden çıkış yapıp
ayarlar kısmına göz atalım.
(Sağ üst ayar simgesinden giriş yapabilirsiniz)

2bwgoj1.png

fk0eddb.png


Personalize sekmesine gelip, Exodus içi ayarlarınızı kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buradan; Para Birimi ve diğer modlar ile beraber görüntü ayarlarını da değiştirebilir, duvar kağıtları ekleyebilirsiniz.

kgyp5be.png



Exodus fazla tanınmış olmamasına rağmen kullanıcı kitlesi azımsanacak seviye değil. Özellikle gizliliğe verilen önem, Exodus'u bir adım öne çıkaran en büyük etkenlerden biri. Kolay ve rahat kullanımı, iç özellikleri ve hızlı olması kullanıcıları kendine hızlıca çekmesinin en önemli faktörlerinden. Yazılım içerisinde birçok sekme ve alan bulunduğundan her kısma ayrı ayrı değinip sizleri sıkmak istemedim, nasıl olsa hoşunuza giderse indirip rahatlıkla inceleyebilirsiniz. Aklınıza takılan kısım olursa yorumlayabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapacağım.

Herkese kolaylıklar, iyi çalışmalar dilerim..

crxc81q.png
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.