1 Aylık maaşımı kaptırdım tc sini biliyorum ne yapabilirim

baryon

Uzman üye
7 Eyl 2008
1,685
0
Arkadaşlar 1 ay boyunca it gibi çalışıp kazandığım maaşımı interneten tanıştığım hiç yüz yüze görüşmedimiz ama samimi olduğum bir çocuğa bir gazla verdim. Geri ödiycem dedi parayı yolladıktan sonra banka bloke koydu hesaplarıma dedi şimdi ben bu şerefsizin tc kimlik numarasını doğum tarihini ve cep numarasını biliyorum cebini dünden beri full kapalı tutuyor ne yapabilirim ?

Şimdi yasal yoldan hakkını ara diye bilirsiniz ancak hem birşey çıkmaz hemde özel konular var lütfen bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.
 

Kostov

Katılımcı Üye
3 Ocak 2016
576
0
Öncelikle sosyal medya yazışmalarınızla,tc yi savcılık suç duyurusu için başvurun.
Bundan bişey çıkmaz demeyin kesinlikle yasal bir suçtur,dolandırıcïlığa girer...
 

bekodark123

Uzman üye
31 Ocak 2012
1,402
0
Öncelikle sosyal medya yazışmalarınızla,tc yi savcılık suç duyurusu için başvurun.
Bundan bişey çıkmaz demeyin kesinlikle yasal bir suçtur,dolandırıcïlığa girer...

Evet fakat arkadaş gidemem özel şeyler var diyor.
Bu yüzden bizimde diyebileceğimiz birşey kalmıyor.
Geçmiş olsun fakat dolandırıldığınla kaldın malesef.
Tek çare mahkeme.
 

hecate

Üye
12 Şub 2016
66
0
Eğer tam 100% anlattığın gibi ise,savcılık bir şey yapmaz.Aranızda sözlü bir anlaşma var,senden borç istemiş,borcu ödeyeceğini bildirmiş,şu anda ödeyemiyormuş.Bir ödeme süresi belirlememişsiniz.Yalan yok,dolandırıcılık yok,savcı napsın?
Savcıya şikayet edersin,belki savcı kaale alır,belki adamı bulurlar,adam savcının karşısına çıkar "ben ödeyeceğim sözüm söz" der çıkar gider.Aranızda yasal bir anlaşma yok,borç istemiş almış.

Boşuna uğraşma savcı mavcı,ya bize gerçekten ne olduğunu anlat ya da soğuk suyunu iç geç.
 

mehmetx93

Uzman üye
2 Eyl 2010
1,395
1
Arkadaşlar belirtmiş ama gerçekten de yapabileceğin hiç bi şey yok :) kız falandıda bi gazla verdin heralde :) Mahkemeye gidemiyorsan yapabileceğin bi şey yok. Belki faceden falan adresini bulup gidip görüp ver paramı diyebilirsin :D
 

rootluandroid

Katılımcı Üye
31 Eki 2015
477
0
Parayi kendi rizasiyla gondermis mahkemede bisi yapmaz ortada herhangi bis bir emek karsiligi olarak gonderilen bi para degilki lazim demis gondermis arkadasta yani kisacasi ya cocugun telefonu bozuldu ve gercekten banka bloke koydu yada gecmis olsun dicek baska bisi yok
 

Lapricon

Uzman üye
13 Şub 2016
1,591
0
Medine
Bir ata sozu vardir ya hani

Soz ucar yazi kalir

ortada senet yok anlasma yok konusmalarda yasal olmayan seyler olabilir onun icinde sikayettede bulunamiyorsunuz ! kisinin adresini bulup kendiniz almaniz gerekir
 

osmanlitorunu06

Katılımcı Üye
28 Ağu 2015
613
0
AOG ANGARA
bak ben sahibinden den urun aldım dolandırıldım 380 tl yazın 13 gun emek verdiğim para gitti tc filan hersey verdim ama hala bişey yok cocuk istanbulda adres filan var ama yasım kücük yasın buyukse git döv
 

VinLaden

Kıdemli Üye
13 Eki 2015
2,835
3
Oxymoron
Kendi rızanla ödemişsin adama ancak güveni kötüye kullanmadan falan ceza keserler.Eğer seni kandırdığını,mağdur olduğunu kanıtlayabilirsen parayı çok düşük ihtimalle geri alırsın.
 

mykeep

Yeni üye
13 Şub 2016
8
0
kardeşim koşa koşa bankaya git böyle böyle de yatırdım yanlışlıkla paramı geri istiyorum de eger para yatırdıgın hesaptaysa direk çekip vericekleridir aksi takdirde dilekçe yazılır ve yasal işlem başlar bunu çogu kişi bilmez ama kaçkere bu şekilde para aldımı anlatamam hiç vakit kaybetme makbuzu kimligi yanına al ve git.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.