1 Nisan gercek oykusu

AgitCaN

Kıdemli Üye
17 Kas 2007
3,956
29
manisa/laleli
15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle,kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.


En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur’an bir elinde İncil:


- Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım, der.


Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.


Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar:


- Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz’ dediklerinde Haçlı ordusu komutanı:


- Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur’ diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada şehit edilir.


İşte o gün bugündür 1 Nisan Hıristiyanlar arasında ’Hile Günü’ olarak kutlanmaktadır.


Maalesef, yüzlerce, binlerce Müslümanın katliam günü olan 1 Nisan’lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır.

Neymiş efendim bir nisan şakası 365 gün var bir senede neden 364 gün içerisinde yapmıyorsunda bir nisanda yapıyorsun.. :)
 

cimbomania

Katılımcı Üye
2 Ocak 2009
256
0
bu tip günlerin çoğu benzer şekilde oluşmuştur zaten
gereksiz özentilerden kaçınalım...
 

PaS_hA

Uzman üye
13 Ara 2008
1,474
0
C:\WINDOWS\system32\*.*
çok teşekkürler AgitCaN gerçekten böyle güzel bir bilgiyi paylaştığın için teşekkür ederim sana bilmiyordum öğrenmiş oldum

edit: evet ya kardeşim valla AgitCaN demek istedim ama atasel yazmışım nedense. Neyse ikinizide çok seviyorum ya ondandır ;)
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.