13 film önerisi

Will Graham

Katılımcı Üye
14 Eki 2022
581
489

Marrowbone

Yapım Yılı: 2017 - IMDB Puanı: 6.7 - Kategori: dram, korku, gerilim - Yazar ve Yönetmen: Sergio G. Sánchez
Oyuncular: George MacKay, Anya Taylor, JoyCharlie Heaton


tnwjhxv.jpg


Fragman için tıkla

Marrowbone, zalim babadan kurtulmak için annesinin eskiden yaşadığı eve giden dört kardeşin hikayesini anlatır. Annenin ölümünden sonra kardeşler birbirlerinden ayrı düşmemek adına annenin ölümünü gizlemekte ve en büyük kardeş olan jack'in 21 yaşına gelmesini beklemektedir. Bu süre zarfında, bulundukları evden çıkan garip sesler ve tırmalamaları görmezden gelerek günlük işlerini yerine getirmelerini ve her geçen gün kötüleşen psikolojilerini inceleriz. Her ne kadar filmin etiketlerinden birinin korku olduğunu yazsalar da filmin korkunç olmadığını belirtmeliyim.

Raw

Yapım Yılı: 2016 - IMDB Puanı: 7.0 - Kategori: dram, korku - Yazar ve Yönetmen: Julia Ducournau
Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella

rpk2x0o.jpg


Fragman için tıkla

Üniversiteye yeni başlayan 16 yaşında ki vejetaryen bir kızın, okula giriş töreninde tavşan böbreği yemesi ile başlayan, kendisi ile et arasında ki oluşan bağı izliyoruz bu filmde. Daha önce hiç et yememiş ve alerjisi olup olmadığını bilmeyen bir kızın bu kadar ete düşkün hale gelmesi ilk başta biraz tuhaf gelebilir, tabi ki. Vücudu bile yediği et karşısında şaşkınlık geçirip ne tepki vermesi gerektiğini bilememiş, ancak sonradan alışmaya başlamış. Önce ki film gibi korkunç değil, fakat sizi iğrendirebilir. Yani demek istediğim yemek yerken veya su içerken izlemeyin.

Double Blind

Yapım Yılı: 2023 - IMDB Puanı: 5.6 - Kategori: Korku, Gerilim - Yazar: Darach McGarrigle - Yönetmen: Ian Hunt-Duffy
Oyuncular: Millie Brady, Pollyanna McIntosh, Akshay Kumar

5vb6ur0.jpg


Fragman için tıkla

Bir ilaç firması, deneme aşamasında ki ilaçlarını test etmesi amacıyla gönüllüler arasından yedi kişi seçer. Seçilen denekler belli bir miktar para karşılığında beş gün dünyadan muhafaza edilecek ve her gün belirtilen ilaçları kullanacaktır. İlk günü kolayca atlattıktan sonra yöneticilerden biri beyinlerinde oluşan iltihapları üst yönetime bildirir ve bu deneyin kötü yöne doğru gittiğini belirtir, fakat üst yönetim buna aldırış etmez ve verilen ilaçların dozunun arttırılmasını ister. Bunun sonucunda yönetici deneklere daha fazla para teklif eder ve durumu anlatır. Bu durumdan hoşnut olan denekler teklifi kabul eder. Bir süre sonra uyuyamamaya başlarlar. Bunu bildirdikten sonra ise deneyin değiştiğini ve olabildiğince uyanık kalmaları istenir. Uzun bir süre uyanık kaldıktan sonra denekleri uyku bastırır. Beynin aşırı çalışmasından ötürü uyuduklarında kas kasılmaları başlar ve ölürler.

Run

Yapım Yılı: 2020 - IMDB Puanı: 6.7 - Kategori: gerilim, gizem - Yazarlar: Aneesh Chaganty, Sev Ohanian - Yönetmen: Aneesh Chaganty
Oyuncular: Sarah Paulson, Kiera Allen, Sara Sohn

1162ynn.jpg


Fragman için tıkla

Sinema dünyasının son dönem dikkat çekici eserlerinden olan "Run", annesinden ve dış dünyadan izole bir biçimde büyütülen genç bir kızın yaşam öyküsünü ele alıyor. Genç kız, hayatının büyük bir bölümünü evin dört duvarı arasında geçiriyor ve tüm eğitimini de ev ortamında, annesinden alıyor. Bu genç varlığın hayatı, sıklıkla annesiyle baş başa geçen sessiz sakin gecelerden birinde, annesinin korkunç bir sır sakladığı gerçeğini öğrenmesiyle tamamen değişiyor. Annesinin bu karanlık sırrını araştırmaya başlayan genç kız, kendini beklenmedik ve tüyler ürpertici gerçeklerle yüzleşmiş bulur. Annesinin sakladığı korkunç sırrı keşfetme hikayesi, onun hayatında yeni bir sayfayı aralarken, biz sinema izleyicilerine de soluksuz ve düşündürücü bir film deneyimi sunuyor.

Bu açıklama alıntıdır.

Asıl açıklamaya, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


The Breakfast Club

Yapım Yılı: 1985 - IMDB Puanı: 7.8 - Kategori: Komedi, Dram - Yazar ve Yönetmen: John Hughes
Oyuncular: Emilio Estevez, Judd Nelson, Molly Ringwald


bxd205q.jpg


Fragman için tıkla

Filmde bir nerd “inek öğrenci modeli”, atletik bir sportmen, bir freak “ucube anarşist”, bir entelektüel ve bir “sarışın” aralarında keşfedecekleri ortaklığa doğru yol alacaklardır. Amerikan lise hayatından bu beş benzemez, cezalı oldukları cumartesi gününü okul kütüphanesinde geçirmek gibi bir işkenceye maruz kalmışlardır. Bir yandan da at gözlüklü lise müdürünün tacizi altında inlemektedirler. Yetişkin aklı ve ergen yüreğini tek potada eritmeyi bilen John Hughes, hiç şüphesiz bir kuşağa, 80’li yılların en iyi gençlik filmlerini armağan etti. “Sixteen Candles”, “Pretty in Pink” bir yana, Kahvaltı Kulübü’nün üstadın en iyi işi olduğunu teslim etmek lazım. Gerçek bir kült film olarak değerlendirilen Kahvaltı Kulübü ile heyecan verici bir seyir deneyimi yaşamak mümkündür.

Bu açıklama alıntıdır.

Asıl açıklamaya, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Carrie: Günah Tohumu

Yapım Yılı: 2013 - IMDB Puanı: 5.8 - Kategori: korku, gerilim, dram - Yazarlar: Lawrence D. Cohen, Roberto Aguirre-Sacasa, Stephen King - Yönetmen: Kimberly Peirce
Oyuncular: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore, Gabriella Wilde

gy1g9gf.jpg


Fragman için tıkla

Brian De Palma'nın başyapıtlarından biri olan "Carrie", izleyicileri soluksuz bırakan bir gerilim ve dram filmi olarak karşımıza çıkıyor. Film, toplumun dışında kalan, utangaç ve sıkı bir dindar annesi tarafından korunan genç bir kızın hikayesine odaklanıyor. Main High School'da öğrenci olan Carrie White, sürekli olarak arkadaşları tarafından dışlanmış, dalga geçilen ve ezilen bir karakterdir. Ergenlik döneminin zorluklarıyla başa çıkmakta zorlanan Carrie, bir yandan da inançlarına sıkı sıkıya bağlı olan annesinin baskıcı tutumlarıyla mücadele etmektedir. Ancak işler, Carrie'nin hayatının en önemli gecesi olan mezuniyet balosunda tamamen değişir. Carrie, baloya katılan bir grup öğrenci tarafından alay edildiği ve rezil edildiği için sinirlerine hakim olamaz ve içindeki telekinetik gücü serbest bırakır.

Bu açıklama alıntıdır.

Asıl açıklamaya, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Greta

Yapım Yılı: 2018 - IMDB Puanı: 6.0 - Kategori: dram, gizem, gerilim - Yazarlar: Ray Wright, Neil Jordan - Yönetmen: Neil Jordan
Oyuncular: Isabelle Huppert, Chloë Grace Moretz, Maika Monroe

ir0n754.jpg


Fragman için tıkla

New York’ta arkadaşıyla yaşayan Frances oldukça uysal mizaçlı, büyük şehirde tek başına ayakta kalmaya çalışan, genç bir kadındır. Günün birinde metroda unutulmuş bir çanta bulur. Çantanın sahibi klasik müzik hayranı bir piyano öğretmeni olan Greta’dır. Çantayı sahibine ulaştırmaya kararlı olan Frances vakit kaybetmeden yola koyulur. Evine kadar gelip kendisine çantasını ulaştıran Frances’e teşekkür etmek isteyen Greta onu kahve içmeye davet eder. Bu sayede yolları kesişen ve birbirlerini tanımaya başlayan Frances ve Grera arasında kısa sürede beklenmedik bir arkadaşlık oluşur. Hem yakın zamanda annesini kaybetmiş olan Frances'in hem de kocasını kaybetmiş yalnız bir kadın olan Greta’nın bu arkadaşlığa ihtiyacı vardır. Ancak bir süre sonra Frances, anaç yapılı Greta hakkındaki hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını keşfeder.

Bu açıklama alıntıdır.

Asıl açıklamaya, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


An Cailín Ciúin (Sessiz Kız)

Yapım Yılı: 2022 - IMDB Puanı: 7.7 - Kategori: dram - Yazarlar: Claire Keegan, Colm Bairéad - Yönetmen: Colm Bairéad
Oyuncular: Carrie Crowley, Andrew Bennett, Catherine Clinch

tv3z15b.jpg


Fragman için tıkla

Dokuz yaşındaki Cáit kalabalık, sorunlu ve yoksul bir ailenin çocuğudur. Evde ve okulda sessiz kalarak çevresindekilerden gizlenmeyi öğrenmiştir. Annesinin hamileliği nedeniyle yazın uzak akrabalarının yanına gönderilir. Eve ne zaman döneceğini bile bilmeden, tanımadığı insanların evine bırakılır. Çağdaş İrlanda edebiyatının en parlak isimlerinden kabul edilen Claire Keegan'in 2021'de yayımlanan "Emanet Çocuk" adlı kitabından beyazperdeye uyarlanan film yönetmen Colm Bairéad'in ik uzun metrajlı filmi olmasna rağmen tüm zamanların en yüksek gişe yapan İrlandaca filmi ve son yılların en büyük eleştirel ve ticari başarıyı kazanan İrlanda filmidir. Film 95. Akademi Ödülleri’nde İrlanda’nın En İyi Uluslararası Film Ödülü adayı olarak seçilmiştir. Katıldığı hemen her festivalden ödülle dönen ve şu ana kadar 18 ödülü bulunan yapım; bu yıl katıldığı Berlin Film Festivali'nden de Generation Kplus: Kristal Ayı (En İyi Film) ödülüyle dönmüştür.

Bu açıklama alıntıdır.

Asıl açıklamaya, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Midsommar

Yapım Yılı: 2019 - IMDB Puanı: 7.1 - Kategori: korku, gizem, dram - Yazar ve Yönetmen: Ari Aster
Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren

oup07cc.jpg


Fragman için tıkla

Ritüel, genç bir kadının ve onun erkek arkadaşının İsveç'te yerel bir pagan kültürünün avı haline gelene kadar geçirdikleri yolculuğu anlatıyor. Geleneksel Midsommar festivaline katılmak isteyen Dani ve Christian, üniversiteden arkadaşları ile birlikte İsveç’e doğru yola koyulur. İlişkilerinin üzerinde kara bulutlar dolaşan çift, İsveç’in köyünde gerçekleştirecekleri bu tatili ilişkilerini kurtarmak için son şans olarak görür. Çılgın tatillerini geçirecekleri mekanı gören gençler, yemyeşil cennete benzeyen mekanı fazlasıyla sever. Ancak bir süre sonra yerel kutlamaların ve pagan ritüellerinin yapıldığı bu yerin pek de düşündükleri kadar masum olmadığını anlarlar. 90 yılda bir düzenlenen gizli bir ayine katılan gençler, kendilerini korku labirentinin içinde bulur.

Bu açıklama alıntıdır.
Asıl açıklamaya, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
ekstra ->
https://www.youtube.com/watch?v=Mujvjoz8eOI


No Country for Old Men

Yapım Yılı: 2007 - IMDB Puanı: 8.2 - Kategori: dram, suç, gizem - Yazarlar: Joel Coen, Ethan Coen, Cormac McCarthy - Yönetmenler: Ethan Coen, Joel Coen
Oyuncular: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin


ah64qeh.jpg


Fragman için tıkla

Llewellyn Moss (Josh Brolin) geyik avında olduğu bir gün, Meksika yakınlarında bir uyuşturucu pazarlığının bol kanlı sonuyla karşılaşır. Sadece parayı alıp giden Moss yaralı olan birine su vermek amacıyla geceyarısı olay yerine döner, ancak bu niyeti başını derde sokacak ve Anton Chigurh (Javier Bardem) ile tanışmasına neden olacaktır.

Bu açıklama alıntıdır.
Asıl açıklamaya, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
ekstra ->
https://www.youtube.com/watch?v=pqdH4o7YMcA

La piel que habito


Yapım Yılı: 2011 - IMDB Puanı: 7.6 - Kategori: korku, gizem, dram - Yazarlar: Pedro Almodóvar, Agustín Almodóvar, Thierry Jonquet - Yönetmen: Pedro Almodóvar
Oyuncular: Antonio Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet

lcpkxkg.jpg


Fragman için tıkla

Bir araba kazasında yanarak ölmekten son anda kurtulan eşini yanıklardan oluşan görüntüden kurtarmak için yeni bir deri yaratmak üzerine çalışmalar yapan estetik cerrahı Dr. Robert Ledgard (Antonio Banderas) on iki yıl boyunca evindeki laboratuvarında çalışmaya devam eder ve domuz-insan kanı karışımıyla elde ettiği bir deri üretir. Eşinin yanmış vücudunu görmesi üzerine intihar etmesi ve küçük kızlarının da buna şahit olmasından sonra büyük depresyon geçiren aile iyice hassaslaşmıştır. Küçük kız büyüdüğünde de psikolojisini bozan bir olay yaşayacak, bu olayın üzerine Dr. Ledgard, yaptığı deneyleri büyüterek adeta Dr. Frankenstein haline gelecektir.

Bu açıklama alıntıdır.
Asıl açıklamaya, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.



Lilja 4-ever

Yapım Yılı: 2002 - IMDB Puanı: 7.8 - Kategori: dram, suç - Yazar ve Yönetmen: Lukas Moodysson
Oyuncular: Oksana Akinshina, Artyom Bogucharskiy, Pavel Ponomaryov

hrode1o.jpg


Fragman için tıkla

Lilja, annesiyle birlikte yaşayan genç bir kızdır ve Rusya'da hayal kurarak daha iyi bir yaşam düşlemektedir. Etrafındaki yoksulluğa rağmen, Lilja'nın tek arkadaşı olan küçük çocuk Volodja ile birlikte, umut dolu bir gelecek hayal etmektedir. Hayatı boyunca sürekli hayal kuran Lilja için bu hayaller gerçek olacak mıdır? Bir gün, Lilja Andrej adında bir adamla tanışır. Andrej, Lilja'nın hayatını tamamen değiştirecek olan bir teklif yapar. İsveç'e gitmek üzere olan Andrej, Lilja'yı da bu yeni yaşama davet eder. Lilja için bu teklif tanrı vergisi gibidir. Daha iyi bir hayat, daha iyi bir gelecek için bir fırsat sunmaktadır. Ancak Lilja bu teklifi kabul ettiğinde, gerçeklerin sandığı gibi olmadığını fark eder. İsveç'te onu zorlu bir hayat beklemektedir. Başlangıçta umut dolu bir şekilde gittiği bu yabancı ülkede, Lilja'nın hayatı tam bir kabusa dönüşür.

Bu açıklama alıntıdır.

Asıl açıklamaya, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


The Father

Yapım yılı: 2020 - IMDB Puanı: 8.2 - Kategori: dram, gizem - Yazarlar: Christopher Hampton, Florian Zeller - Yönetmen: Florian Zeller
Oyuncular: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss

1mqy5lq.jpg


qt0fg75.jpg


Fragman için tıkla

Film, Anthony isimli yaşlı bir adamın (Anthony Hopkins) hayatına odaklanır. Anthony’nin kızı Anne (Olivia Colman), onun yaşlılıkla başa çıkma mücadelesini ve demansla olan mücadelesini gözlemlemektedir. Ancak Anthony’nin gerçeklik algısı giderek zayıflar ve hatıralarla mevcut zaman arasında karmaşık bir durum ortaya çıkar. “Baba”, izleyicileri Anthony’nin zihnindeki karmaşık dünyaya götürür. Zaman, mekan ve karakterlerin değişmesiyle birlikte izleyici, Anthony’nin yaşadığı kafa karışıklığına dahil olur. Bu durum, hem izleyiciye hem de Anthony’nin kendisine gerçeklik ile hayal arasında gidip gelen bir deneyim sunar.

Bu açıklama alıntıdır.
Asıl açıklamaya, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

...


inanın bana, aklımda daha güzel bir konuydu bu.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.