Hocam ürün linki atabilir misiniz? Zira belirttiğiniz özellikteki bir laptop 15 bini geçtim 25 bine bile kolay kolay bulunamaz diye düşünüyorum.
Arkadaşın sorusuna gelirsek;
Oyun oyna ya da oynama önemli değil. Alabildiğin en iyi ekran kartlı laptopu almalısın. Ayrıca kaç W (max TDP) olduğunu dikkate al. 15 bin lira civarına yani 13-17 bin lira arasına en iyi ihtimalle 3050TI alabilirsiniz. Onun yanında yeni nesil Intel I5/I7 veya Ryzen 5/7 olsa çok iyi olur. Performans farkını göz ardı edebilirsin ama yeni işlemciler hem daha verimlileşiyor, daha az ısınıyor hem de yeni teknolojiler içeriyor. 11-12. nesil Intel ve 5-6. nesil Ryzen işlemci bulundurması iyi olacaktır. H yani performans serisi olmasını tavsiye ederim. Pil>Performans için Ryzen, tersi için Intel düşünebilirsin ama genel olarak farklar yok denecek kadar az olacaktır. SSD ve RAM miktarının hiçbir önemi yok. 8+256 bile olsa, yükseltilebiliyorsa alabilirsin. Satıcıya mutlaka max kaç GB desteklediğini sormalısın. Ekran olayına gelirsek o da önemli olabilir. Önceliğin renkleri tamamen doğru göstermesi ise %100 sRGB bir panel alman gerekir. Bu durumda işlemci ve-veya ekran kartından vazgeçmen gerekecektir. Karar vermesi kolay değil çünkü 15 bin kazanmak pek kolay değil. Sorun olursa mutlaka sor. Az çok anlıyorum laptoplardan.