1500 TL Bilgisayar Toplama Tavsiyesi

firehackturk

Yaşayan Forum Efsanesi
21 Ağu 2016
9,870
2
354
27
anka
Bu videomuzda 1500 TL bütçe ile ofis işlerine ek olarak belirli giriş - orta seviyede oyun oynamanıza imkan verecek bir masaüstü bilgisayar tavsiyesinde bulunuyoruz.


Son dönemde Teknolojik ürünlerin ve bilgisayar bileşenlerinin artan fiyatları nedeniyle, PC toplama işi biraz daha zor bir hal aldı. Biz de 1500 TL gibi ortalama bir bütçe ile toplanabilecek bir sistem listesi hazırladık.



1500 TL PC toplama

1500 TL bütçemiz ile ofis işlerine ek olarak, giriş ve orta düzeyde Oyun deneyimi sunacak bir PC için, APU teknolojisini barındırdığı ve bu sayede harici bir ekran kartı ihtiyacını ortadan kaldıran AMD A10 7860K işlemcisini seçtik.

Anakart tarafında ise daha çok oyunculara hitap eden ve özellikle online oyun deneyimi için ek yazılımlar ile farklı bir performans sunan MSI AH68HM Gaming FM2+ soketli bir anakart listemizde yer aldı.

Depolama tarafında ise opsiyonel olarak, 550 MB/s okuma ve 450 MB/s yazma hızlarına sahip olan OCZ Trion 120 GB 150 model SSD seçtik. Bu tercih ise bütçenin 1700 TL seviyesine çıkmasına sebep olacak. SSD istemeyenler için ise 1 TB kapasiteli 3.5 inç Toshiba marka bir HDD'yi 1500 TL bütçeli bilgisayarımıza dahil ettik.


RAM tercihimiz ise 8 GB kapasiteli Crucial Ballistix Tactical Tracer modelinden yana oldu. DDR3 yapıdaki bellek modülü, nispeten düşük gecikme süresi ile yeterli bir performans sunacaktır.

Kasamız ise 350W güç kaynağı ile gelen Thermaltake V2 350W Midtower, MicroATX yapıdaki kasa oldu.



VIDEO :


[ame]https://www.youtube.com/watch?v=Paz_w1uZ88g[/ame]​
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.