2017 Hacker Filmi SNOWDEN

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ByZehirx

Yaşayan Forum Efsanesi
10 Şub 2012
12,396
2,017

ÖZGÜRLÜĞÜN BEDELİ NEDİR?

“SNOWDEN”


Asker, casus, kahraman, hacker, hırsız, hain ve vatansever. Herhalde bu kadar bölünmüş bir algıya sahip bir portreye tarih boyunca çok az rastlanmıştır. Zamanın haklı çıkarmaya devam ettiği biçimiyle Edward Snowden, ülkesinin üzerine kurulu olduğunu düşündüğü “özgürlük” prensibi yüzünden hayatını gözden çıkarabilen idealist biri. Ülkesi için hizmet verme gayretindeyken hizmet ettiği şeyin “insanların kontrol edilmesinden” ibaret olduğunu fark ettiğinde derin bir bunalıma sürükleniyor. Ardından da harekete geçiyor. Bu, Snowden’ın gerçek hikayesine dair bildiklerimiz. Oliver Stone’un dramatize ettiği bu yarı biyografik film ise bildiklerimizi tekrar etmenin ötesine geçemiyor. Hatta asıl önemli olanı, yani başkarakterin psikolojik dönüşümünü, sözüm ona bir kaç ağlak sahneyle geçiştiriveriyor. Hawai’de dışarıdan bakıldığında harika bir işi ve ilişkisi olan bir adamın içinde yaşadığı fırtınayı sadece yetenekli aktör Joseph Gordon-Lewitt’in gözlük camının ardında keşfetmemiz isteniyor sanki. Doğrusu genç aktörün bu zor rolde yalnız bırakıldığını söyleyebiliriz. Film o kadar gereksiz şeylerle ilgileniyor ki “Citizenfour” belgeselinde izlediğimiz gerilim dolu otel odası röportajlarını bile burada bulamıyoruz. Hatta Snowden’dan bilgi almaya çalışan deneyimli gazeteciler rolündeki Tom Wilkinson ve Melissa Leo gibi iki usta bile figüran olmaktan öteye geçemiyor. Oliver Stone’un daha önce “JFK” gibi yapıtlarda ne kadar cesur olabildiğini anımsadığımız için bu filmde Snowden’ın altını ısrarla çizdiği “güvenlik ve özel hayatın gizliliği, hangisinin daha önemli olduğuna insanlar karar vermeli” düsturunun bu denli zayıf bırakılması sırıtıyor. Sonuç olarak “Snowden” asla kötü bir film değil. Hatta konuyu bilmeyenler için iyi bir başlangıç noktası olacaktır. Ama bu genç adamın gerçek hikayesi o kadar heyecan verici ki, belki de bu yüzden “Snowden” onu anlatabilmekte yetersiz kalıyor.
 

ByZehirx

Yaşayan Forum Efsanesi
10 Şub 2012
12,396
2,017
filmi ben izledim alt yazi ve filmi gecerli bulup konusunda turkiye vede istanbul gecmesinede ilgi duydum.

izlemenizi tavsiye ediyorum.

biliyorum link yok ama filmin ismini yazmaniz yeterli olur.

film gercekden guzel.

notum yuksek filme
 

Lugo

Yeni üye
8 Ocak 2017
33
0
Film güzel, ben 2016 Ocak da izlemiştim. Nette bulabilirsiniz. Film bizim vizyona neden bu kadar geç düştü akıl alır gibi değil.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.