2021 Sezon Öncesi Dönemi'nde Sınıf Eşyaları

Suskun

Kıdemli Üye
23 Ocak 2012
2,766
680
Germany
giphy.gif


2021-Preseason-Introduction-Article-header.jpg


Nitelikler ve Etkiler

İyileştirme o kadar yaygınlaştı ki Ağır Yara çok fazla iyileştirmenin olduğu oyunlarda duruma bağlı bir seçim olmaktan çıkıp neredeyse her oyunda işe yarayacak bir etki haline geldi. Rünleri, eşyaları ve şampiyon yetenek setlerini inceleyerek iyileştirme etkilerini gereksiz olduğunu düşündüğümüz yerlerde biraz kısacağız. Bu şekilde Ağır Yara etkisinin her eşya diziliminde bulunma zorunluluğu ortadan kalkacak.

Öte yandan Ağır Yara bazen, özellikle de kartopu etkisiyle güçlenmiş bir şifacıyı durdurmaya çalışırken gerektiği kadar işe yaramıyor gibi hissettiriyor. Ağır Yara'yı çok fazla iyileştirme bulunan durumlarda güvenilir bir işleve sahip, daha güçlü bir etkiye çevirmeyi ve başlangıçtaki gücünü biraz azaltmayı planlıyoruz.

Bekleme Süresinde Azalma Güncellemesi - Bekleme süresinde azalma etkisini, bu niteliği kullanma şeklimizde esneklik sağlayacak ve daha net eşya dizilimi seçenekleri oluşturacak şekilde güncelliyoruz. Tabii yine de daha sık yetenek kullanmanızı sağlayacak bir etki olarak kalacak. Bu yeni niteliğe Yetenek Hızı adını verdik.

Yetenek Hızı'nın gücü lineer olarak artacak - Şu anda bekleme süresinde azalma etkisinin gücü katlanarak artıyor. Yani elde ettiğiniz her bekleme süresinde azalma etkisi, bir öncekinden daha değerli oluyor. Örneğin bekleme süresinde %10 azalma, %11 daha fazla yetenek kullanımı sağlıyor. Bekleme süresinde %40 azalma %66 daha fazla yetenek kullanımı, bekleme süresinde %50 azalmaysa %100 daha fazla yetenek kullanımı sağlıyor. Yetenek Hızı, daha sık yetenek kullanımı için lineer bir güçlenme modeli kullanacak. Yani 10 Yetenek Hızı = %10 daha fazla yetenek kullanımı, 20 = %20 daha fazla kullanım, 30 = %30 daha fazla kullanım olarak devam edecek. Bu sayede elde ettiğiniz her bir yetenek hızı puanı, katlanarak güçlenmek yerine aynı etkiyi yapacak. Bekleme süresinde azalmayı yetenek hızına dönüştürürken 1:1'lik bir oran kullanmayacağız. Bu doğrudan bir zayıflatma anlamına gelir ve amacımız bu değil. Şimdikiyle aynı sıklıkta yetenek kullanabileceğiniz bir potansiyeliniz olmasını istiyoruz ama bunu yaparken güçlenme doğrusal olacak. (Zırh, büyü direnci, saldırı hızı ve diğer birçok niteliğin zaten bu şekilde güçlendiğini de hatırlatmak istiyoruz.)

Yetenek hızının üst sınırı yok - Bekleme süresinde azalma katlanarak güçleniyor ve bu aşırı gücü kısıtlamak için %40'lık bir sınır koymamız gerekliydi. Yeni lineer güçlenme modeliyle böyle bir kısıtlamaya gerek de kalmıyor. Bu, daha sık yetenek kullanmak için diğer niteliklerden fedakârlık eden yeni eşya dizilimlerinin de önünü açıyor.

Sıvışma - Sıvışma benzersiz ve çok kullanışlı bir nitelik. Fakat, farklı türden kitle kontrolü etkileriyle olan etkileşimi kafa karıştırıcı ve anlaşılmaz olabiliyor. Amacımız oyuncuların, “Bu oyunda çok fazla ağır kitle kontrolü var mı?” sorusunu sorduğunda etkili bir karşılık olarak sıvışmayı tercih edebilmesi. Bu amaçla, sıvışmanın havaya savurma etkilerinin süresini de azaltmasını sağlayan bir değişiklik yapıyoruz. Sıvışma, yer değiştirme (geri savurma veya çekme) yeteneklerini etkilemeyecek çünkü bunların ana amacı uzun kitle kontrolü uygulamak değil. Ayrıca oyunda, süreleri değişirse yapması gereken etkiyi gerçekleştiremeyecek ultiler bulunuyor (Vi'ın ultisi gibi). Bu yüzden bunları havaya savurma ve sindirme olarak güncelleyeceğiz.


7z0AWK.png


KaynaK


beauty-andellia.regular.png
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.