32 Çekirdekli SPARC M7!

Quinones

Yaşayan Forum Efsanesi
8 Eki 2008
13,570
1
VZul7KJ.jpg


SPARC M7, 1024 çekirdek, 8192 iş parçacığı ve 64 TB RAM kapasitesi ile 3.6 GHz frekans ayarında işlem yapabilen bir performans canavarı olarak karşımıza çıkıyor.

Oracle SPARC işlemcilerinin yenisi M7‘nin üzerindeki örtüyü kaldırdı. Firma yetkililerinden John Fowler, geçtiğimiz ay içerisinde M7′nin kısa bir süre sonra tanıtılacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlenen Hot Chip etkinliği ile birlikte Oracle’ın yeni nesil işlemcisi de ortaya çıkmış oldu.

İşlemcinin içerisinde 8 yonga kümesi bulunuyor. Her bir küme 4 parça çekirdek taşıyor. Yani toplamda 32-çekirdekli bir işlemci var. 64 MB’lık yonga-üstü L3 hafıza arabirimi bulunuyor. Tüm işlemciler bu arabirim sayesinde 1.6 TB/s veri işleme hızına ulaşabiliyor.

Oracle’ın açıklamasına göre M7, doğrudan hafıza üzerindeki veriyi işleyebiliyor. M7 modeli, Database In-Memory Query Accelerator denilen bu özellikle, sıradaki işlemci serilerine de yön verecek.

Firmanın yaptığı açıklamaya göre M7, 2015 yılında pazara sunulacak. Ayrıca aynı yıl içerisinde M7 ile ile uyumlu donanım parçaları çıkacak. Sunuculara yönelik geliştirilen bu işlemciler, Oracle yazılımlarıyla en uygun biçimde çalışacak şekilde optimize ediliyorlar.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.